Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika ZBOG NEPOŠTOVANJA SPORAZUMA, TUŽILAŠTVO PLIJENI IMOVINU BIVŠEG POTPREDSJEDNIKA DPS-A
Marović Sveta prinudno iseljavaju iz stana
Dan - novi portal
Vi­ši sud u Pod­go­ri­ci će na ro­či­štu za­ka­za­nom za 12. de­cem­bar ove go­di­ne od­lu­či­va­ti po za­htje­vu Spe­ci­jal­nog tu­ži­la­štva za traj­no od­u­zi­ma­nje imo­vi­ne biv­šeg pot­pred­sjed­ni­ka De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća.
Vi­ši sud je pri­vre­me­no od­u­zeo kom­plet­nu imo­vi­nu Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća, nje­gove su­pru­ge Đor­đi­ne, nji­ho­vog si­na Mi­lo­ša i nje­go­ve po­ro­di­ce. Sud je na taj na­čin pri­hva­tio za­htjev Spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva da se imo­vi­na Ma­ro­vi­ća za­mr­zne dok se ne ozva­ni­če re­zul­ta­ti fi­nan­sij­ske is­tra­ge, kao do­kaz da su broj­ni sta­no­vi, ku­će i ze­mlji­šta ste­če­ni kri­mi­nal­nim ak­tiv­no­sti­ma.
Tu­ži­la­štvo tra­ži da se Ma­ro­vi­ću odu­zme ze­mlja u Pri­je­vo­ru, stan u Bu­dvi, stan ko­ji se vo­di na nje­go­vu su­pru­gu i stan i po­slov­ni pro­stor nje­go­vog šu­re.
Ma­ro­vi­ći su ne­ke od ne­kret­ni­na pro­da­li, a me­đu imo­vi­nom ko­ju dr­ža­va pla­ni­ra da za­pli­je­ni na­la­ze se stan od 90 kva­dra­ta kod Osnov­ne ško­le „Ste­fan Mi­trov Lju­bi­ša”, če­tvo­ro­sprat­na vi­la Đor­đi­ne Ma­ro­vić u bu­dvan­skom na­se­lju Ba­bin do, dio pent­ha­u­sa – man­sar­da od 193 kva­dra­ta, upi­sa­na na ime Mi­lo­ša Ma­ro­vi­ća, 10.000 kva­dra­ta ze­mlje u Mr­če­vom po­lju ko­ja je ta­ko­đe u vla­sni­štvu mla­đeg Ma­ro­vi­ća, dio stam­be­ne zgra­de u ti­vat­skom na­se­lju Ka­li­manj i po­slov­ni pro­sto­ri.
Za Sve­to­za­rom Ma­ro­vi­ćem ras­pi­sa­na je In­ter­po­lo­va po­tjer­ni­ca jer je pre­su­dom Vi­šeg su­da osu­đen na jed­no­go­di­šnju ka­znu za­tvo­ra zbog uče­šća u mal­ver­za­ci­ja­ma pri­li­kom pre­pro­da­je op­štin­skog ze­mlji­šta u mje­stu Pri­je­vor iz­nad Ja­za.
On i nje­gov sin se i da­lje na­la­ze u Be­o­gra­du, gdje Mi­loš ima sta­tus slo­bod­nog gra­đa­ni­na. Nje­mu je pre­sta­lo da va­ži dr­ža­vljan­stvo Cr­ne Go­re i sa­da je zva­nič­no dr­ža­vlja­nin Sr­bi­je.
Mla­đi Ma­ro­vić je pod­nio za­htjev Mi­ni­star­stvu prav­de Cr­ne Go­re da ka­znu iz­dr­ža­va u Sr­bi­ji. Me­đu­tim, iz tog mi­ni­star­stva su ra­ni­je sa­op­šti­li da je on du­žan da ka­znu iz­dr­ža­va u Cr­noj Go­ri.
Pre­ma na­god­bi ko­ju je pot­pi­sao sa tu­ži­la­štvom 30. de­cem­bra pro­šle go­di­ne, po­red ka­zne za­tvo­ra, on je pri­hva­tio i da dr­ža­vi pla­ti 380.000 eura.Pre­su­da mu je iz­re­če­na kra­jem ju­la, na­kon što je Vi­ši sud pri­hva­tio spo­ra­zum o pri­zna­nju kri­vi­ce u ovom pred­me­tu.
VJ.D.


Vođa kriminalne grupe

Ma­ro­vić je pri­hva­tio na­vo­de tu­ži­la­štva da je bio vo­đa kri­mi­nal­ne gru­pe ko­ju su či­ni­li biv­ši čel­ni­ci op­šti­ne Bu­dva i nji­ho­vi sa­rad­ni­ci, a ko­ja je ne­za­ko­ni­tim rad­nja­ma na­ni­je­la vi­še­mi­li­on­sku šte­tu op­štin­skom bu­dže­tu.
Slo­bo­de je li­šen zbog sum­nje da je iz­vr­šio pro­du­že­no kri­vič­no dje­lo zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja pu­tem pod­stre­ka­va­nja, iz­vr­še­nog na or­ga­ni­zo­van na­čin. Slo­bo­de je li­šen po na­lo­gu spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­o­ca.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"