Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Finansiraju Milovu kampanju, a oštetili državu za pola miliona * Ne kopaj po grobovima zbog partijskog interesa * Isplatio 4.000 eura svojim studentima * Direktor na čelu sindikata * SAD neće prihvatiti vojni scenario u Siriji * EU neće pokleknuti pred SAD * I djecu će im napraviti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-10-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dritan Abazović:
– Obećavam DPS-u, da ne brinu, možda će biti i neka ćelija koja se otvara na dugme.

Vic Dana :)

Opalio Hasu auto... i leži on sad u bolnici, ono došla djeca u posjetu... Narod k`o narod, kako dolazi neko donese voća, neko soka, neko keksa... Jedu djeca zamazala se sva kad čuješ Hasu sav srećan:
- Samo jed`te djeco... nek ste vi meni zdravi i živi... biće opet svega...
baciće se babo pod auto čim ozdravi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2016-10-08 FLEŠ
Dan - novi portal
Ma­lo­ljet­nik po­sta­vio bom­bu

No­vo­pa­zar­ska po­li­ci­ja uhap­si­la je ma­lo­ljet­ni­ka za ko­ga se osno­va­no sum­nja da je ju­če uju­tro po­sta­vio ne­ak­ti­vi­ra­nu bom­bu u jed­noj od no­vo­pa­zar­skih uli­ca.
Ka­ko je sa­op­šte­no iz PU No­vi Pa­zar, pri­pad­ni­ci Mi­ni­star­stva unu­tra­šnjih po­slo­va iden­ti­fi­ko­va­li su osum­nji­če­nog za po­sta­vlja­nje ne­ak­ti­vi­ra­ne bom­be.
Uhap­še­ni ma­lo­ljet­nik je, uz kri­vič­nu pri­ja­vu, pri­ve­den nad­le­žnom tu­ži­o­cu. Nje­mu se na te­ret sta­vlja da je iz­vr­šio kri­vič­no dje­lo iza­zi­va­nje op­šte opa­sno­sti i ne­do­zvo­lje­na pro­iz­vod­nja, dr­ža­nje, no­še­nje i pro­met oruž­ja i eks­plo­ziv­nih ma­te­ri­ja, na­ve­de­no je u sa­op­šte­nju.M.Nj.


Bu­hi uru­če­na op­tu­žni­ca

Su­đe­nje Lju­bi­ši Bu­hi Ču­me­tu zbog vi­še kri­vič­nih dje­la, od­lo­že­no je za 17. ok­to­bar, jer je Tre­će osnov­no tu­ži­la­štvo u Be­o­gra­du do­sta­vi­lo su­du i od­bra­ni pre­ci­zi­ra­nu op­tu­žni­cu, pa je Bu­hi­na od­bra­na za­tra­ži­la do­dat­no vri­je­me ka­ko bi se pri­pre­mi­la da se o njoj iz­ja­sni.
Pre­ci­zi­ra­nom op­tu­žni­com Bu­ha se i da­lje te­re­ti za pet kri­vič­nih dje­la sa­mo su pre­de­fi­ni­sa­ne po­je­di­ne rad­nje iz­vr­še­nja.
Tu­ži­la­štvo je pre­ci­zi­ra­nim op­tu­žnim ak­tom pred­lo­ži­lo su­du da Bu­hu osu­di na ka­znu od pet i po go­di­na za­tvo­ra.
U ci­lju ubr­za­nja po­stup­ka, tu­ži­la­štvo je od­u­sta­lo od do­ka­zi­va­nja da je Bu­ha pri­ba­vio si­rij­sku sa­o­bra­ćaj­nu do­zvo­lu za „fe­ra­ri” (ko­ji je ukra­den u Švaj­car­skoj i na­la­zio se na In­ter­po­lo­voj po­tjer­ni­ci) s ob­zi­rom na to da je u Si­ri­ji rat i da ne­ma mo­guć­no­sti da se iz­vr­še pro­ve­re, kao i od do­ka­zi­va­nja da je iz­vr­šio pre­ku­ca­va­nje bro­ja ša­si­je mo­to­ra. Osta­lo je, me­đu­tim, pri op­tu­žbi da je iz­vr­šio kri­vič­no dje­lo pri­kri­va­nje jer je pri­ba­vio fal­si­fi­ko­va­nu švaj­car­sku sa­o­braćaj­nu do­zvo­lu za fe­ra­ri vri­je­dan 85.000 eura ko­ji je on pla­tio 25.000 evra.
Što se ti­če kri­vič­nog dje­la ugro­ža­va­nje si­gur­no­sti, tu­ži­la­štvo je do­da­lo u op­tu­žni akt da je, svo­joj još uvi­jek za­ko­ni­toj su­pru­zi, Iva­ni Bu­hi pri­je­tio iz za­tvo­ra „da će je isje­ći na ko­ma­de” ako bu­de svje­do­či­la u pro­ce­su pro­tiv Na­se­ra Kelj­men­di­ja.M.Nj.


Za­tvor zbog Teh­no­he­mi­je

Po­seb­no odje­lje­nje Vi­šeg su­da u Be­o­gra­du osu­di­lo je na tri go­di­ne za­tvo­ra biv­šeg di­rek­to­ra Agen­ci­je za pri­va­ti­za­ci­ju Mi­o­dra­ga Đor­đe­vi­ća zbog zlo­u­po­tre­be slu­žbe­nog po­lo­ža­ja u ve­zi sa pro­da­jom Teh­no­he­mi­je 2005. go­di­ne. Zbog istog kri­vič­nog dje­la, čla­no­vi Ko­mi­si­je za kon­tro­lu ugo­vo­ra o pro­da­ji iz Agen­ci­je Alek­san­dar Vu­če­tić i Lji­lja­na Mla­đan osu­đe­ni su na po dvi­je go­di­ne i če­ti­ri mje­se­ca za­tvo­ra. Istom pre­su­dom Đo­đe­vi­ću, Vu­če­ti­ću i Lji­lja­ni Mla­đan iz­re­če­na je mje­ra bez­bjed­no­sti za­bra­ne vr­še­nja po­zi­va, dje­lat­no­sti i du­žno­sti od pet go­di­na. Vri­je­me pro­ve­de­no u za­tvo­ru ne ura­ču­na­va se u vri­je­me tra­ja­nja ove mje­re.
Pro­tiv ove pre­su­de tu­ži­la­štvo kao i od­bra­na ima­ju pra­vo da iz­ja­ve žal­bu Ape­la­ci­o­nom su­du u Be­o­gra­du. Teh­no­he­mi­ja je je­dan od 24 slu­ča­ja pri­va­ti­za­ci­ja ko­je je kao spor­ne ozna­čio Sa­vjet za bor­bu pro­tiv ko­rup­ci­je.
M.Nj.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"