Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Logorašima iz Morinja odšteta 1.430.000 eura * Sveta prinudno iseljavaju iz stana * Laković krši zakon, Tužilački savjet ćuti * Na Milovom platnom spisku deset bivših ministara iz sedam država * Objašnjenje i preporuka * Neću, ne dam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Maja Raičević, direktorica Centra za ženska prava:
U Crnoj Gori se godišnje evidentira 50 selektivnih abortusa jer roditelji ne žele bebu ženskog pola.

Vic Dana :)

Mujo navršio sto godina i kuća mu se napuni novinarima, snimaju ga za televiziju i novine, pa ga upitaju:
- Stari, bolan, koja je tajna tvoje dugovječnosti?
Mujo se nakašlje:
- Paz’ ‘vamo... kad mi je nizak prit’sak, popijem crnoga vina... kad je visok, sunem rakijicu... kad se pre’ladim, pijem kuvane rak’je il’ vina, ako nemam apetita, udarim po bijelom vinu, a za bolje varenje uvijek pijem pivo...
Prekine ga jedan novinar:
- Pobogu, čovječe, piješ l’ ti vode ikad?
Mujo odmahne glavom:
- Bolan, tako bolestan još nisam bio!


Haso: „Mujo, znaš li da mrav može nositi teret 20 puta veći od njegove težine?”
Mujo: „A Fata se hvalila kad je sama nosila veš mašinu na treći sprat!”Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni PROGRAM PREKOGRANIČNE SARADNJE SRBIJA-CRNA GORA PREDSTAVLJEN U ROŽAJAMA Podsticanje partnerstava
Dan - novi portal
ROŽAJE - Po­vo­dom ras­pi­si­va­nja Pr­vog po­zi­va za do­sta­vlja­nje pro­jekt­nih pred­lo­ga u okvi­ru Pro­gra­ma pre­ko­gr­an­ič­ne sa­rad­nje Sr­bi­ja-Cr­na Go­ra 2014-2020,, ko­ji se fi­nan­si­ra iz sred­sta­va EU, u Ro­ža­ja­ma je odr­ža­na in­for­ma­tiv­na se­si­ja i fo­rum za pod­sti­ca­nje pro­jekt­nih part­ner­sta­va. Na sjed­ni­ci su pred­sta­vlje­ni uslo­vi, kri­te­ri­ju­mi i pra­vi­la, te na­čin pod­no­še­nja apli­ka­ci­ja. U ime Mi­ni­star­stva evrop­skih po­slo­va Ani­ta Be­ri­ša, ko­or­di­na­tor­ka pro­gra­ma pre­ko­gra­nič­ne sa­rad­nje Sr­bi­ja-Cr­na Go­ra, ka­za­la je da je vri­jed­nost ovog po­zi­va oko dva mi­li­o­na eura, dok je ukup­na vri­jed­nost pro­gra­ma ko­ji se fi­nan­si­ra iz in­stru­me­na­ta pret­pri­stup­ne po­dr­ške, oko 8,4 mi­li­o­na eura.
-Ci­lje­vi pro­gra­ma su za­po­šlja­va­nje i za­šti­ta ži­vot­ne sre­di­ne. Pro­gram pre­ko­gra­nič­ne sa­rad­nje je za­po­čet 2007. go­di­ne a kroz tri jav­na po­zi­va ugo­vo­re­no je ukup­no 34 pro­jek­ta u vri­jed­no­sti od oko šest mi­li­o­na eura. Ovaj pro­gram pred­sta­vlja no­vu ge­ne­ra­ci­ju pro­gra­ma i na­sta­vak sa­rad­nje sa Sr­bi­jom. Pri­o­ri­tet pro­gra­ma je pro­mo­ci­ja za­po­šlja­va­nja, mo­bil­nost rad­ne sna­ge, so­ci­jal­na i kul­tur­na in­klu­zi­ja u pre­ko­gra­nič­noj obla­sti sa po­seb­nim ci­ljem po­ve­ća­nja za­po­šlji­vo­sti i mo­guć­no­sti za­po­šlja­va­nja kao i za­šti­ta ži­vot­ne sre­di­ne, pro­mo­vi­sa­nje ubla­ža­va­nja efe­ka­ta i prila­go­đa­va­nja kli­mat­skim pro­mje­na­ma, spre­ča­va­nje ri­zi­ka upra­vlja­nja ri­zi­kom sa po­seb­nim ci­ljem za­šti­te pri­rod­nih re­sur­sa – na­ve­la je Be­ri­ša.
Šef za­jed­nič­kog se­kre­ta­ri­ja­ta za pro­gram pre­ko­gra­nič­ne sa­rad­nje Dar­ko Ču­ku­ra­no­vić je ka­zao da je ri­ječ o dru­goj pre­ko­gra­nič­noj sa­rad­nji ko­ju spro­vo­de Sr­bi­ja i Cr­na Go­ra.
-Već su spro­ve­de­ni pro­jek­ti u ukup­noj vri­jed­no­sti od oko 7,1 mi­li­on eura. Zbog kva­li­te­ta tih pro­jek­ta EK se od­lu­či­la da omo­gu­ći još 8,4 mi­li­o­na eura bes­po­vrat­nih sred­sta­va, što go­vo­ri da će ukup­na vri­jed­nost ovih in­ve­sti­ci­ja, od­no­sno do­na­ci­ja iz ovog pro­gra­ma do­sti­ći 10.000.000 eura za sed­mo­go­di­šnji pe­ri­od. Po­ziv po­kri­va po­dr­šku za­po­šlja­va­nja, za­šti­tu ži­vot­ne sre­di­ne kao i mo­guć­nost da se ade­kvat­no re­a­gu­je u even­tu­al­nim van­red­nim si­tu­a­ci­ja­ma. Oče­ku­je­mo da će se pri­ja­vi­ti do­sta op­šti­na, te cen­ta­ra za so­ci­jal­ni rad, par­ko­va pri­ro­de, jav­nih ko­mu­nal­nih pred­u­ze­ća, NVO sek­to­ra, mi­ni­star­sta­va – ka­zao je Ču­ku­ra­no­vić, is­ti­ču­ći da je vri­jed­nost kon­kur­sa 2,04 mi­li­o­na eura uz neo­p­hod­no ko­fi­nan­si­ra­nje Sr­bi­je i Cr­ne Go­re.
U ime op­šti­ne Ro­ža­je Ame­la Ka­len­der, sa­vjet­ni­ca pred­sjed­ni­ka op­šti­ne za pro­jek­te, is­ta­kla je da pro­gram uli­va ve­li­ku na­du za po­kre­ta­nje no­vih pro­je­ka­ta.
-Ovaj pro­gram je sve ono što je po­treb­no da da­mo do­pri­nos eko­nom­skom, dru­štve­nom i te­ri­to­ri­jal­nom raz­vo­ju lo­kal­nih za­jed­ni­ca. Op­šti­na Ro­ža­je do sa­da ni­je uspje­la da do­bi­je ni je­dan pro­je­kat u okvi­ru ovog pro­gra­ma ali se na­da­mo da će­mo u ovom po­zi­vu ima­ti vi­še od jed­nog pro­jek­ta ko­ji bi bio spro­ve­den na na­šoj te­ri­to­ri­ji, s ob­zi­rom da kao po­gra­nič­na op­šti­na ima­mo sva­ko­dnev­nu i in­ten­ziv­nu ko­mu­ni­ka­ci­ju sa op­šti­na­ma u Sr­bi­ji – ka­za­la je Ka­len­der.
Ak­tiv­no­sti pla­ni­ran ovim pro­gra­mom mo­gu se spro­vo­di­ti u op­šti­na­ma: An­dri­je­vi­ca, Be­ra­ne, Bi­je­lo Po­lje, Gu­si­nje, Ko­la­šin, Moj­ko­vac, Nik­šić, Pet­nji­ca, Plav, Plje­vlja, Plu­ži­ne, Ro­ža­je, Šav­nik i Ža­bljak, te op­šti­na­ma u Sr­bi­ji, No­va Va­roš, Pri­boj, Pri­je­po­lje, Sje­ni­ca, Vr­njač­ka Ba­nja, Kra­lje­vo, No­vi Pa­zar, Ra­ška, Tu­tin i Iva­nji­ca.V.Ra.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"