Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika POZITIVNA CRNA GORA OBILJEŽILA ČETIRI GODINE POSTOJANJA, DARKO PAJOVIĆ OCIJENIO Ostvarili smo istorijsku misiju
Dan - novi portal
 Od­lu­ku Po­zi­tiv­ne Cr­ne Go­re da 27. januara ove go­di­ne po­dr­ži Vla­du pred­sta­vlja je­dan od naj­zna­čaj­nih da­tu­ma u če­tvo­ro­go­di­šnjoj isto­ri­ji ove par­ti­je, oci­je­nio je li­der te stran­ke Dar­ko Pa­jo­vić. On je is­ta­kao da je na osno­vu te od­lu­ke, ko­ja je pret­hod­no uslo­vlje­na pri­hva­ta­njem pla­na Po­zi­tiv­ne za pre­va­zi­la­že­nje po­li­tič­ke kri­ze, pot­pi­san spo­ra­zum ko­ji je re­zul­ti­rao for­mi­ra­njem no­ve Vla­da Cr­ne Go­re – pr­ve ko­ja na jed­nom mje­stu oku­plja pred­stav­ni­ke vla­sti i opo­zi­ci­je.
–Da­nas je svi­ma ja­sno da ta od­lu­ka i spo­ra­zum ko­ji je na osno­vu nje pro­is­te­kao ni­je­su iz­da­ja, ni­ti po­li­tič­ka ko­rup­ci­ja, već auten­tič­ni put ko­ji smo za­jed­no za­cr­ta­li pri­je če­ti­ri go­di­ne. Za če­ti­ri go­di­ne ostva­ri­li smo ono što ni­jed­na opo­zi­ci­o­na stran­ka ni­je uspje­la za 27 go­di­na svog po­li­tič­kog dje­lo­va­nja, a to je Vla­da ko­ja ob­je­di­nja­va raz­li­či­te su­ko­blje­ne po­li­tič­ke stra­ne, ko­ja ima mi­si­ju da ja­ča de­mo­kra­ti­ju i ko­ja će obez­bi­je­di­ti de­mo­krat­ski pro­gres na­še dr­ža­ve. Sa­mim tim, Po­zi­tiv­na je ostva­ri­la svo­ju pr­vu isto­rij­sku mi­si­ju, a to je sma­nje­nje po­li­tič­kih raz­li­ka – iz­ja­vio je Pa­jo­vić.
Osvr­ću­ći se na op­tu­žbe opo­zi­ci­o­nih par­ti­ja ko­je su po­dr­šku Vla­di Cr­ne Go­re od 27. ja­nu­a­ra oka­rak­te­ri­sa­le kao iz­daj­nič­ki po­tez, Pa­jo­vić je ka­zao da su te iste opo­zi­ci­o­ne struk­tu­re pot­pi­si­va­njem spo­ra­zu­ma i pri­hva­ta­njem uče­šća u no­voj vla­di po­tvr­di­le is­prav­nost te od­lu­ke.
–Od­lu­ka ko­ja je opo­zi­ci­ji omo­gu­ći­la ula­zak u Vla­du na­kon 27 go­di­na, sa ja­snim ci­ljem – kon­tro­la iz­bo­r­nog pro­ce­sa, od stra­ne par­tij­skih oli­gar­ha, me­dij­skih stra­na­ka i ne­dr­žav­ne opo­zi­ci­je okva­li­fi­ko­va­na je kao iz­daj­nič­ka. Oni ko­ji su nas op­tu­ži­va­li zna­li su ve­o­ma do­bro i ta­da, kao što zna­ju i sa­da, da su te op­tu­žbe ne­i­sti­ni­te. Na­kon pro­to­ka vre­me­na, i oni su shva­ti­li i pri­hva­ti­li na­šu od­lu­ku. Tre­ba­lo im je vre­me­na da shva­te isto­rij­ski zna­čaj na­še od­lu­ke, pa su ubr­zo pri­zna­li da je na­ša od­lu­ka isto­rij­skog ka­rak­te­ra. Ne­sa­vje­sno, bez obra­za i trun­ke ča­sti, oni su pot­pi­sa­li spo­ra­zum ko­ji je re­zul­tat na­še po­li­tič­ke od­lu­ke iako su je kva­li­fi­ko­va­li kao iz­daj­nič­ku. Ja­sno je da su či­nom pot­pi­si­va­nja ili pri­zna­li da su iz­daj­ni­ci kao i mi, ili su, pak, pri­zna­li da taj spo­ra­zum na do­bro­bit svih gra­đa­na. Mi im to opra­šta­mo jer je Po­zi­tiv­na Cr­na Go­ra stran­ke bu­duć­no­sti, a ne pro­šlo­sti –is­ta­kao je Pa­jo­vić.
On je na­veo da je Po­zi­tiv­na Cr­na Go­ra odr­ža­la svo­je obe­ća­nje da ne­će bi­ti sa ova­kvom vla­šću i opo­zi­ci­jom i do­dao da će nje­no uče­šće u no­voj vla­di ga­ran­to­va­ti pro­mje­ne na­bo­lje i kod jed­nih i kod dru­gih.
B.K.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"