Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Trampov savjetnik radio i za Mila i za Deripasku * Na infuziji osam majki * Iz Brazila uvezeno 100 tona mesa * Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Identitet naroda * Mali Alek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragan Koprivica, direktor Centra za demokratsku tran.:
– Agencija za sprečavanje korupcije do sada nije kao problem prepoznala pojavu da ministri zloupotrebljavaju javnu funkciju u toku predizborne kampanje.

Vic Dana :)

Uče mama i tata dijete da priča:
- Kako se čuje mačka?
- Mjau, mjau...
- Bravo! A kako se čuje pas?
- Vau, vau...
- Super! A kako se čuje miš?
- Klik, klik..


Mujo napravio neki belaj i doveli ga kod sudije.
- Pa šta vas je dovelo ovdJe? - upita sudija
- Velika marica i četiri policajca - kaže Mujo.


Igraju dvije plavuše fudbala i jedna kaže: -Too dala sam koš! A druga odgovara na to: -Glupačo nije ti ovo odbojka.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika UPRAVNI SUD PONIŠTIO ODLUKE O DODJELI NOVCA SAVJETIMA KOJE VODE POTPREDSJEDNIK PARLAMENTA I MINISTAR SAOBRAĆAJA Nezakonito podijelili 300.000 eura
Dan - novi portal
Uprav­ni sud je po­ni­štio od­lu­ku o ras­po­dje­li sred­sta­va Fon­da za za­šti­tu i ostva­ri­va­nje ma­njin­skih pra­va za 2016. go­di­nu, ka­da je po­di­je­lje­no pre­ko 300.000 eura. Tu­žbu je pod­ni­je­la Gra­đan­ska ali­jan­sa (GA). Ve­li­ki dio nov­ca u vre­me­nu do­no­še­nja ne­za­ko­ni­te od­lu­ke pri­pao je Al­ban­skom sa­vje­tu i Bo­šnjač­kom sa­vje­tu, na či­jem če­lu su sa­da­šnji pot­pred­sjed­nik par­la­men­ta Gen­ci Ni­man­be­gu i mi­ni­star sa­o­bra­ća­ja Osman Nur­ko­vić.
U pre­su­di se na­vo­di da je u ovoj prav­noj stva­ri Uprav­ni sud do­nio niz od­lu­ka ko­ji­ma su slič­ne po­dje­le bi­le pro­gla­še­ne ne­za­ko­ni­tim, ali su u Fon­du za ma­nji­ne na­sta­vi­li sa dis­kri­mi­na­tor­skim od­no­som.
Is­ti­če se da su zbog osni­vač­kog ak­ta tu­ži­te­lja, Gra­đan­ske ali­jan­se, oci­je­ni­li da njen rad ni­je u skla­du sa od­lu­kom o osni­va­nju Fon­da i Za­ko­nom o ma­njin­skim pra­vi­ma i slo­bo­da­ma, zbog če­ga su pri­mi­je­nje­ni eli­mi­na­tor­ni kri­te­ri­ju­mi. Sto­ga pri­li­kom do­no­še­nja od­lu­ke o ras­po­dje­li sred­sta­va za fi­nan­si­ra­nje i su­fi­na­nsi­ra­nje pro­je­ka­ta iz sred­sta­va Fon­da pro­je­kat tu­ži­te­lja ni­je mo­gao bi­ti uzet u raz­ma­tra­nje.
Uprav­ni sud je utvr­dio da Fond za ostva­ri­va­nje i za­šti­tu ma­njin­skih pra­va i slo­bo­da ni­je po­što­vao za­kon­ske od­red­be. Iz­me­đu osta­log, oci­je­nje­no je da od­lu­ka o od­ba­ci­va­nju pro­jek­ta ko­ji je pred­lo­ži­la GA ni­je u skla­du sa za­ko­nom i pra­vi­li­ma upra­vog po­stup­ka, a po­seb­no što pi­ta­nje ma­njin­skih pra­va spa­da u op­šti kor­pus za­šti­te ljud­skih pra­va.
Ka­ko su ka­za­li iz Gra­đan­ske ali­jan­se, či­nje­ni­ca da je već pe­ti put pa­la od­lu­ka o po­dje­li sred­sta­va Fon­da za ma­nji­ne, a Fond ni­je is­pra­vio ne­pra­vil­no­sti, sa­ma po se­bi go­vo­ri o vla­da­vi­ni pra­va i spro­vo­đe­nju sud­skih od­lu­ka u Cr­noj Go­ri.
– Oči­gled­no je da se svje­sno to­le­ri­še nji­ho­va ne­za­ko­ni­tost. Kao što je bi­lo ja­sno već na­kon pr­ve pre­su­de Uprav­nog su­da, na­la­za dr­žav­ne re­vi­zi­je, me­đu­na­rod­nih or­ga­ni­za­ci­ja, ne­vla­di­nih or­ga­ni­za­ci­ja i me­di­ja, ta­ko je i sa­da – u Fon­du ima po­sla za or­ga­ne kri­vič­nog go­nje­nja, po­seb­no jer se osim ovo­ga fi­nan­si­ra­ju pro­jek­ti ko­ji ni­je­su u du­hu gra­đan­ske i mul­ti­et­nič­ke Cr­ne Go­re, a sred­stva se če­sto ko­ri­ste i za po­li­tič­ke ob­ra­ču­ne – sa­op­šte­no je iz GA.
Iz Fon­da su ob­ja­sni­li da su na osno­vu čla­na je­dan, dva i šest Od­lu­ke o osni­va­nju Fon­da za za­šti­tu i ostva­ri­va­nje ma­njin­skih pra­va i čla­na 18 Sta­tu­ta Fon­da za ma­nji­ne do­ni­je­li od­lu­ke o ras­po­dje­li. Kon­kret­no, te od­lu­ke je do­nio Uprav­ni od­bor Fon­da za za­šti­tu i ostva­ri­va­nje ma­njin­skih pra­va. Na­vo­di se da je uprav­ni od­bor Fon­da po­di­je­lio no­vac na osno­vu jav­nog kon­kur­sa, o če­mu svje­do­či do­ku­men­ta­ci­ja ko­ja je ob­ja­vlje­na na slu­žbe­nom saj­tu Fon­da, ali i kroz sud­sku pre­su­du.
M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"