Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Brano gradi hotel na tuđem placu * Smjenjuju pomoćnika ministra, a zapošljavaju partijskog vojnika * Vlada krije kome je isplatila 8,68 miliona * Za Ivanovića, Kolarević i Šarića ne morate čekati papire iz Paname * Šansa za studiranje na 13 fakulteta * Brano gradi hotel na tuđem placu * Traže Kameronovu ostavku zbog „Panamskih papira”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Goran Danilović, predsjednik IO Demosa:
Borimo se za poštene izbore, a ne za saradnju sa DPS-om.

Vic Dana :)

Idu policajac i plavuša plažom i plavuša vidi galeba, pa kaže:
●Dragi, vidi, to je roda.
Policajac joj kaže:
●Nije to roda, to je galeb, od njega se prave čokolade.


Muškarac ulazi u knjižaru i pita prodavačicu:
- Imate li knjigu „Muškarac - gazda u kući”? A ona odgovara: „Bajke su na prvom spratu!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika ALBANSKA POLICIJA ZAPLIJENILA 19 LUKSUZNIH AUTOMOBILA KOJI SU OTUĐENI U VIŠE EVROPSKIH ZEMALJA
Utvrđeno je da je pet vozila ukradeno u Crnoj Gori Auta ukradena u Crnoj Gori prodavali u Skadru
Dan - novi portal
Al­ban­ska po­li­ci­ja za­pli­je­ni­la je 19 luk­su­znih auto­mo­bi­la ko­ji su ukra­de­ni u vi­še evrop­skih ze­ma­lja i uhap­si­la 11 oso­ba. Ka­ko su pre­ni­je­li ma­ke­don­ski me­di­ji, me­đu za­pli­je­nje­nim auto­mo­bi­li­ma ima i onih ko­ji su ukra­de­ni u Cr­noj Go­ri, a tre­nut­no se ra­di na iden­ti­fi­ka­ci­ji svih osum­nji­če­nih. Agen­ci­ja MIA je pre­ni­je­la da su ukra­de­ni auto­mo­bi­li za­pli­je­nje­ni u Ti­ra­ni, Ska­dru i u mje­sti­ma Lač i Sa­ran­da, a to­kom ak­ci­je ko­ja je na­zva­na „Luks” uhap­še­no je 11 al­ban­skih dr­ža­vlja­na pod sum­njom da su or­ga­ni­za­to­ri i sa­rad­ni­ci u me­đu­na­rod­noj tr­go­vi­ni ukra­de­nim vo­zi­li­ma.
–Ka­ko je na­ve­la al­ban­ska po­li­ci­ja, za­pli­je­nje­ni auto­mo­bi­li su ukra­de­ni u Cr­noj Go­ri, Bo­sni i Her­ce­go­vi­ni, Hr­vat­skoj, Ita­li­ji i Fran­cu­skoj, a u Al­ba­ni­ju su, sa iz­mi­je­nje­nim bro­je­vi­ma ša­si­je, do­ve­ze­ni pre­ko pre­la­za Han Ho­ti, na al­ban­sko-cr­no­gor­skoj gra­ni­ci – pre­no­se me­di­ji.
Ka­ko se na­vo­di, ukra­de­ni luk­su­zni auto­mo­bi­li su na­kon ca­ri­nje­nja do­bi­ja­li re­gu­lar­ne sa­o­bra­ćaj­ne re­gi­star­ske ta­bli­ce.
Ka­ko sa­zna­je­mo, utvr­đe­no je da je pet tih vo­zi­la ukra­de­no u Cr­noj Go­ri.
Ri­ječ je o me­đu­na­rod­noj kri­mi­nal­noj or­ga­ni­za­ci­ji ko­ja ima svo­je kra­ke i u Cr­noj Go­ri. Vo­zi­la ko­ja su ukra­de­na u Cr­noj Go­ri iz­vje­sno vri­je­me su bi­la ga­ra­ži­ra­na u ne­kom šte­ku. Za­tim su sre­đi­va­ni pa­pi­ri za to vo­zi­lo i pro­mi­je­njan je broj ša­si­je, na­kon če­ga su do­bi­ja­ne re­gu­lar­ne sa­o­bra­ćaj­ne ta­bli­ce i auto je le­gal­no pre­ba­ci­van u Al­ba­ni­ju.
Al­ban­sko tu­ži­la­štvo je sa­op­šti­lo da je po­li­cij­ski ko­me­sa­ri­jat u Ska­dru is­tra­gu po­čeo u fe­bru­a­ru ove go­di­ne, uz na­ja­vu da će is­tra­ga bi­ti pro­ši­re­na u sa­rad­nji sa dru­gim ze­mlja­ma re­gi­o­na.
O po­me­nu­toj ak­ci­ji in­for­mi­sa­ni su i nad­le­žni or­ga­ni Cr­ne Go­re, ko­ji ra­de na iden­ti­fi­ka­ci­ji li­ca ko­ja su uče­stvo­va­la u kra­đi na na­šoj te­ri­to­ri­ji.
Pre­ma po­da­ci­ma In­ter­po­la i Euro­po­la, cen­tri auto-ma­fi­je na Bal­ka­nu su Pod­go­ri­ca, Sa­ra­je­vo, Ba­nja­lu­ka, Bi­je­lji­na, Pri­šti­na, So­fi­ja, Sko­plje, Be­o­grad, No­vi Sad, Ša­bac, Split i Za­greb.
Po­li­cij­ske sta­ti­sti­ke uka­zu­ju da se u Hr­vat­skoj go­di­šnje ukra­de i do 2.000 auto­mo­bi­la. Naj­vi­še se kra­du no­va i atrak­tiv­na vo­zi­la, a tra­di­ci­o­nal­no su na me­ti auta mar­ki „fol­ksva­gen“, „audi“, „BMV “ i „mer­ce­des“...
U Sr­bi­ji se go­di­šnje ukra­de iz­me­đu 2.500 i 3.000 vo­zi­la, a sa­mo u Be­o­gra­du sva­kog da­na u pro­sje­ku ne­sta­nu če­ti­ri auto­mo­bi­la.
U Evrop­skoj uni­ji (EU) go­di­šnje se ukra­de oko 1.200.000 vo­zi­la. Od to­ga se pro­na­đe oko 800.000 vo­zi­la, dok se osta­la vo­zi­la evi­den­ti­ra­ju. Pre­ma In­ter­pol ASF SMV ba­zi po­da­ta­ka, ko­ju na dnev­noj ba­zi ažu­ri­ra­ju sve ze­mlje čla­ni­ce In­ter­po­la, tre­nut­no se tra­ga za oko 7.500.000 vo­zi­la. Kri­mi­nal­ne gru­pe, pro­cje­nju­je se, od kra­đe auto­mo­bi­la go­di­šnje in­ka­si­ra­ju ne­ko­li­ko mi­li­jar­di eura. D.Ž.


Alat za kra­đu

Kra­dljiv­ci auto­mo­bi­la ima­ju sa­vre­me­nu opre­mu za sa­vla­đi­va­nje elek­tron­skih pre­pre­ka jer je za sva­ki tip auto­mo­bi­la po­tre­ban po­se­ban alat. Kra­du no­va i sku­pa vo­zi­la, ko­ja se una­pri­jed na­ru­ču­ju. Po­sli­je kra­đe, auto­mo­bi­li iz Cr­ne Go­re naj­če­šće za­vr­ša­va­ju na Ko­so­vu i Me­to­hi­ji i u Al­ba­ni­ji.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"