Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Brano gradi hotel na tuđem placu * Smjenjuju pomoćnika ministra, a zapošljavaju partijskog vojnika * Vlada krije kome je isplatila 8,68 miliona * Za Ivanovića, Kolarević i Šarića ne morate čekati papire iz Paname * Šansa za studiranje na 13 fakulteta * Brano gradi hotel na tuđem placu * Traže Kameronovu ostavku zbog „Panamskih papira”
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Goran Danilović, predsjednik IO Demosa:
Borimo se za poštene izbore, a ne za saradnju sa DPS-om.

Vic Dana :)

Idu policajac i plavuša plažom i plavuša vidi galeba, pa kaže:
●Dragi, vidi, to je roda.
Policajac joj kaže:
●Nije to roda, to je galeb, od njega se prave čokolade.


Muškarac ulazi u knjižaru i pita prodavačicu:
- Imate li knjigu „Muškarac - gazda u kući”? A ona odgovara: „Bajke su na prvom spratu!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika - datum: 2016-04-08 TUŽILAŠTVO OTVORILO POSTUPAK PROTIV ULCINJSKOG BIZNISMENA HAJDARA ĆUFAJA (52), POSTUPAK I PROTIV MUJA REDŽE
Redža (Foto: Portal Vijesti) Keljmendijevi saradnici pali zbog zelenašenja Krivična prijava protiv osumnjičenog Ćufaja procesuirana je nadležnom tužiocu u redovnom postupku, a biće saslušan i Mujo Redža
Dan - novi portal
Osnov­no tu­ži­la­štvo u Ul­ci­nju otvo­ri­lo je po­stu­pak pro­tiv bi­zni­sme­na Haj­da­ra Ću­fa­ja (52) zbog sum­nje da je dao 20.000 eura na ze­le­na­šku ka­ma­tu. U tom pred­me­tu, ka­ko sa­zna­je­mo, po­mi­nje se i Mu­jo Re­dža, ko­ji je do­vo­đen u ve­zu sa Na­se­rom Kelj­men­di­jem.
–Po­li­cij­sko-tu­ži­lač­ke ak­tiv­no­sti uka­zu­ju na sum­nju da je Ću­faj po­či­nio kri­vič­no dje­lo ze­le­na­štvo. On je po­čet­kom 2007. go­di­ne V.Lj. iz Ul­ci­nja dao no­vac u iz­no­su od 20.000 eura na tzv. ze­le­na­šku ka­ma­tu od 20 od­sto na mje­seč­nom ni­vou. Kao sred­stvo obez­bje­đe­nja vra­ća­nja ze­le­na­škog du­ga, njih dvo­ji­ca su sa­či­ni­li fik­tiv­ni ugo­vor o ku­po­pro­da­ji ne­po­kret­no­sti ko­ja se na­la­zi u Ul­ci­nju, po­vr­ši­ne 1.229 kva­dra­ta, ko­ja je bi­la u vla­sni­štvu ošte­će­nog V.Lj. Ka­ko V.Lj. ni­je vra­tio dug Ću­fa­ju, on je, sum­nja se, uz sa­gla­snost ošte­će­nog, sa Mu­jom Re­džom sa­či­nio ugo­vor o ku­po­pro­da­ji po­me­nu­te ne­po­kret­no­sti po ci­je­ni od 100.000 eura. Po is­pla­ti nov­ca, Ću­faj je, ka­ko se sum­nja, za­dr­žao sa se­be 40.000 eura od na­ve­de­nog iz­no­sa pro­da­je ne­po­kret­no­sti. Ti­me su se, sum­nja se, ste­kla bit­na obi­ljež­ja kri­vič­nog dje­la ze­le­na­štvo bu­du­ći da je Ću­faj pri­svo­jio 20.000 eura du­ga i 20.000 eura na ime tzv. ze­le­na­ške ka­ma­te od ošte­će­nog V.Lj. – sa­op­šte­no je iz Upra­ve po­li­ci­je.
Kri­vič­na pri­ja­va pro­tiv osum­nji­če­nog Ću­fa­ja pro­ce­su­i­ra­na je nad­le­žnom tu­ži­o­cu u re­dov­nom po­stup­ku, a bi­će sa­slu­šan i Mu­jo Re­dža.
To­kom pro­šle i ove go­di­ne re­a­li­zo­va­no je 18 ak­ci­ja usmje­re­nih na su­zbi­ja­nje ze­le­na­štva. U tih 18 ak­ci­ja ukup­no su pro­ce­su­i­ra­na 23 li­ca, od če­ga 20 za ze­le­na­štvo, dok iz­nos nov­ca ko­ji je, ka­ko se sum­nja, pla­si­ran vr­še­njem ovih kri­vič­nih dje­la iz­no­si oko 1.200.000 eura.
Bi­zni­sme­nu Haj­da­ru Ću­fa­ju je kra­jem fe­bru­a­ra u na­se­lju Pi­nješ za­pa­ljen luk­su­zni auto­mo­bil mar­ke „mer­ce­des S“. On je ta­da re­kao da zna ko je kriv za to i da je o to­me oba­vi­je­stio po­li­ci­ju. On je me­di­ji­ma ka­zao da je to dje­lo jed­nog nje­go­vog biv­šeg po­slov­nog part­ne­ra iz Ul­ci­nja. Ću­faj je tvr­dio da je i ra­ni­je na­pa­dan, i on i čla­no­vi nje­go­ve po­ro­di­ce, i da je sto­ga za­tra­žio za­šti­tu od po­li­ci­je.
Haj­dar Ću­faj je vla­snik vi­še ne­kret­ni­na u Ul­ci­nju, a ba­vi se, iz­me­đu osta­log, i iz­grad­njom stam­be­nih zgra­da i nji­ho­vom pro­da­jom.D.Ž.


Ve­ze sa narko-bosom

Bi­zni­smen Mu­jo Re­dža je pri­je ne­ko­li­ko go­di­na če­sto po­mi­njan na stra­ni­ca­ma cr­no­gor­skih no­vi­na, a bio je osu­đen i zbog gra­đe­nja bez gra­đe­vi­n­ske do­zvo­le. On je pri­je ne­ko­li­ko go­di­na uhap­šen po na­red­bi Osnov­nog su­da u Ul­ci­nju zbog iz­dr­ža­va­nja ka­zne od šest mje­se­ci na ko­ju je osu­đen zbog gra­đe­nja objek­ta bez gra­đe­vin­ske do­zvo­le. Pri­je šest go­di­na za Re­džom je bi­la ras­pi­sa­na po­tjer­ni­ca jer je u av­gu­stu 2010. go­di­ne u skla­di­štu nje­go­ve fir­me pro­na­đen ar­se­nal oruž­ja. Pre­ma pi­sa­nju me­di­ja, Re­dža je bio bli­zak po­slov­ni sa­rad­nik ko­sov­skog nar­ko-bo­sa Na­se­ra Kelj­men­di­ja.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"