Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Finansiraju Milovu kampanju, a oštetili državu za pola miliona * Ne kopaj po grobovima zbog partijskog interesa * Isplatio 4.000 eura svojim studentima * Direktor na čelu sindikata * SAD neće prihvatiti vojni scenario u Siriji * EU neće pokleknuti pred SAD * I djecu će im napraviti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-10-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dritan Abazović:
– Obećavam DPS-u, da ne brinu, možda će biti i neka ćelija koja se otvara na dugme.

Vic Dana :)

Opalio Hasu auto... i leži on sad u bolnici, ono došla djeca u posjetu... Narod k`o narod, kako dolazi neko donese voća, neko soka, neko keksa... Jedu djeca zamazala se sva kad čuješ Hasu sav srećan:
- Samo jed`te djeco... nek ste vi meni zdravi i živi... biće opet svega...
baciće se babo pod auto čim ozdravi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2016-10-05 MARKO ĐURIĆ PORUČIO VLASTIMA NA KOSOVU Ne igrajte se riječima prijetnji
Dan - novi portal
Di­rek­tor Kan­ce­la­ri­je za Ko­so­vo i Me­to­hi­ju Mar­ko Đu­rić na­ja­vio je da će u na­red­nih ne­dje­lju da­na vr­lo jav­no bi­ti na Ko­so­vu i Me­to­hi­ji.
Đu­rić je u Vr­njač­koj Ba­nji re­kao da po­sto­je ozbilj­ne in­di­ci­je da je jed­na gru­pa lju­di, u ko­joj su i En­ver Ho­džaj i Edi­ta Ta­hi­ri, umi­je­ša­ni u za­bra­nu slo­bo­de kre­ta­nja, što je kri­vič­no dje­lo u Sr­bi­ji.
„Po­ku­ša­li su da ome­tu slu­žbe­na li­ca i pred­stav­ni­ke Vla­de u vr­še­nju nji­ho­vih du­žno­sti. Ja ću bi­ti sa na­šim na­ro­dom na Ko­so­vu. Išao sam i ra­ni­je, ići ću i sa­da. A ta­kvih pri­mje­ra ima sva­ko­dnev­no, jer je na­rod na KiM si­ste­mat­sko dis­kri­mi­ni­san”, re­kao je Đu­rić.
On je vla­sti­ma na Ko­so­vu po­ru­čio da se ne igra­ju ri­je­či­ma pri­jet­nji, jer ni­ko­ga iz Sr­bi­je ne­će spri­je­či­ti da se nor­mal­no kre­će na Ko­so­vu i Me­to­hi­ji. Di­rek­tor Kan­ce­la­ri­je za Ko­so­vo i Me­to­hi­ju upo­zo­rio je ko­sov­sku vlast da se ne igra sa sta­nov­ni­ci­ma srp­ske na­ci­o­nal­no­sti i da ih ne mal­tre­ti­ra­ju do­vo­đe­njem u po­lo­žaj gra­đa­na dru­gog re­da.
„Po­ku­ša­li su u Gra­ča­ni­ci da me za­u­sta­ve i ni­su uspje­li, ta­ko da ne­će ni sa­da. Sa­ma re­to­ri­ka ko­ju ko­ri­ste ne­ga­tiv­no se od­ra­ža­va na od­no­se i ni­je do­bra. Za­to po­zi­vam na mir i sa­mo ta­ko mo­že­mo ići da­lje. U na­red­nih ne­dje­lju da­na bi­ću vr­lo jav­no na Ko­so­vu i Me­to­hi­ji”, po­ru­čio je Đu­rić.
Pri­šti­na upor­no po­ku­ša­va da le­ga­li­zu­je oti­ma­nje srp­ske imo­vi­ne, oci­je­nio je po­sla­nik SNS-a Mi­lo­van Dre­cun, is­ti­ču­ći da će Be­o­grad ade­kvat­no od­go­vo­ri­ti na od­lu­ku da se o ru­dar­skom kom­plek­su Trep­ča ras­pra­vlja u pe­tak u ko­sov­skoj skup­šti­ni.
Pred­sjed­ni­štvo ko­sov­ske skup­šti­ne uvr­sti­lo je na­crt za­ko­na o Trep­či na dnev­ni red skup­štin­skog za­sje­da­nja u pe­tak, iako ko­sov­ska vla­da još ni­je usvo­ji­la za­kon, pre­ni­je­li su ta­mo­šnji me­di­ji.
Dre­cun je no­vi­na­ri­ma u srp­skom par­la­men­tu re­kao da se pro­blem „Trep­ča” mo­že rje­ša­va­ti is­klju­či­vo u do­go­vo­ru sa Sr­bi­jom, jer je ona pra­vi vla­snik tog ru­dar­skog kom­plek­sa, pod­ske­tiv­ši da se ve­ći­na rud­nih ži­la na­la­zi u cen­tral­noj Sr­bi­ji.
„Ko­li­ko Pri­šti­na neo­d­go­vor­no ru­ko­vo­di onim di­je­lom 'Trep­če' ko­ji je ju­žno od Ibra, po­ka­zu­je pu­stoš ko­ja se mo­že vi­dje­ti u okvi­ru tog kom­bi­na­ta”, re­kao je Dre­cun.
Do­dao je da je s dru­ge stra­ne evi­dent­no da Pri­šti­na si­ste­mat­ski mje­se­ci­ma kroz raz­ne za­bra­ne i op­struk­ci­je re­a­li­za­ci­je Bri­sel­skog spo­ra­zu­ma de­sta­bi­li­zu­je od­no­se sa Be­o­gra­dom i či­tav pro­ces nor­ma­li­za­ci­je od­no­sa uspo­ra­va i čak ga vra­ća una­zad, što je ne­pri­hva­tlji­vo.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, Pri­šti­na upor­no iz­bje­ga­va da se na dnev­ni red na­đe te­ma imo­vi­ne, iz­no­se­ći mi­šlje­nje da će si­tu­a­ci­ja bi­ti ta­kva da će Pri­šti­na na ne­ki na­čin mo­ra­ti da se pri­nu­di da o to­me raz­go­va­ra.
„Ako na­sta­vi sa jed­no­stra­nim po­ku­ša­ji­ma da ot­me srp­sku imo­vi­nu, on­da će­mo ima­ti kom­pli­ko­va­nu si­tu­a­ci­ju ko­ja će mo­žda čak i da­lji pro­ces nor­ma­li­za­ci­je uči­ni­ti be­smi­sle­nim”, za­klju­čio je Dre­cun.
M.Nj.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"