Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Trampov savjetnik radio i za Mila i za Deripasku * Na infuziji osam majki * Iz Brazila uvezeno 100 tona mesa * Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Identitet naroda * Mali Alek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragan Koprivica, direktor Centra za demokratsku tran.:
– Agencija za sprečavanje korupcije do sada nije kao problem prepoznala pojavu da ministri zloupotrebljavaju javnu funkciju u toku predizborne kampanje.

Vic Dana :)

Uče mama i tata dijete da priča:
- Kako se čuje mačka?
- Mjau, mjau...
- Bravo! A kako se čuje pas?
- Vau, vau...
- Super! A kako se čuje miš?
- Klik, klik..


Mujo napravio neki belaj i doveli ga kod sudije.
- Pa šta vas je dovelo ovdJe? - upita sudija
- Velika marica i četiri policajca - kaže Mujo.


Igraju dvije plavuše fudbala i jedna kaže: -Too dala sam koš! A druga odgovara na to: -Glupačo nije ti ovo odbojka.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2017-03-22 BS PRIPREMA TUŽBU UPRAVNOM SUDU TRAŽEĆI PONIŠTENJE ODLUKE O SMJENI PREDSJEDNIKA PETNJIČKOG PARLAMENTA
Husović i Đukanović Bošnjaci tuže DPS zbog Muhovića Nijesu ispoštovane preporuke našeg predsjednika Rafeta Husovića i to može skupo da košta DPS. Nikad se ne zna ko, kad i na koji način može da napravi novu većinu, kaže Adnan Muhović
Dan - novi portal
Bo­šnjač­ka stran­ka u Pet­nji­ci pri­pre­ma tu­žbu Uprav­nom su­du zbog smje­ne pred­sjed­ni­ka op­štin­skog od­bo­ra te par­ti­je Ad­na­na Mu­ho­vi­ća sa funk­ci­je pred­sjed­ni­ka Skup­šti­ne. Ka­ko je ob­ja­snio Mu­ho­vić, sjed­ni­ca pet­njič­kog par­la­men­ta na ko­joj je smi­je­njen „bi­la je pot­pu­no ne­le­gi­tim­na i ne­le­gal­na i pred­sta­vlja naj­sram­ni­ji do­ga­đaj u isto­ri­ji Bi­ho­ra”.
– Ra­di­mo na to­me, an­ga­žo­va­će­mo tim prav­nih struč­nja­ka iz na­še stran­ke i jed­nog po­zna­tog advo­ka­ta. Na­ša tu­žba se od­no­si na sve ne­pra­vil­no­sti ko­je ka­rak­te­ri­šu sa­mo odr­ža­va­nje sjed­ni­ce. Ni­je­su po­što­va­ni Sta­tut i Po­slov­nik o ra­du Skup­šti­ne op­šti­ne. Ubi­je­đen sam da će od­lu­ka o mo­joj smje­ni da pad­ne na Uprav­nom su­du. Sma­tra­mo da taj sud ni­je po­li­ti­zo­van, a sprem­ni smo ako za­tre­ba da ide­mo i do Stra­zbu­ra. Ne zbog to­ga što je ne­ko­me sta­lo do fo­te­lja, ne­go da do­ka­že­mo da je to bi­lo prav­no na­si­lje – ka­zao je Mu­ho­vić por­ta­lu An­te­na M.
Ob­ja­šnja­va da na sjed­ni­ci lo­kal­nog par­la­men­ta ni­je po­sto­jao pred­log od­lu­ke o nje­go­voj smje­ni sa obra­zlo­že­njem, ni­ti su od­bor­ni­ci ima­li o če­mu da gla­sa­ju.
Iako ko­nač­nu od­lu­ku do­no­se or­ga­ni Bo­šnjač­ke stran­ke, Mu­ho­vić ka­že da je nje­go­vom smje­nom ko­a­li­ci­ja sa DPS-om fak­tič­ki ras­ki­nu­ta i da to mi­šlje­nje pre­vla­da­va u Op­štin­skom od­bo­ru BS-a.
– Kad je DPS smi­je­nio pred­sjed­ni­ka Skup­šti­ne ko­ji je isto­vre­me­no i pred­sjed­nik Op­štin­skog od­bo­ra BS-a zar to ni­je ras­ki­nu­ta ko­a­li­ci­ja. Na­ši od­no­si su iz­u­zet­no po­re­me­će­ni. To se iz Pet­nji­ce re­flek­tu­je na od­no­se na dr­žav­nom ni­vou – ka­že Mu­ho­vić do­da­ju­ći da su u stran­ci sa­da po­sve­će­ni pi­sa­nju tu­žbe Uprav­nom su­du.
On je op­tu­žio DPS da vo­di otvo­re­ni rat pro­tiv Bo­šnjač­ke stran­ke.
– Po­ka­zao sam da su mi in­te­re­si bo­šnjač­kog na­ro­da is­pred fo­te­lje, za raz­li­ku od pot­pi­sni­ka ini­ci­ja­ti­ve – tvr­di Mu­ho­vić.
Ka­že da je u stal­noj ko­mu­ni­ka­ci­ji sa pred­sjed­ni­kom Bo­šnjač­ke stran­ke Ra­fe­tom Hu­so­vi­ćem.
– Sa mo­jim pred­sjed­ni­kom mo­gu da ru­čam i po­pi­jem ka­fu. Ovo je sva­ka­ko ne­po­što­va­nje Bo­šnjač­ke stran­ke u cje­lo­sti. Ni­je­su is­po­što­va­ne pre­po­ru­ke na­šeg pred­sjed­ni­ka Hu­so­vi­ća i to mo­že sku­po da ko­šta DPS. Ni­kad se ne zna u po­li­ti­ci ko, kad i na ko­ji na­čin mo­že da na­pra­vi no­vu ve­ći­nu u Cr­noj Go­ri. DPS se od­lu­čio na je­dan vid sla­blje­nja Bo­šnjač­ke stran­ke po prin­ci­pu „od­o­zdo na­go­re”, ali im to ne­će­mo do­zvo­li­ti – po­ru­ču­je Mu­ho­vić.
On je ne­dav­no smi­je­njen sa funk­ci­je pred­sjed­ni­ka SO Pet­nji­ca gla­so­vi­ma DPS-a, So­ci­jal­de­mo­kra­ta i dva od­bor­ni­ka So­ci­jal­de­mo­krat­ske par­ti­je, dok su pred­stav­ni­ci Bo­šnjač­ke stran­ke pri­je gla­sa­nja na­pu­sti­li sa­lu.
V.R.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"