Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Brano gradi hotel na tuđem placu * Smjenjuju pomoćnika ministra, a zapošljavaju partijskog vojnika * Vlada krije kome je isplatila 8,68 miliona * Za Ivanovića, Kolarević i Šarića ne morate čekati papire iz Paname * Šansa za studiranje na 13 fakulteta * Brano gradi hotel na tuđem placu * Traže Kameronovu ostavku zbog „Panamskih papira”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Goran Danilović, predsjednik IO Demosa:
Borimo se za poštene izbore, a ne za saradnju sa DPS-om.

Vic Dana :)

Idu policajac i plavuša plažom i plavuša vidi galeba, pa kaže:
●Dragi, vidi, to je roda.
Policajac joj kaže:
●Nije to roda, to je galeb, od njega se prave čokolade.


Muškarac ulazi u knjižaru i pita prodavačicu:
- Imate li knjigu „Muškarac - gazda u kući”? A ona odgovara: „Bajke su na prvom spratu!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika NAKON HAPŠENJA VLATKA VUČINIĆA U NJEMAČKOJ, SLOBODE LIŠENI NEŠO AJKOVIĆ (24) Organizovao šverc oružja za Pariz
Dan - novi portal
Slu­žbe­ni­ci Od­sje­ka za bor­bu pro­tiv or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la i ko­rup­ci­je Sek­to­ra kri­mi­na­li­stič­ke po­li­ci­je li­ši­li su slo­bo­de Ne­ša Aj­ko­vi­ća (24) zbog sum­nje da je na­ba­vio oruž­je za kri­jum­ča­re­nje u Fran­cu­sku. Ak­ci­ja je re­a­li­zo­va­na po na­lo­gu dr­žav­nog tu­ži­o­ca u Osnov­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu i u sa­rad­nji sa slu­žbe­ni­ci­ma CB Pod­go­ri­ca.
Ra­ni­je je u Nje­mač­koj uhap­šen Vlat­ko Vu­či­nić, ko­ji je pre­vo­zio oruž­je ko­je je iz Cr­ne Go­re išlo za Pa­riz.
–Pri­ku­plje­ne či­nje­ni­ce ta­ko­đe uka­zu­ju na to da je ru­ta kre­ta­nja kri­jum­ča­re­nja oruž­ja sa pod­ruč­ja Cr­ne Go­re išla pre­ko te­ri­to­ri­je Hr­vat­ske, Slo­ve­ni­je, Austri­je i Nje­mač­ke, a da je kraj­nja de­sti­na­ci­ja bi­la Fran­cu­ska. Po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci su pri­ku­pi­li do­ka­ze ko­ji uka­zu­ju na sum­nju da je osum­nji­če­ni Ne­šo Aj­ko­vić (24) iz Pod­go­ri­ce po do­go­vo­ru sa Vlat­kom Vu­či­ni­ćem, ko­ji je uhap­šen u Nje­mač­koj, na­ba­vio ve­ću ko­li­či­nu va­tre­nog oruž­ja i eks­plo­ziv­nih ma­te­ri­ja ra­di da­lje pro­da­je i kri­jum­ča­re­nja u Fran­cu­sku. Za­tim ih je spa­ko­vao u vo­zi­lo ko­je je od ren­ta­kar agen­ci­je iz­naj­mio i pre­u­zeo Vu­či­nić, ka­ko bi nji­me iz­vr­šio tran­sport oruž­ja do Pa­ri­za, gdje je osum­nji­če­ni Ne­šo Aj­ko­vić tre­ba­lo da ga sa­če­ka. Me­đu­tim, nje­mač­ka po­li­ci­ja je 5. no­vem­bra 2015. go­di­ne, na auto­pu­tu u bli­zi­ni mje­sta Bad Fe­lin­bah, u prav­cu Min­he­na, za­u­sta­vi­la vo­zi­lo ko­jim je upra­vljao Vu­či­nić, a to­kom kon­tro­le vo­zi­la pro­na­đe­no je ne­ko­li­ko spe­ci­jal­no iz­rađ­nih bun­ke­ra i skri­ve­nih mje­sta u ko­ji­ma se na­la­zi­lo osam pu­ša­ka – ka­la­šnji­ko­va, osam okvi­ra od pu­ša­ka, dva pi­što­lja, je­dan re­vol­ver, dvi­je ruč­ne gra­na­te, 200 gra­ma TNT eks­plo­zi­va sa de­to­na­to­rom i 150 ko­ma­da mu­ni­ci­je.
U okvi­ru me­đu­na­rod­ne tu­ži­lač­ko-po­li­cij­ske is­tra­ge pod na­zi­vom „Tor­pe­do“ utvr­đe­no je da se ra­di o kri­jum­ča­re­nje oruž­ja ko­je ni­je po­ve­za­no sa te­ro­ri­stič­kim na­pa­di­ma u Pa­ri­zu.
D.Ž.


Od­u­ze­to na­o­ru­ža­nje

U okvi­ru iste ak­ci­je, 2. fe­bru­a­ra 2016. go­di­ne na pod­ruč­ju Pod­go­ri­ce iz­vr­še­ni su pre­tre­si sta­no­va i dru­gih pro­sto­ri­ja ko­je ko­ri­sti šest li­ca. Slu­žbe­ni­ci Upra­ve po­li­ci­je MUP-a Cr­ne Go­re su tom pri­li­kom pro­na­šli jed­nu auto­mat­sku pu­šku ne­po­zna­te mar­ke, sa okvi­rom u ko­jem su se na­la­zi­la če­ti­ri met­ka i na ko­joj je mon­ti­ran ba­jo­net, ka­ra­bin ne­po­zna­te mar­ke, 14 me­ta­ka, jed­nu ke­si­cu bi­je­le bo­je sa pra­ška­stom ma­te­ri­jom za ko­ju se pret­po­sta­vlja da je ba­rut, kao i je­dan ma­nji šta­pin cr­ne bo­je (sred­stvo ko­je se ko­ri­sti za pa­lje­nje). Ta­ko­đe, na­đen je pi­štolj mar­ke „sig sa­u­er”, kao i 28 ko­ma­da mu­ni­ci­je, tri naj­lon­ske vre­će u ko­ji­ma se na­la­zi­lo oko 22 ki­lo­gra­ma opoj­ne dro­ge ma­ri­hu­a­na ti­pa skank i de­set ko­ma­da me­ta­ka za auto­mat­sku pu­šku. Po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci su pod­ni­je­li kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv Aj­ko­vi­ća i H.B. zbog po­sto­ja­nja osno­va sum­nje da su iz­vr­ši­li kri­vič­no dje­lo ne­do­zvo­lje­no dr­ža­nje oruž­ja i eks­plo­ziv­nih ma­te­ri­ja.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"