Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Finansiraju Milovu kampanju, a oštetili državu za pola miliona * Ne kopaj po grobovima zbog partijskog interesa * Isplatio 4.000 eura svojim studentima * Direktor na čelu sindikata * SAD neće prihvatiti vojni scenario u Siriji * EU neće pokleknuti pred SAD * I djecu će im napraviti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-10-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dritan Abazović:
– Obećavam DPS-u, da ne brinu, možda će biti i neka ćelija koja se otvara na dugme.

Vic Dana :)

Opalio Hasu auto... i leži on sad u bolnici, ono došla djeca u posjetu... Narod k`o narod, kako dolazi neko donese voća, neko soka, neko keksa... Jedu djeca zamazala se sva kad čuješ Hasu sav srećan:
- Samo jed`te djeco... nek ste vi meni zdravi i živi... biće opet svega...
baciće se babo pod auto čim ozdravi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni U ORGANIZACIJI DRUŠTVA MASLINARA BARA U STAROM GRADU ORGANIZOVANA MANIFESTACIJA
Otvaranje manifestacije u Starom Baru Fešta za početak berbe maslina Nažalost, ovogodišnji rod maslina je veoma slab, zbog vlažnog ljeta i zato što maslinari tokom godine nijesu primjenjivali agrotehničke mjere, a naročito što nijesu poštovali preporuke da zaprašuju maslinu protiv maslinove mušice, kazao je Ćazim Alković
Dan - novi portal
BAR – Dru­štvo ma­sli­na­ra Ba­ra je u Sta­rom gra­du or­ga­ni­zo­va­lo dru­gu edu­ka­tiv­no-pro­mo­tiv­nu ma­ni­fe­sta­ci­ju „Ex al­bis uli­vis”, ko­jom je ozna­či­lo po­če­tak ber­be ma­sli­na.
Na ma­ni­fe­sta­ci­ji pod po­kro­vi­telj­stvom Fon­da­ci­ja Pe­tro­vić Nje­goš, de­gu­sti­ra­no je mla­do ma­sli­no­vo ulje iz Cr­ne Go­re, Hr­vat­ske i Al­ba­ni­je. Go­sti su po­ča­šće­ni pri­ga­ni­ca­ma, ko­zjim si­rom, al­vom i ko­la­či­ma iz ču­ve­ne sta­ro­bar­ske po­sla­sti­čar­ni­ce „Ka­ra­đu­zo­vić”. Za ma­sli­na­re su odr­ža­na struč­na pre­da­va­nja, a sve uče­sni­ke ove li­je­pe ma­ni­fe­sta­ci­je pri­god­nim sti­ho­vi­ma po­zdra­vio je i po­zna­ti pje­snik iz Ba­ra Raj­ko Jo­li­čić.
Otva­ra­ju­ći ma­ni­fe­sta­ci­ju, pred­sjed­nik Dru­štva Ća­zim Al­ko­vić re­kao je da je ovo po­se­ban dan za ma­sli­na­re Ba­ra, u ko­jem je ovo od­u­vi­jek bi­la pri­mar­na gra­na po­ljo­pri­vre­de, što svje­do­či de­se­tak sta­rih mli­no­va ko­je su ar­he­o­lo­zi pro­na­šli unu­tar Sta­rog gra­da i sta­bla bar­skih ma­sli­na sta­ri­ja od dva mi­le­ni­ju­ma.
– Na­ža­lost, ovo­go­di­šnji rod ma­sli­na je ve­o­ma slab, zbog vla­žnog lje­ta i za­to što ma­sli­na­ri to­kom go­di­ne ni­su pri­mje­nji­va­li agro­teh­nič­ke mje­re, a na­ro­či­to što ni­su po­što­va­li pre­po­ru­ke da za­pra­šu­ju ma­sli­nu pro­tiv ma­sli­no­ve mu­ši­ce – ka­zao je Al­ko­vić.
On je is­ta­kao da je cilj ma­ni­fe­sta­ci­je da se ma­sli­na­ri pod­stak­nu na ra­nu ber­bu, te da se uka­že na pre­hram­be­ne i zdrav­stve­ne efek­te eks­tra dje­vi­čan­skih ma­sli­no­vih ulja do­bi­je­nih od ze­le­nih ubra­nih plo­do­va.
– Neo­p­hod­no je po­što­va­ti pre­po­ru­ke sa­vje­to­dav­ne slu­žbe, da se ma­sli­ne na vri­je­me šti­te od šte­to­či­na i bo­le­sti. Ovo je ujed­no i uver­ti­ra ve­li­ke cr­no­gor­ske ma­sli­nar­ske fe­šte „Ma­sli­ni­ja­de” ko­ja će se odr­ža­ti u dru­goj po­lo­vi­ni no­vem­bra - na­ja­vio je Al­ko­vić.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, pro­je­kat sa Mi­ni­star­stvom po­ljo­pri­vre­de „Ku­ća ma­sli­na” u Sta­rom Ba­ru na­pre­du­je iz da­na u dan. Op­šti­na je pre­li­mi­nar­no opre­di­je­li­la lo­ka­ci­ju u Sta­rom Ba­ru i oče­ku­je se usva­ja­nje plan­skih do­ku­me­na­ta.
– Po­seb­no hva­la Fon­da­ci­ji Pe­tro­vić Nje­goš, nji­ho­va fi­nan­sij­ska po­moć nam mno­go zna­či, ali, još vi­še zna­či to što su Fon­da­ci­ja i princ Ni­ko­la Pe­tro­vić pre­po­zna­li Dru­štvo kao re­le­vant­nog part­ne­ra za una­pre­đe­nje ma­sli­nar­stva – ka­že Al­ko­vić.
Zva­ni­ce je po­zdra­vi­la i Da­ni­je­la Sto­li­ca, di­rek­to­ri­ca Di­rek­to­ra­ta za po­ljo­pri­vre­du i ri­bar­stvo u Mi­ni­star­tvu po­ljo­pri­vre­de, a pre­da­va­nja ma­sli­na­ri­ma odr­ža­le su Sla­vi­ca Kon­tić i Sto­ja Lju­ti­ca sa Bi­o­teh­nič­kog fa­kul­te­ta.D.S.


Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"