Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni U KOLAŠINU INICIRANA ZAŠTITA PROSTORA KOJI SE KORISTE KAO PRILAZ DO 65 KUĆA, IZ OPŠTINE ODGOVARAJU Nije to ulica, već neplodno zemljište Zatvaranjem te ulice, odnosno gradnjom višespratnog objekta na tom mjestu, nastale bi nesagledive teškoće za veliki broj domaćinstava. Smatramo da nadležni u Opštini pod hitno treba da se pozabave tim problemom i da konačno odgovore na našu inicijativu, ističu potpisnici inicijative
Dan - novi portal
KO­LA­ŠIN – Pri­je vi­še od go­di­nu da­na u Ko­la­ši­nu je pot­pi­si­ma 165 gra­đa­na Op­šti­ni upu­će­na ini­ci­ja­ti­va da se ri­je­ši pro­blem pro­sto­ra ko­ji se ko­ri­sti kao uli­ca i vo­di od ho­te­la „Še­ra­ton” do mar­ka­ta „Idea”, pre­či­ca je za ne­se­lje Bre­za i vo­di pre­ma va­tro­ga­snoj sta­ni­ci…
Taj pro­stor sa­da je u vla­sni­štvu ho­te­la „Še­ra­ton”, ko­ji je na­sled­nik imo­vi­ne ho­te­la „Lip­ka”. Taj pro­stor Op­šti­na Ko­la­šin pro­da­la je pri­je 17 go­di­na Fon­du PIO za iz­ga­rd­nju ho­te­la za pen­zi­o­ne­re, ta­ko da je to sa­da pri­va­na imo­vi­na.
Spor­no ze­mlji­šte je u ka­ta­star­skom ope­ra­tu i va­že­ćem De­talj­no ur­ba­ni­stič­kom pla­nu upi­sa­no kao ne­plod­no i ne­ma ka­rak­ter uli­ce. Me­đu­tim, tu su is­tak­nu­ti sa­o­bra­ćaj­ni zna­ci i gra­đa­ni Ko­la­ši­nu tvr­de da im je „uli­ca” od vi­tal­nog zna­ča­ja.
Na­kon ini­ci­ja­ti­ve gra­đa­na pred­sjed­ni­ca Op­šti­ne Želj­ka Vuk­sa­no­vić do­ni­je­la je Od­lu­ku o pri­stu­pa­nju iz­mje­na­ma DUP-a „Cen­tar”, ali da­lje se ni­je ma­klo.
Se­kre­tar Se­kre­ta­ri­ja­ta za ur­ba­ni­zam Iva­na Gru­jić po­tvr­đu­je da je pred­sjed­ni­ca Op­šti­ne do­ni­je­la od­lu­ku o pri­stu­pa­nju iz­ra­di iz­mje­na DUP-a „Cen­tar” te da je „be­smi­sle­no ko­men­ta­ri­sti po­je­di­nač­ne ini­ci­ja­ti­ve bu­du­ći da je od­lu­ka do­ne­se­na”.
Vla­sni­ci ku­ća ko­ji ne­po­sto­je­ću uli­cu ko­ri­ste kao pri­laz svo­jim do­mo­vi­ma stra­hu­ju da će im upra­va ho­te­la „Še­ra­ton”, kao vla­snik pro­sto­ra, za­tvo­ri­ti je­di­nu sa­o­bra­ćaj­nu ve­zu s gra­dom i svi­je­tom.
– Tu uli­cu ko­ri­sti­mo za pri­laz svo­jim objek­ti­ma. Ona vo­di i do jed­nog od mo­sto­va na Svi­nja­či i ka na­se­lju Bre­za. Za­tva­ra­njem te uli­ce, od­no­sno grad­njom vi­še­sprat­nog objek­ta na tom mje­stu, na­sta­le bi ne­sa­gle­di­ve te­ško­će za ve­li­ki broj do­ma­ćin­sta­va. Sma­tra­mo da nad­le­žni u Op­šti­ni pod hit­no tre­ba da se po­za­ba­ve tim pro­ble­mom i da ko­nač­no od­go­vo­re na na­šu ini­ci­ja­ti­vu – is­ti­ču gr­đa­ni Ko­la­ši­na, pot­pi­sni­ci ini­ci­ja­ti­ve.
Oni tvr­de da je kod Mi­ni­star­stva tu­ri­zma i odr­ži­vog raz­vo­ja u to­ku po­stu­pak za iz­da­va­nje ur­ba­ni­stič­ko-teh­nič­kih uslo­va za par­ce­lu 13, u či­jem je sa­sta­vu uli­ca, a na ko­joj je pla­ni­ran vi­še­spat­ni obje­kat.
– Pro­gra­mom ure­đe­nja pro­sto­ra za pro­šlu i ovu go­di­nu pred­vi­đe­na je iz­mje­na DUP-a „Cen­tar“. Ka­ko se to ni­je de­si­lo, a na na­šu in­ci­ja­ti­vu ni­je od­go­vo­re­no, sa­da­šnjim po­stup­kom iz­da­va­nja UTU, sma­tra­mo da nam je na­ne­se­na di­rekt­na šte­ta. Sva­ko­dnev­no ko­ri­sti­mo uli­cu, ta sa­o­bra­ća­ni­ca sta­ra je 80 go­di­na i jed­na je od bit­ni­jih u gra­du. Grad­njom objek­ta, to jest, ne­po­sto­ja­njem uli­ce, bi­lo bi ome­te­no na­še nor­mal­no funk­ci­o­ni­sa­nje – ka­žu pot­pi­sni­ci ini­ci­ja­ti­ve, ko­ji su na­gla­si­li da ne is­klju­ču­ju ni pro­te­ste.
Gra­đa­ni ko­ji­ma je ugro­žen pri­stup ku­ća­ma pod­sje­ća­ju da je pri­li­kom usva­ja­nja DUP-a „Cen­tar“, pri­je de­vet go­di­na, usvo­jen od­bor­nič­ki amand­man ko­jim je pre­ci­zi­ra­no da se uli­ca za­dr­ža­va u ta­da­šnjem sta­nju.
– U okvi­ru ove sa­o­bra­ćaj­ni­ce na­la­zi se i ko­mu­nal­na in­fra­struk­tu­ra, mre­ža grad­skog vo­do­vo­da, pod­zem­ni elek­tro­vo­do­vi, vo­do­vi za te­le­fo­ne. Ka­ko su je pro­da­li ne zna­mo, kao što i ne zna­mo ko je do­zvo­lio da se uli­ca pro­da. Ali to se de­si­lo i sa­da tra­ži­mo da se to is­pra­vi, jer uli­ca ne mo­že bi­ti pri­vat­no vla­sni­štvo – is­ti­ču ne­za­do­volj­ni gra­đa­ni i na­gla­ša­va­ju da bi zat­vra­njem uli­ce bio ob­ne­mo­gu­ćen pri­stup do 65 ku­ća. J.Š.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"