Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Finansiraju Milovu kampanju, a oštetili državu za pola miliona * Ne kopaj po grobovima zbog partijskog interesa * Isplatio 4.000 eura svojim studentima * Direktor na čelu sindikata * SAD neće prihvatiti vojni scenario u Siriji * EU neće pokleknuti pred SAD * I djecu će im napraviti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-10-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dritan Abazović:
– Obećavam DPS-u, da ne brinu, možda će biti i neka ćelija koja se otvara na dugme.

Vic Dana :)

Opalio Hasu auto... i leži on sad u bolnici, ono došla djeca u posjetu... Narod k`o narod, kako dolazi neko donese voća, neko soka, neko keksa... Jedu djeca zamazala se sva kad čuješ Hasu sav srećan:
- Samo jed`te djeco... nek ste vi meni zdravi i živi... biće opet svega...
baciće se babo pod auto čim ozdravi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2016-10-06 U PODRUMU ŠIPČANIK U PODGORICI PLANTAŽE OBILJEŽILE USPJEŠAN ZAVRŠETAK 54. BERBE Čaša gore za nepresušne vinske riznice
Dan - novi portal
Uspje­šan za­vr­še­tak 54. ber­be gro­žđa na naj­ve­ćim vi­no­gra­di­ma u Evro­pi – Plan­ta­ži­nim vi­no­gra­di­ma si­noć je obi­lje­žen u ,,Vi­no­po­dru­mu Šip­ča­nik’’ ga­la ve­če­rom ko­ju su uve­li­ča­li pred­stav­ni­ci di­plo­mat­skog ko­ra, Vla­de, cr­no­gor­ski dru­štve­ni i pri­vred­ni pre­ga­o­ci, po­slov­ni part­ne­ri iz re­gi­o­na i svi­je­ta... U ovo­go­di­šnjoj ber­bi, ka­ko je ka­za­la Ve­ri­ca Ma­raš, di­rek­to­ri­ca Plan­ta­ža, sa po­vr­ši­ne od 2.100 hek­ta­ra vi­no­gra­da, pod vin­skim sor­ta­ma, ostva­ri­li su pro­iz­vod­nju od pre­ko 21 mi­li­on ki­lo­gra­ma gro­žđa, što je za 15 od­sto ve­će od pla­na i za 30 od­sto vi­še u od­no­su na 2015. go­di­nu.
– Ima­li smo i ve­o­ma uspje­šnu ber­bu sto­nog gro­žđa, jer smo umje­sto pla­ni­ra­nih 2,1 mi­li­on ki­lo­gra­ma, pro­iz­ve­li 2,5 mi­li­o­na ki­lo­gra­ma. I ove go­di­ne smo po­sti­gli sjaj­ne re­zul­ta­te u pro­da­ji na­ših pro­iz­vo­da. Pri­sut­ni smo na tr­ži­šti­ma u pre­ko 35 ze­ma­lja svi­je­ta i na go­to­vo svim tim tr­ži­šti­ma bi­lje­ži­mo rast pro­da­je. Pri­ho­di od pro­da­je fla­ši­ra­nih pro­iz­vo­da su ve­ći za 1,1 mi­li­on eura. Po­seb­no nas ra­du­je da je rast pri­ho­da od fla­ši­ra­nih pro­iz­vo­da u Cr­noj Go­ri za de­vet mje­se­ci bio 14 od­sto ve­ći u od­no­su na isti pe­ri­od 2015. go­di­ne – ka­za­la je Ma­raš.
Ka­ko je na­po­me­nu­la, uku­pan rast iz­vo­za je do­sti­gao 22 od­sto, dok je rast iz­vo­za u ze­mlje eks Ju­go­sla­vi­je re­gi­o­na ve­ći za 20 od­sto.
– Po­seb­no že­lim da is­tak­nem da je pro­da­ja sto­nog gro­žđa u ovoj go­di­ni iz­van­red­na i jed­na je od naj­bo­ljih u isto­ri­ji kom­pa­ni­je. Pre­ma­ši­li smo 1.800.000 eura pri­ho­da od pro­da­je sto­nog gro­žđa, što je rast od 20 od­sto u od­no­su na 2015. go­di­nu. Beć du­go go­di­na smo dru­gi iz­vo­zni pro­iz­vod cr­no­gor­ske eko­no­mi­je, a tra­di­ci­o­nal­no vi­no Plan­ta­ža je je­di­ni po­ljo­pri­vred­ni pro­iz­vod od ko­jeg dr­ža­va Cr­na Go­ra bi­lje­ži su­fi­cit u rob­noj raz­mje­ni sa ino­stran­stvom u iz­no­su od oko 15 mi­li­o­na eura go­di­šnje – po­ru­či­la je Ma­raš.
Po­seb­no je is­ta­kla uspje­šnost pro­jek­ta „Vin­ski put”.
– O uspje­hu pro­jek­ta „Vin­ski put” naj­bo­lje svje­do­če po­da­ci da je za pr­vih de­vet mje­se­ci ove go­di­ne u od­no­su na isti pe­ri­od pro­šle go­di­ne, za­bi­lje­žen rast po­sje­ta za 25 od­sto. Za ve­če­ras smo pri­pre­mi­li pre­mi­jer­nu de­gu­sta­ci­ju vi­na „Šip­ča­nik”, in­spi­ri­sa­nog ovim vin­skim hra­mom u ko­jem se upra­vo na­la­zi­mo, či­je ime no­si i u ko­jem je od­le­ža­lo u ba­rik bu­ra­di­ma. Di­žem ovu ča­šu „Šip­ča­ni­ka” u čast ve­li­ke ber­be 2016. i u sla­vu Cr­ne Go­re - ze­mlje ve­li­kih vi­na, sa že­ljom da nje­ne vin­ske ri­zni­ce osta­nu ne­pre­su­šne – po­ru­či­la je Ma­raš.
Za­bav­nom pro­gra­mu do­pri­nio je i na­stup po­zna­te cr­no­gor­ske mu­zi­čar­ke Ni­ne Pet­ko­vić.
S.R.


„Bi­je­la go­lu­bi­ca” iz Nju­jor­ka u Šip­ča­nik

Po­se­ban tre­nu­tak sve­ča­ne ve­če­ri bi­la je re­vi­ja Sa­nje Bo­bar ko­ja je pred­sta­vi­la ko­lek­ci­ju „Pa­lo­ma bjan­ka” ili ,,Bi­je­la go­lu­bi­ca’’, a ko­ja je ne­dav­no pred­sta­vlje­na na ,,Nju­jork fešn vi­ku’’.
- U Nju­jor­ku smo Cr­nu Go­ru uspje­šno pre­zen­to­va­li kroz mo­du i vi­no i sa­da to či­ni­mo na nje­nom pod­ne­blju. Ko­lek­ci­ju či­ne 24 mo­de­la od ko­jih su če­ti­ri već pro­na­šla svo­je kup­ce. Sam na­ziv ,,Bi­je­la go­lu­bi­ca’’ go­vo­ri o mo­joj in­spi­ra­ci­ji, te­ma je vjen­ča­nje, kum­stvo i naj­ljep­ši do­ga­đaj u ži­vo­tu jed­ne že­ne. Pre­vla­da­va bi­je­la bo­ja sa do­sta pa­stel­nih ni­jan­si, do­sta ruč­nog ra­da i uni­kat­nih ko­ma­da ma­te­ri­ja­la – ka­za­la je Bo­bar.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"