Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Trampov savjetnik radio i za Mila i za Deripasku * Na infuziji osam majki * Iz Brazila uvezeno 100 tona mesa * Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Identitet naroda * Mali Alek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragan Koprivica, direktor Centra za demokratsku tran.:
– Agencija za sprečavanje korupcije do sada nije kao problem prepoznala pojavu da ministri zloupotrebljavaju javnu funkciju u toku predizborne kampanje.

Vic Dana :)

Uče mama i tata dijete da priča:
- Kako se čuje mačka?
- Mjau, mjau...
- Bravo! A kako se čuje pas?
- Vau, vau...
- Super! A kako se čuje miš?
- Klik, klik..


Mujo napravio neki belaj i doveli ga kod sudije.
- Pa šta vas je dovelo ovdJe? - upita sudija
- Velika marica i četiri policajca - kaže Mujo.


Igraju dvije plavuše fudbala i jedna kaže: -Too dala sam koš! A druga odgovara na to: -Glupačo nije ti ovo odbojka.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika NOVI DOKAZI O KONFLIKTU INTERESA FUNKCIONERA DPS-A U KOLAŠINU
Vlahović primao dvije plate
Dan - novi portal
Biv­ši di­rek­tor Di­rek­ci­je za imo­vi­nu i biv­ši glav­ni ad­mi­ni­stra­tor Op­šti­ne Ko­la­šin Zo­ran Vla­ho­vić (DPS), ko­ji je tu­žio Op­šti­nu za sko­ro 30.000 eura na­kna­de šte­te po osno­vu ra­znih po­tra­ži­va­nja, bio je u kon­flik­tu in­te­re­sa od ja­nu­a­ra 2013. do no­vem­bra 2014. go­di­ne. To se mo­že za­klju­či­ti na­kon ju­če ob­ja­vlje­nog, če­tvr­tog po re­du, pri­mje­ra na saj­tu ko­la­šin­ske op­šti­ne.
Shod­no pre­su­di Osnov­nog su­da Ko­la­šin ko­ja je ob­ja­vlje­na, Vla­ho­vić je od Op­šti­ne uspio da na­pla­ti oko 3.500 eura na ime na­kna­de za ne­is­ko­ri­šće­ne go­di­šnje od­mo­re, dok je dio nje­go­vog tu­žbe­nog za­htje­va za na­kna­du šte­te u iz­no­su od sko­ro 25.000 eura od­bi­jen kao neo­sno­van.
– Biv­ši glav­ni ad­mi­ni­stra­tor Op­šti­ne Ko­la­šin je na­kon pre­stan­ka man­da­ta u lo­kal­noj sa­mo­u­pra­vi 2014. go­di­ne tu­žio Op­šti­nu za ne­is­ko­ri­šće­ne go­di­šnje od­mo­re u pe­ri­o­du od 2011. do 2104. go­di­ne u iz­no­su od 3.478,18. Istim tu­žbe­nim za­htje­vom, po­red na­kan­de šte­te za ne­is­ko­ri­šće­ne go­di­šnje od­mo­re, Vla­ho­vić je tra­žio i is­pla­tu 6.623,37 eura na­kna­de zbog uve­ća­nja obi­ma po­sla, tvr­de­ći da je u isto vri­je­me dok je bio glav­ni ad­mi­ni­stra­tor oba­vljao i po­slo­ve Di­rek­to­ra di­rek­ci­je za imo­vi­nu – na­vo­di se uz pre­su­du ob­ja­vlje­nu na saj­tu Op­šti­ne Ko­la­šin.
Ka­ko uka­zu­ju iz Op­šti­ne, to zna­či da se Vla­ho­vić od ja­nu­a­ra 2013. do no­vem­bra 2014. go­di­ne na­la­zio u kon­flik­tu in­te­re­sa.
– Vla­ho­vić je od Op­šti­ne zah­ti­je­vao i is­pla­tu ne­za­ko­ni­to od­bi­je­ne sin­di­kal­ne čla­na­ri­ne u iz­no­su od 794,17 eura iako je sva­kog mje­se­ca do­bi­jao is­plat­ne li­ste iz ko­jih je mo­gao da se in­for­mi­še o to­me da mu je sin­di­kal­na čla­na­ri­na od­bi­je­na i da pra­vo­vre­me­no re­a­gu­je da to spri­je­či – na­vo­di se u ko­men­ta­ru na ob­ja­vlje­nu pre­su­du.
Vla­ho­vić je istom tu­žbom tra­žio čak i na­kna­du za­ra­de za pe­ri­od od 1.12.2014. go­di­ne i 1.5.2016. go­di­ne, u iz­no­su od čak 16.793,17eura, jer mu, na­vod­no, ni­ka­da ni­je uru­če­no rje­še­nje o pre­stan­ku man­da­ta iako je za­htjev za ra­zr­je­še­nje sa funk­ci­je lič­no pod­nio, a sa­gla­snost na od­lu­ku o ra­zr­je­še­nju bi­la je ob­ja­vlje­na u Sl. li­stu br. 50/14.
Vla­ho­vić je u tu­žbi tra­žio sko­ro 30.000 eura, a sud je usvo­jio sa­mo nje­gov za­htjev za na­kan­du šte­te zbog ne­is­ko­ri­šće­nih go­di­šnjih od­mo­ra, dok su mu osta­li za­htje­vi u iz­no­su od 24.210,71 eura od­bi­je­ni kao neo­sno­va­ni.
Vla­ho­vić je ostao bez funk­ci­ja glav­nog ad­mi­ni­stra­to­ra i di­rek­to­ra Di­rek­ci­je za imo­vi­nu na­kon što je DPS 2014. go­di­ne iz­gu­bio iz­bo­re u Ko­la­ši­nu. Na funk­ci­ju glav­nog ad­mi­ni­stra­to­ra je do­šao na­kon par­la­men­ta­rih iz­bo­ra 2012. go­di­ne, ka­da je ta­da­šnja glav­na ad­mi­ni­stra­tor­ka Op­šti­ne Ko­la­šin Mar­ta Šće­pa­no­vić iza­bra­na za po­sla­ni­ka. On je ta­da pri­hva­tio da po­kri­va i tu funk­ci­ju, a iz Op­šti­ne su ta­da tvr­di­li da on po­kri­va obje funk­ci­je za istu pla­tu.
Vla­ho­vić je u ži­žu jav­no­sti do­spio na­kon lo­kal­nih iz­bo­ra u Ko­la­ši­nu, ka­da je kao pred­sjed­nik OIK-a od­bio da pot­pi­še za­pi­snik ko­ji je po­tvr­đi­vao da je DPS iz­gu­bio vlast u toj op­šti­ni. Zbog nje­go­vog od­bi­ja­nja da pot­pi­še za­pi­snik, usled če­ga se odu­žio pro­ces for­mi­ra­nja no­ve vla­sti u Ko­la­ši­nu, po­bjed­nič­ke par­ti­je, od­no­sno sa­da­šnja vlast ko­ju či­ne ko­a­li­ci­ja DF–SNP i SDP, ta­da su pod­ni­je­le kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv Vla­ho­vi­ća.
J.Š.


Vla­ho­vić: Vuk­sa­no­vi­će­va ima ne­što lič­no pro­tiv me­ne

Po mo­joj tu­žbi je od­lu­čio sud i ne vi­dim da su tu po­treb­ni do­dat­ni ko­men­ta­ri. Ina­če, svi­ma je po­zna­to, a o to­me po­sje­du­jem i do­ku­men­ta­ci­ju, da sam imao do­bre na­mje­re i vo­lju da se do­go­vo­rim s pred­sjed­ni­com Željkom Vuk­sa­no­vić. Pri­je dvi­je go­di­ne sam po­nu­dio da mi is­pla­te pet pla­ta ko­je mi du­gu­ju, da se od­rek­nem funk­ci­o­ner­skog do­dat­ka i da odem u pen­zi­ju. Ta­ko­đe, na­po­mi­njem da mi rje­še­nje o pre­stan­ku funk­ci­je ni­kad ni­je uru­če­no. Osim to­ga, pred­met tu­žbe pro­tiv Op­šti­ne je sa­da u pro­ce­su re­vi­zi­je pred Vr­hov­nim su­dom. Ob­ja­vlji­va­nje ovih do­ku­me­na­ta i pre­su­da, što ra­di pred­sjed­ni­ca Vuk­sa­no­vić, sma­tram pri­ti­skom na pra­vo­sud­ne or­ga­ne Cr­ne Go­re, ka­zao je Vla­ho­vić, ko­ji sma­tra da Vuk­sa­no­vi­će­va ima ne­što lič­no pro­tiv nje­ga.
Po pi­ta­nju di­je­la tu­žbe ko­ji se od­no­si na is­pla­tu sin­di­kal­ne čla­na­ri­ne, on je ka­zao da je na­mje­ra­vao da se od­rek­ne sin­di­kal­ne čla­na­ri­ne, ko­ju je, ka­ko tvr­di, tra­žio u ko­rist sin­di­ka­ta.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"