Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Finansiraju Milovu kampanju, a oštetili državu za pola miliona * Ne kopaj po grobovima zbog partijskog interesa * Isplatio 4.000 eura svojim studentima * Direktor na čelu sindikata * SAD neće prihvatiti vojni scenario u Siriji * EU neće pokleknuti pred SAD * I djecu će im napraviti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-10-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dritan Abazović:
– Obećavam DPS-u, da ne brinu, možda će biti i neka ćelija koja se otvara na dugme.

Vic Dana :)

Opalio Hasu auto... i leži on sad u bolnici, ono došla djeca u posjetu... Narod k`o narod, kako dolazi neko donese voća, neko soka, neko keksa... Jedu djeca zamazala se sva kad čuješ Hasu sav srećan:
- Samo jed`te djeco... nek ste vi meni zdravi i živi... biće opet svega...
baciće se babo pod auto čim ozdravi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2016-10-05 SRPSKI PREDSJEDNIK TOMISLAV NIKOLIĆ SAOPŠTIO
Nikolić Snažno protiv Kosova u UN
Dan - novi portal
Pred­sjed­nik Sr­bi­je To­mi­slav Ni­ko­lić iz­ja­vio je da to što Be­o­grad pre­go­va­ra sa Pri­šti­nom ni­ka­ko ne zna­či da će ika­da pri­zna­ti ne­za­vi­snost sa­mo­pro­gla­še­nog Ko­so­va i po­ru­čio da Sr­bi­ja ni­ka­da ne­će do­zvo­li­ti da sa­mo­pro­gla­še­no Ko­so­vo po­sta­ne čla­ni­ca UN.
Ni­ko­lić je u raz­go­vo­ru sa pred­sjed­ni­kom Par­la­men­tar­ne skup­šti­ne Sa­vje­ta Evro­pe Pe­drom Agra­mun­tom re­kao da Sr­bi­ja „bud­no pra­ti i po­ku­ša­je da se de­le­ga­ci­ja /sa­mo­pro­gla­še­nog/ `Kosova` na bi­lo ko­ji na­čin uve­de u Par­la­men­tar­nu skup­šti­nu Sa­vje­ta Evro­pe i su­prot­sta­vlja­će se to­me svom sna­gom”, sa­op­šte­no je iz pres slu­žbe pred­sjed­ni­ka Sr­bi­je.
On je po­seb­no na­gla­sio da je još 2012. go­di­ne Sr­bi­ja pro­mi­je­ni­la kon­cept sop­stve­ne ulo­ge na Bal­ka­nu i da se to po­ka­za­lo kao do­bar na­čin za smi­ri­va­nje stra­sti u re­gi­o­nu.
Ni­ko­lić je is­ta­kao da je Sr­bi­ja po­sve­će­na oču­va­nju mi­ra i sta­bil­no­sti jer, ka­ko je na­po­me­nuo, „ni Sr­bi­ja, ni Hr­vat­ska, ni­ti bi­lo ko­ja dru­ga ze­mlja ne­ma­ju dje­cu za rat”.
„Kad to shva­te svi oni ko­ji vo­de te dr­ža­ve, ima­će­mo za­u­vi­jek mir ko­jem te­ži­mo”, do­dao je Ni­ko­lić.
Agra­munt i Ni­ko­lić za­klju­či­li su da je Sr­bi­ja sna­žan part­ner Sa­vje­ta Evro­pe u rje­ša­va­nju mno­gih pro­ble­ma, po­go­to­vo ka­da je ri­ječ o sta­bil­no­sti u re­gi­o­nu i mi­grant­skoj kri­zi.
Agra­munt je re­kao da je za Sr­bi­ju ve­o­ma bit­no da ra­di na da­ljem ja­ča­nju od­no­sa sa Sa­vje­tom Evro­pe i da je zbog to­ga još zna­čaj­ni­ja kon­struk­tiv­na ulo­ga ko­ju srp­ska de­le­ga­ci­ja ima u Par­la­men­tar­noj skup­šti­ni Sa­vje­ta Evro­pe.
On je za­hva­lio pred­sjed­ni­ku Sr­bi­je na za­la­ga­nji­ma srp­ske par­la­men­tar­ne de­le­ga­ci­je da se una­pri­je­di rad Par­la­men­tar­ne skup­šti­ne Sa­vje­ta Evro­pe i is­ta­kao da je Sr­bi­ja ključ­ni ak­ter u re­gi­o­nu, te da je zbog to­ga ne­mjer­ljiv njen do­pri­nos u oču­va­nju mi­ra i sta­bil­no­sti, po­go­to­vo u svje­tlu ne­dav­nog ra­sta ten­zi­ja u re­gi­o­nu, na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
Sr­bi­ja ne­će di­za­ti ogra­de, ali će za­tvo­ri­ti gra­ni­ce za mi­gran­te ta­ko što će po­di­ći voj­sku, iz­ja­vio je pred­sjed­nik Sr­bi­je To­mi­slav Ni­ko­lić.
– Ne­će­mo po­sta­vlja­ti ži­cu. Mo­že­mo da ih spri­je­či­mo, a da ni­ko­me ne na­ne­se­mo fi­zič­ku po­vre­du. Vu­čić zna mo­je sta­vo­ve, ja znam nje­go­ve i mi­slim da su isto­vjet­ni – re­kao je Ni­ko­lić za „Ku­rir”.
On je uka­zao da je zva­nič­ni­ci­ma u Bri­se­lu otvo­re­no re­kao da „taj prin­cip li­jev­ka ili pje­šča­nog sa­ta, u ko­jem ne iz­la­zi ni­šta na dru­gu stra­nu”, Sr­bi­ja ne mo­že da iz­dr­ži.
– To je mo­je sta­ro mi­šlje­nje, ni­je ni­šta no­vo i ni­je mi­je­nja­no. Spri­je­či­će­mo mi­gran­te kao one dr­ža­ve ko­je ni­su po­di­gle ogra­du, a obez­bi­je­di­le su gra­ni­ce. Ja sam još pri­je ne­ko­li­ko mje­se­ci odo­brio da voj­ska po­mog­ne po­li­ci­ji u obez­bje­đi­va­nju gra­ni­ca”, pod­sje­tio je Ni­ko­lić.
Tan­jug

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"