Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Brano gradi hotel na tuđem placu * Smjenjuju pomoćnika ministra, a zapošljavaju partijskog vojnika * Vlada krije kome je isplatila 8,68 miliona * Za Ivanovića, Kolarević i Šarića ne morate čekati papire iz Paname * Šansa za studiranje na 13 fakulteta * Brano gradi hotel na tuđem placu * Traže Kameronovu ostavku zbog „Panamskih papira”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Goran Danilović, predsjednik IO Demosa:
Borimo se za poštene izbore, a ne za saradnju sa DPS-om.

Vic Dana :)

Idu policajac i plavuša plažom i plavuša vidi galeba, pa kaže:
●Dragi, vidi, to je roda.
Policajac joj kaže:
●Nije to roda, to je galeb, od njega se prave čokolade.


Muškarac ulazi u knjižaru i pita prodavačicu:
- Imate li knjigu „Muškarac - gazda u kući”? A ona odgovara: „Bajke su na prvom spratu!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika ADVOKAT LAZAR AKOVIĆ PREKO TRI SATA SASLUŠAVAN U OSNOVNOM DRŽAVNOM TUŽILAŠTVU O DETALJIMA NAPADA KOJI JE DOŽIVIO
Aković juče ispred tužilaštva Pokušali su da me ubiju zbog posla kojim se bavim
Dan - novi portal
Advo­kat La­zar Ako­vić, ko­ji je u po­ne­dje­ljak ve­če pre­tu­čen u Pod­go­ri­ci, sa­slu­šan je ju­če u Osnov­nom dr­žav­nom tu­ži­la­štvu na okol­nosti do­ga­đa­ja u ko­jem je za­do­bio te­ške po­vre­de. Po iz­la­sku iz tu­ži­la­štva, u ko­jem se za­dr­žao pre­ko tri sa­ta, Ako­vić je za „Dan” ka­zao da je tu­ži­o­cu uka­zao na svo­je sum­nje i da je ana­li­zi­rao raz­li­či­te do­ga­đa­je ko­ji bi mo­gli po­mo­ći u ra­svje­tlja­va­nju nje­go­vog slu­ča­ja. On je si­gu­ran da je na­pad na­ru­čen i da ne­ma ve­ze sa nje­go­vim pri­vat­nim ži­vo­tom.
–Moj pri­vat­ni ži­vot ne­ma ve­ze sa ovim. Si­gu­ran sam da je na­pad na­ru­čen zbog pred­me­ta ko­je sam ra­dio kao su­di­ja i ko­je ra­dim sad kao advo­kat – ka­zao je Ako­vić za „Dan”.
On je re­kao da tu­ži­o­cu ni­je sa­op­štio ni­či­je ime ka­ko bi uka­zao na kriv­ca.
– Dao sam iz­ja­vu na okol­no­sti kri­vič­nog do­ga­đa­ja. De­talj­no sam opi­sao taj do­ga­đaj. Osvr­nuo sam se na ne­ke na­vo­de ko­ji su pret­hod­nih da­na pla­si­ra­ni u me­di­ji­ma. Kao ča­stan čo­vjek i pro­fe­si­o­na­lac, ne mo­gu ni na ko­ga da uprem pr­stom i okri­vim ga jer ne bih da ne­du­žni od­go­va­ra­ju. Da­vao sam mi­šlje­nja i ana­li­ze ne­kih do­ga­đa­ja, ali o to­me ne mo­gu da pri­čam jav­no ka­ko ne bih ugr­zio is­tra­gu – re­kao je Ako­vić.
On je do­dao da su po­sle­di­ce pre­bi­ja­nja i da­lje vi­dlji­ve jer je vi­še pu­ta bru­tal­no iz­u­da­ran s le­đa.
– Pre­pu­štam in­sti­tu­ci­ja­ma si­ste­ma da ot­kri­ju kriv­ce, a ja sam im pre­do­čio svo­ja sa­zna­nja – is­ta­kao je Ako­vić.
On je na­pad­nut u po­ne­dje­ljak ve­če, po­sli­je 21 sat, u pod­go­rič­kom na­se­lju Si­ti kvart. Na­pa­da­či su ga uda­ra­li pa­li­com po gla­vi i na­ni­je­li mu vi­še tje­le­snih po­vre­da, na­kon če­ga su po­bje­gli sa li­ca mje­sta. Po­li­ci­ja je od­mah blo­ki­ra­la kvart gdje je do­šlo do na­pa­da, ali ni­je uspje­la da uhva­ti po­či­ni­o­ce.
U na­pa­du na Ako­vi­ća uče­stvo­va­la su dvo­ji­ca mla­di­ća, ko­ji su ga če­ka­li, a on­da iz za­sje­de na­sr­nu­li na nje­ga. Je­dan od na­pa­da­ča ga je uda­rio pa­li­com po gla­vi, a dru­gi ga je uda­rao pe­sni­ca­ma.
Ako­vi­ću je uka­za­na po­moć u Kli­nič­kom cen­tru Cr­ne Go­re.
Na­kon tog do­ga­đa­ja, on je za­dr­žan u Kli­nič­kom cen­tru ra­di uka­zi­va­nja lje­kar­ske po­mo­ći, a sju­tra­dan je iza­šao iz bol­ni­ce. M.V.P.


Man­dić mu pri­je­tio u za­tvo­ru

U okvi­ru is­tra­ge o na­pa­du na La­za­ra Ako­vi­ća, tu­ži­la­štvo i po­li­ci­ja su utvr­di­li da je Da­mir Man­dić, op­tu­že­ni za ubi­stvo Du­ška Jo­va­no­vi­ća, u vi­še na­vra­ta pri­je­tio biv­šem su­di­ji, ko­ji se sa­da ba­vi advo­ka­tu­rom. Pre­ma na­šim sa­zna­nji­ma, Man­dić je dva­put pri­je­tio Ako­vi­ću, o če­mu po­sto­je i slu­žbe­ne za­bi­lje­ške ko­je su do­sta­vlje­ne ZIKS-u, ali ni­je po­zna­to da li su pro­ce­su­i­ra­ne. Oba do­ga­đa­ja de­si­la su se u spu­škom za­tvo­ru, ka­da je Ako­vić kao advo­kat išao u po­sje­tu svo­jim kli­jen­ti­ma. Po­sled­nji do­ga­đaj de­sio se pro­šlog lje­ta, ka­da je Man­dić sreo Ako­vi­ća u za­tvor­skim pro­sto­ri­ja­ma i ka­zao mu da će mu iš­ču­pa­ti gr­kljan zbog pre­su­de u pred­me­tu za ubi­stvo Du­ška Jo­va­no­vi­ća.
Ako­vić je kao su­di­ja Vi­šeg su­da osu­dio Da­mi­ra Man­di­ća za po­me­nu­to dje­lo na 30 go­di­na za­tvo­ra.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"