Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Brano gradi hotel na tuđem placu * Smjenjuju pomoćnika ministra, a zapošljavaju partijskog vojnika * Vlada krije kome je isplatila 8,68 miliona * Za Ivanovića, Kolarević i Šarića ne morate čekati papire iz Paname * Šansa za studiranje na 13 fakulteta * Brano gradi hotel na tuđem placu * Traže Kameronovu ostavku zbog „Panamskih papira”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Goran Danilović, predsjednik IO Demosa:
Borimo se za poštene izbore, a ne za saradnju sa DPS-om.

Vic Dana :)

Idu policajac i plavuša plažom i plavuša vidi galeba, pa kaže:
●Dragi, vidi, to je roda.
Policajac joj kaže:
●Nije to roda, to je galeb, od njega se prave čokolade.


Muškarac ulazi u knjižaru i pita prodavačicu:
- Imate li knjigu „Muškarac - gazda u kući”? A ona odgovara: „Bajke su na prvom spratu!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2016-04-08 FLEŠ
Dan - novi portal
No­vo su­đe­nje dok­to­ru
U Osnov­nom su­du u Bi­je­lom Po­lju po­če­lo je po­nov­no su­đe­nje bje­lo­polj­skom hi­rur­gu El­di­nu La­me­že­vi­ću, op­tu­že­nom zbog smr­ti Mir­sa­da Bo­šnja­ka, ko­jeg je kao pri­prav­ni lje­kar pre­gle­dao 12. av­gu­sta 2013. go­di­ne na­kon pa­da sa te­ra­se po­ro­dič­ne ku­će u Ne­da­ku­si­ma. La­me­že­vić je pr­vo­ste­pe­nom pre­su­dom osu­đen na šest mje­se­ci za­tvo­ra, ali je tu pre­su­du uki­nuo Ape­la­ci­o­ni sud Cr­ne Go­re.
Kon­sul­tant Kli­nič­kog cen­tra Cr­ne Go­re ne­u­ro­hi­rurg dr Lji­lja­na Vu­jo­tić ka­za­la je na ju­če­ra­šnjem su­đe­nju da je Bo­šnjak pri­mljen u bol­ni­cu sa ozbilj­nim ošte­će­njem mo­zga i pre­lo­mom ba­ze lo­ba­nje.
–Na ozbilj­no ošte­će­nje mo­zga uka­zi­va­lo je i to što mu je jed­na ze­ni­ca bi­la pro­ši­re­na. To što je jed­na ze­ni­ca pro­ši­re­na zna­či da do­la­zi do uklje­šte­nja mo­zga, a to je sta­nje ko­je ne­po­sred­no pret­ho­di smr­ti – ka­za­la je dr Vu­jo­tić.
Le­me­že­vi­ću je sta­vlje­no na te­ret da je 12. av­gu­sta 2013. go­di­ne u Op­štoj bol­ni­ci u Bi­je­lom Po­lju, u svoj­stvu lje­ka­ra hi­rur­ga, pri­mi­je­nio oči­gled­no ne­po­do­ban na­čin li­je­če­nja i oči­gled­no ne­sa­vje­sno po­stu­pao pri­li­kom pri­je­ma i li­je­če­nja Mir­sa­da Bo­šnja­ka. Tog da­na Bo­šnjak je pri­mljen u bol­ni­cu na­kon pa­da sa te­ra­se svo­je po­ro­dič­ne ku­će u na­se­lju Ne­da­ku­si.
Na­sta­vak su­đe­nja za­ka­zan je za 20. maj.M.N.

U pri­tvo­ru zbog he­ro­i­na
Su­di­ja za is­tra­gu Vi­šeg su­da u Bi­je­lom Po­lju Va­nja Ra­ko­njac od­re­di­la je ju­če pri­tvor do 30 da­na Plje­vlja­ku Mi­o­dra­gu Bu­la­to­vi­ću (37), osum­nji­če­nom da je di­lo­vao dro­gu. U na­red­bi za spro­vo­đe­nje is­tra­ge vi­šeg dr­žav­nog tu­ži­o­ca na­ve­de­no je da su slu­žbe­ni­ci plje­valj­ske po­li­ci­je pri­li­kom pre­tre­sa osum­nji­če­nog pro­na­šli 16,02 gra­ma he­ro­i­na na­mi­je­nje­nog za pro­da­ju.
M.N.

Vo­zio pijan
Vi­je­će Vi­šeg su­da u Bi­je­lom Po­lju po­tvr­di­lo je op­tu­žni­cu pro­tiv Mi­lan­ka To­ma­še­vi­ća iz Pa­vi­nog Po­lja kod Bi­je­log Po­lja zbog te­škog dje­la pro­tiv bez­bjed­no­sti sa­o­bra­ća­ja. U toj kri­vič­no­prav­noj stva­ri su­di­će vi­je­će Vi­šeg su­da ko­jem će pred­sje­da­va­ti su­di­ja Šef­ki­ja Đe­še­vić. Op­tu­žni­ca te­re­ti To­ma­še­vi­ća da je 12. no­vem­bra pro­šle go­di­ne, oko 18.15, u ura­čun­lji­vom sta­nju, dok je upra­vljao put­nič­kim mo­tor­nim vo­zi­lom „fol­ksva­gen pa­sat” (BP AF 766), u opa­snost do­veo ži­vot ošte­će­nog Mi­ra Đu­ro­vi­ća ta­ko što je vo­zi­lom upra­vljao pod dej­stvom al­ko­ho­la, sa kon­cen­tra­ci­jom od 1,66 pro­mi­la ap­so­lut­nog al­ko­ho­la u kr­vi.
–Po do­la­sku u mje­sto Ko­vren, ni­je obra­tio pa­žnju na pje­ša­ka, ko­ji se u tom mo­men­tu na­la­zio na de­snoj ko­lo­vo­znoj tra­ci. Ni­je pred­u­zeo mje­ru bla­go­vre­me­nog ko­če­nja, usled če­ga je do­šlo do uda­ra i pa­da ošte­će­nog. Tom pri­li­kom Đu­ro­vić je za­do­bio te­ške tje­le­sne po­vre­de opa­sne po ži­vot od ko­jih je na li­cu mje­sta na­stu­pi­la smrt – na­vo­di se u op­tu­žni­ci.M.N

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"