Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika - datum: 2016-05-30 FUNKCIONER DNP-A PREDRAG BULATOVIĆ OCIJENIO
Bulatović Opustošena država bez pravde
Dan - novi portal
Li­der ne­ka­da­šnjeg blo­ka za za­jed­nič­ku dr­ža­vu za Sr­bi­jom Pre­drag Bu­la­to­vić ka­zao je da ni­je za­do­vo­ljan onim što je na eko­nom­skom pla­nu ura­đe­no za de­set go­di­na od po­kra­de­nog re­fe­ren­du­ma.
–Cr­na Go­ra je opu­sto­še­na, a po­li­tič­ka pred­vi­đa­nja iz 2006. go­di­ne da će bi­ti pri­vat­na dr­ža­va bez vla­da­vi­ne pra­va u pot­pu­no­sti su se ostva­ri­la – ka­zao je Bu­la­to­vić u emi­si­ji „Ži­va isti­na“.
Upi­tan da li ima isti­ne u pri­ča­ma da se za 2018. go­di­nu, na sto­tu go­di­šnji­cu od Pod­go­rič­ke skup­šti­ne, pri­pre­ma te­ren za re­fe­ren­dum na ko­me bi se pro­vje­ri­lo da li su cr­no­gor­ski gra­đa­ni za ne­za­vi­snu dr­ža­vu ili za za­jed­ni­cu, on je od­go­vo­rio da pr­vi put za to ču­je. Upi­tan na šta je mi­slio ka­da je ne­dav­no na jed­noj pres-kon­fe­ren­ci­ji De­mo­krat­skog fron­ta re­kao da če­ka­ju isto­rij­ski tre­nu­tak ka­da će mo­žda bi­ti mo­gu­će da se pro­vje­ri od­lu­ka o ne­za­vi­sno­sti Cr­ne Go­re, on je ka­zao da se ni­je­su ba­vi­li pi­ta­nji­ma iz­mje­ne dr­žav­nog sta­tu­sa.
–Bio sam na toj kon­fe­ren­ci­ji i o to­me je go­vo­rio sa­mo pred­sjed­nik De­mo­krat­ske na­rod­ne par­ti­je Mi­lan Kne­že­vić, i to hi­po­te­tič­ki, ka­da bi bio u pri­li­ci da se iz­ja­šnja­va na fer i de­mo­krat­skom re­fe­ren­du­mu o za­jed­nič­koj dr­ža­vi da bi to po­no­vo uči­nio. To je po­li­tič­ki stav, a ne na­ja­va ne­če­ga – is­ta­kao je Bu­la­to­vić.
On je na­gla­sio da je pr­va te­ma za DF bor­ba pro­tiv DPS-a i Mi­la Đu­ka­no­vi­ća, a ne iz­mje­na dr­žav­no­prav­nog sta­tu­sa.
–Ne vi­dim da je u Sr­bi­ji u ovom tre­nut­ku na dnev­nom re­du pi­ta­nje ob­na­vlja­nja za­jed­nič­ke dr­ža­ve – re­kao je Bu­la­to­vić.
Upi­tan za­što iz re­do­va DF-a če­sto sti­žu po­ru­ke „ako bu­de iz­bo­ra u ok­to­bru” i da ih DF ne­će do­zvo­li­ti, Bu­la­to­vić je pod­sje­tio da su li­der SDP-a Ran­ko Kri­vo­ka­pić i osta­li ko­ji su ušli u re­kon­stru­sa­ni Đu­ka­no­vi­ćev ka­bi­net na­ja­vi­li da će na­pu­sti­ti Vla­du ako vi­de da ne mo­gu da obez­bi­je­de uslo­ve za fer iz­bo­re.
–Nji­ho­vo na­pu­šta­nje Vla­de do­ve­lo bi Cr­nu Go­ru u van­red­nu si­tu­a­ci­ju, ko­ja do­vo­di u pi­ta­nje i mo­guć­nost odr­ža­va­nja fer iz­bo­ra. Ili bi bi­lo ri­je­či o boj­ko­tu, o udru­že­nim pro­te­sti­ma ili o dru­gim ob­li­ci­ma po ugle­du na ma­ke­don­ski sce­na­rio, da se uz uklju­če­nje EU po­mje­ri rok ko­ji je ustav­no tvrd, ali ka­da je du­bo­ka po­li­tič­ka kri­za on­da bi to mo­glo da se de­si – na­veo je Bu­la­to­vić.
On je do­dao da DF ni­ka­da ni­je tra­žio pro­mje­nu vla­sti na uli­ci i da je nji­hov cilj pad vla­de Mi­la Đu­ka­no­vi­ća i iz­bor pre­la­zne vla­de bez nje­ga. On je po­ru­čio da DF ne od­u­sta­je od pro­te­sta.
Upi­tan da li Mo­skva fi­nan­si­ra an­ti­-na­to kam­pa­nju DNP-a, on je re­kao da su se slu­čaj­no po­klo­pi­li in­te­re­si nje­go­ve par­ti­je i Ru­si­je.
–Nas Ru­si­ja mo­že po­li­tič­ki da po­dr­ža­va, ali nas ne fi­nan­si­ra, jer na­ma ni­je po­treb­na fi­nan­sij­ska po­moć – is­ta­kao je Bu­la­to­vić.
V.R.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"