Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni NA JAVNOJ RASPRAVI O NACRTU ODLUKE O PRAVIMA IZ SOCIJALNE I DJEČJE ZAŠTITE PREDLOŽENO Više dati porodiljama i smanjiti papirologiju
Dan - novi portal
BAR - U ma­loj sa­li Skup­šti­ne op­šti­ne Bar odr­ža­na je struč­na jav­na ras­pra­va o Na­cr­tu od­lu­ke o pra­vi­ma iz so­ci­jal­ne i dječ­je za­šti­te. Na­crt od­lu­ke pred­sta­vi­la je se­kre­tar­ka Se­kre­ta­ri­ja­ta za za dru­štve­ne dje­lat­no­sti Oli­ve­ra Vi­da­ko­vić sa sa­rad­ni­ca­ma Zo­ri­com Đu­kić i Bran­kom De­li­ba­šić. Jav­noj ras­pra­vi pri­su­stvo­va­li su i pred­stav­ni­ci Cen­tra za so­ci­jal­ni rad i Cr­ve­nog kr­sta.
Vi­da­ko­vić je is­ta­kla da je raz­log za do­no­še­nje no­ve od­lu­ke uskla­đi­va­nje sa iz­mje­na­ma i do­pu­na­ma za­ko­na.
Se­kre­tar Op­štin­ske or­ga­ni­za­ci­je Cr­ve­nog kr­sta Zo­ri­ca Crn­če­vić iz­ni­je­la je pred­lo­ge i su­ge­sti­je ba­zi­ra­ne na is­ku­stvi­ma ove or­ga­ni­za­ci­je. Ona je na­ve­la da se Cr­ve­ni krst Cr­ne Go­re pri­ja­vio nad­le­žnom or­ga­nu za akre­di­ta­ci­ju pro­gra­ma za obu­ku ge­ron­to­do­ma­ći­ca, i da oče­ku­je da će do kra­ja go­di­ne o to­me bi­ti iz­ne­sen zva­ni­čan stav Mi­ni­star­tva ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja. Cr­nče­vić je is­ta­kla ka­ko se na­da da će Op­šti­na pre­po­zna­ti Cr­ve­ni krst kao kva­li­tet­nog sa­rad­ni­ka ka­da su u pi­ta­nju sta­ra li­ca.
Predstvni­ca Cen­tra za so­ci­jal­ni rad Sa­nja Bog­da­no­vić is­ta­kla je da je za­do­volj­na na­či­nom na ko­ji od­lu­ka rje­ša­va od­re­đe­na pi­ta­nja, dok je Jo­van Vo­ji­no­vić iz op­štin­skog Se­kre­ta­ri­ja­ta za imo­vi­nu, za­stu­pa­nje i in­ve­sti­ci­je sma­trao da bi tre­ba­lo po­ro­di­lja­ma da­ti vi­še od 100 eura, ko­li­ko je no­vom od­lu­kom pred­vi­đe­no, ka­ko bi se po­zi­tiv­no uti­ca­lo na sto­pu ra­đa­nja. On je tra­žio i da se de­talj­ni­je obra­zlo­že kri­te­ri­ju­mi za do­dje­lu jed­no­krat­ne po­mo­ći. Oli­ve­ra Vi­da­ko­vić je od­go­vo­ri­la da je, po pret­hod­noj od­lu­ci, na­kna­da za no­vo­ro­đe­no di­je­te iz­no­si­la 30 eura, a da, što se ti­če jed­no­krat­ne po­mo­ći, sa­ra­đu­ju sa Cen­trom za so­ci­jal­ni rad, i da do­sad ni­je bi­lo zlo­u­po­tre­ba.
Emin Br­ka­no­vić iz Se­kre­ta­ri­ja­ta za imo­vi­nu is­ta­kao je da lju­di u sta­nju so­ci­jal­ne po­tre­be če­sto ni­su u sta­nju da za­vr­ša­va­ju po­treb­nu pa­pi­ro­lo­gi­ju, te sma­tra da pro­ce­du­ra tre­ba da se skra­ti.
Vi­da­ko­vić je ob­ja­sni­la da Op­šti­na ima od­lič­nu sa­rad­nju sa Cen­trom za so­ci­jal­ni rad, da od njih tra­že na­laz i mi­šlje­nje, i na osno­vu to­ga od­lu­ču­ju da li su za­htje­vi oprav­da­ni.
D.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"