Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Brano gradi hotel na tuđem placu * Smjenjuju pomoćnika ministra, a zapošljavaju partijskog vojnika * Vlada krije kome je isplatila 8,68 miliona * Za Ivanovića, Kolarević i Šarića ne morate čekati papire iz Paname * Šansa za studiranje na 13 fakulteta * Brano gradi hotel na tuđem placu * Traže Kameronovu ostavku zbog „Panamskih papira”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Goran Danilović, predsjednik IO Demosa:
Borimo se za poštene izbore, a ne za saradnju sa DPS-om.

Vic Dana :)

Idu policajac i plavuša plažom i plavuša vidi galeba, pa kaže:
●Dragi, vidi, to je roda.
Policajac joj kaže:
●Nije to roda, to je galeb, od njega se prave čokolade.


Muškarac ulazi u knjižaru i pita prodavačicu:
- Imate li knjigu „Muškarac - gazda u kući”? A ona odgovara: „Bajke su na prvom spratu!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2016-04-08 PRESUDA KOJOM JE OSLOBOĐEN DRAŽEN ŽIVKOVIĆ POSTALA PRAVOSNAŽNA
Živković sa advokatom Novinar uhapšen protivzakonito
Dan - novi portal
Vi­ši sud za pre­kr­ša­je po­tvr­dio je pre­su­du ko­jom je no­vi­nar „Da­na” Dra­žen Živ­ko­vić oslo­bo­đen op­tu­žbe da je 17. ok­to­bra pro­šle go­di­ne od­bio da iz­vr­ši na­re­đe­nje po­li­cij­skog slu­žbe­ni­ka pri­li­kom raz­bi­ja­nja mir­nih de­mon­stra­ci­ja is­pred Skup­šti­ne. Na oslo­ba­đa­ju­ću pre­su­du ža­li­la se Upra­va po­li­ci­je, ali je vi­je­će nji­ho­vu žal­bu od­ba­ci­lo kao neo­sno­va­nu i po­tvr­di­lo oslo­ba­đa­ju­ću pre­su­du.
Vi­je­će Vi­šeg su­da za pre­kra­ša­je oci­je­ni­lo da je no­vi­nar ne­za­ko­ni­to pri­ve­den ka­da je po­li­ci­ja do­šla da asi­sti­ra u raz­bi­ja­nju mir­nih de­mon­stra­ci­ja. Na­i­me, u obra­zlo­že­nju vi­je­ća na­ve­de­no je da je utvr­đe­no da su po­li­caj­ci ko­ji su uhap­si­li Živ­ko­vi­ća pre­kr­ši­li za­kon jer su bi­li u ci­vi­lu i ni­je­su se le­gi­ti­mi­sa­li. Ta­ko­đe, na osno­vu do­ka­za je usta­no­vlje­no da ni­je bi­lo osno­va za pri­vo­đe­nje no­vi­na­ra „Da­na“.
Pr­vo­ste­pe­nu do­lu­ku do­ni­je­la je su­di­ja Su­da za pre­kr­ša­je Mir­ja­na Đu­ro­vić. Ona je u obra­zlo­že­nju pre­su­de ka­za­la ka­ko ni­je do­ka­za­no da se Živ­ko­vić oglu­šio o po­li­cij­sko na­re­đe­nje i da po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci ko­ji su ga li­ši­li slo­bo­de ni­je­su po­stu­pi­li po pra­vi­li­ma slu­žbe.
–Či­nje­nič­no sta­nje u po­stup­ku utvr­đe­no je na ja­san i pot­pun na­čin, ka­ko to pr­vo­ste­pe­ni sud obra­zla­že u rje­še­nju, a na osno­vu do­ka­za u spi­si­ma pred­me­ta. Pr­vo­ste­pe­ni sud pra­vil­no za­klju­ču­je da ni­je do­ka­za­no da je okri­vlje­ni Živ­ko­vić po­či­nio pre­kr­šaj za ko­ji se te­re­ti – sto­ji u obra­zlo­že­nju.
Pre­su­dom Su­da za pre­kr­ša­je po­tvr­đe­no je da di­rek­tor Upra­ve po­li­ci­je Slav­ko Sto­ja­no­vić ni­je go­vo­rio isti­nu o pri­vo­đe­nju no­vi­na­ra „Da­na”. Sto­ja­no­vić je ta­da tvr­dio da su slu­žbe­ni­ci po­li­ci­je pri­ve­li Dra­že­na Živ­ko­vi­ća jer je 17. ok­to­bra 2015. go­di­ne, oko 6.10, na ras­kr­sni­ci Bu­le­va­ra Sve­tog Pe­tra Ce­tinj­skog i Nje­go­še­ve uli­ce od­bio da po­stu­pi po na­re­đe­nju po­li­cij­skog slu­žbe­ni­ka CB Pod­go­ri­ca – da se uda­lji iz zo­ne gdje se pru­ža asi­sten­ci­ja Ko­mu­nal­noj po­li­ci­je ka­ko ne bi ome­tao iz­vr­še­nje slu­žbe­nih rad­nji.
Živ­ko­vić je sa­op­štio da je no­vi­nar i da ima pra­vo da sni­ma iako kod se­be ni­je imao no­vi­nar­sku akre­di­ta­ci­ju ili ozna­ku „pres”, od­no­sno ni­je sni­mao pro­fe­si­o­nal­nom ka­me­rom već mo­bil­nim te­le­fo­nom. Pre­ma Sto­ja­no­vi­će­vim tvrd­nja­ma, da bi iz­vr­šio slu­žbe­ni za­da­tak, po­li­cij­ski slu­žbe­nik CB Pod­go­ri­ca po­no­vio je Živ­ko­vi­ću na­re­đe­nje da se uda­lji iz zo­ne asi­sten­ci­je, re­kav­ši mu da mo­že da sni­ma iz­van pro­sto­ra ko­ji je bio za­šti­ćen ogra­dom, či­me mu je bi­lo omo­gu­će­no da oba­vlja svo­ju dje­lat­nost.
Di­rek­tor po­li­ci­je je tvr­dio i da je Živ­ko­vić od­bio da po­stu­pi po upo­zo­re­nju i na­re­đe­nju po­li­cij­skog slu­žbe­ni­ka ko­ji je za­vr­ša­vao slu­žbe­nu rad­nju, zbog če­ga je pri­ve­den u CB Pod­go­ri­ca.M.V.P.


Po­li­ci­ja par­tij­ska, di­rek­tor la­gao

No­vi­nar „Da­na“ Dra­žen Živ­ko­vić ka­zao je da je oslo­ba­đa­ju­ća pre­su­da je­di­na is­prav­na od­lu­ka.
–Ovom pre­su­dom su ko­nač­no, ako je ne­ko imao ne­do­u­mi­ca, a ja ni­je­sam, utvr­đe­ne ma­kar dvi­je stva­ri. Da cr­no­gor­ska po­li­ci­ja ni­je pro­fe­si­o­nal­na, već par­tij­ska, i da hap­si sva­ko­ga za ko­ga po­sum­nja da bi svo­jim dje­lo­va­njem mo­gao ugro­zi­ti vlast DPS-a. I dru­go, ključ­no, da je, u mom slu­ča­ju, di­rek­tor po­li­ci­je Slav­ko Sto­ja­no­vić la­gao i iz­no­sio ne­tač­ne in­for­ma­ci­je o raz­lo­zi­ma mog hap­še­nja. U sva­kom slu­ča­ju, u po­stup­ku ko­ji ću po­kre­nu­ti pro­tiv Upra­ve po­li­ci­je, Slav­ko Sto­ja­no­vić će ima­ti pri­li­ku da pred su­dom ka­že ko je na­re­dio mo­je hap­še­nje, kao i za či­ji in­te­res je la­gao. Ho­ću da vje­ru­jem da ta­da ne­će do­ći sa una­pri­jed pri­pre­mlje­nim go­vo­rom, već da će ko­nač­no smo­ći sna­ge da sa­op­šti isti­nu – ka­zao je Živ­ko­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"