Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Finansiraju Milovu kampanju, a oštetili državu za pola miliona * Ne kopaj po grobovima zbog partijskog interesa * Isplatio 4.000 eura svojim studentima * Direktor na čelu sindikata * SAD neće prihvatiti vojni scenario u Siriji * EU neće pokleknuti pred SAD * I djecu će im napraviti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-10-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dritan Abazović:
– Obećavam DPS-u, da ne brinu, možda će biti i neka ćelija koja se otvara na dugme.

Vic Dana :)

Opalio Hasu auto... i leži on sad u bolnici, ono došla djeca u posjetu... Narod k`o narod, kako dolazi neko donese voća, neko soka, neko keksa... Jedu djeca zamazala se sva kad čuješ Hasu sav srećan:
- Samo jed`te djeco... nek ste vi meni zdravi i živi... biće opet svega...
baciće se babo pod auto čim ozdravi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni Gdje su pare iz vodovoda Ni u Vodovodu ni izvan njega niko nije zabrinut što nestaje i gdje nestaje više od osam miliona godišnje, konstatuju u SDP-u
Dan - novi portal
HER­CEG NO­VI – DPS je u Her­ceg No­vom go­di­na­ma tvr­dio da mi­li­o­ni iz Vo­do­vo­da od­la­ze u Pod­go­ri­cu, a upra­vo da­nas je vri­je­me da oni ka­žu – gdje sa­da idu pa­re – pi­ta­li su pred­stav­ni­ci her­ceg­nov­skog od­bo­ra So­ci­jal­de­mo­krat­ske par­ti­je.
Oni kon­sta­tu­ju da sta­nov­ni­ci Her­ceg No­vog, po­red svih pr­o­ble­ma sa ka­na­li­za­ci­o­nom mre­žom, di­vljim is­pu­sti­ma u po­to­ke i mo­re i sa­da već pot­pu­nom ne­iz­vje­šno­šću oko za­vr­šet­ka ko­lek­to­ra, no­se i te­ret o ko­jem se ma­lo pri­ča i za­sad je te­ma sa­mo za bo­lje upu­će­ne. Na­i­me, ka­ko is­ti­ču pred­stav­ni­ci SDP-a, No­vlja­ni pla­ća­ju naj­sku­plju, a bes­plat­nu vo­du na svi­je­tu!
– Ima je u iz­o­bi­lju, kao i stal­nog stra­ha da je ne­će bi­ti do­volj­no! Iako bi se mo­glo za­klju­či­ti da su dvi­je po­sled­nje re­če­ni­ce be­smi­sle­ne, one u stva­ri opi­su­ju pra­vu sli­ku vo­do­snab­di­je­va­nja u Her­ceg No­vom. Po­da­ci su ne­u­mo­lji­vi. Sva­kog mje­se­ca u di­stri­bu­tiv­ni si­stem nov­skog vo­do­vo­da sti­že u pro­sje­ku vi­še od mi­li­on ku­bi­ka vo­de. Iz lo­kal­nog iz­vo­ri­šta Opa­či­ca pri­sti­že tek šest od­sto od to­ga. Osta­lo je sve vo­da sa Pla­ta. Sti­že si­ste­mom za ko­ji su No­vlja­ni go­di­na­ma iz­dva­ja­li od svo­jih za­ra­da i za šta im se do­sta pri­go­va­ra­lo da su grd­no po­gri­je­ši­li, te ka­ko je i za No­vi je­di­no rje­še­nje Re­gi­o­nal­ni vo­do­vod. Vo­da pri­sti­že, ali je ni­ko ne vi­di. Ne­sta­je! Je­di­no osta­je trag na mjer­nim in­stru­men­ti­ma – is­ti­ču iz SDP-a i na­sta­vlja­ju, na­gla­ša­va­ju­ći ka­ko od po­me­nu­tih mi­li­on ku­bi­ka, Vo­do­vod u pro­sje­ku pro­da 160.000 ku­bi­ka, od­no­sno 16 od­sto ukup­ne ko­li­či­ne ko­jom ras­po­la­že.
– To­kom se­zo­ne po­tro­šnja vo­de se udvo­stru­ču­je, ali je i ta­da to tek 30 od­sto vo­de ko­ja sti­že pre­ko De­be­log bri­je­ga. Či­nje­ni­ca je da dvi­je tre­ći­ne vo­de ko­ja pre­đe cr­no­gor­sko-hr­vat­sku gra­ni­cu pro­gu­ta ze­mlja, mo­re ili fan­tom­ski po­tro­ša­či! Ka­da bi ta vo­da za­vr­tje­la „lep­ti­rić” na vo­do­mje­ru iz­ba­ci­la bi ra­čun od 700.000 eura mje­seč­no. Ni u Vo­do­vo­du ni iz­van nje­ga ni­ko ni­je za­bri­nut što ne­sta­je i gdje ne­sta­je vi­še od osam mi­li­o­na go­di­šnje – kon­sta­tu­ju u SDP-u.
Da­lje na­vo­de da je vo­da sa Pla­ta bes­plat­na i da je to po­da­tak ko­ji će za­pa­nji­ti jer Op­šti­na sva­kog mje­se­ca pla­ća 25.000 eura Ko­na­vli­ma za de­va­sta­ci­ju ze­mlji­šta ko­jom pro­la­ze vo­do­vod­ne ci­je­vi.
– To ci­je­nu ku­bi­ka op­te­re­ću­je sa za­ne­mar­lji­vih 3,5 cen­ta i ni to u kraj­njem ni­je iz­da­tak Vo­do­vo­da. S dru­ge stra­ne, „spa­so­no­sna” vo­da iz Re­gi­o­nal­nog vo­do­vo­da je de­set pu­ta sku­plja i iz­no­si 37 cen­ti po ku­bi­ku. To zna­či da je ra­čun ko­ji sva­kog mje­se­ca No­vlja­ni do­bi­ja­ju za­pra­vo sa­mo ra­čun ko­ji tre­ba da po­kri­je enorm­ne tro­ško­ve po­slo­va­nja nov­skog Vo­do­vo­da, ma šta oni pred­sta­vlja­li: ne­spo­sob­nost, pre­ko­broj­nost, po­li­tič­ko udo­mlja­va­nje ili to­tal­nu in­do­lent­nost. Dok je bio u opo­zi­ci­ji u Her­ceg No­vom, DPS je stal­no is­ka­zi­vao sum­nju da no­vac iz Vo­do­vo­da za­vr­ša­va ne­gdje u Pod­go­ri­ci. U ku­lo­a­ri­ma se pre­no­si­la tvrd­nja da je to iz­vor fi­nan­si­ra­nja opo­zi­ci­je. Sa­da mi pi­ta­mo DPS: A, ko se sa­da fi­nan­si­ra. Gdje su pa­re? Da li i da­nas za­vr­ša­va­ju u Pod­go­ri­ci? Ili vas, jed­no­stav­no, ni­je bri­ga. Iona­ko ceh pla­ća­ju, ni­ko dru­gi ne­go gra­đa­ni Her­ceg No­vog – za­klju­čak je sa­op­šte­nja za jav­nost her­ceg­nov­skog od­bo­ra SDP-a.K.M.Đa­ko­vić: Fi­nan­sij­ski iz­vje­šta­ji su la­ko pro­vjer­lji­vi

Di­rek­to­ri­ca her­ceg­nov­skog Vo­do­vo­da Je­le­na Đa­ko­vić tvr­di da po­dat­ke ko­je je u sa­op­šte­nju za jav­nost iz­nio SDP ne od­go­va­ra­ju isti­ni. Ona je Dra­ga­nu Ši­mra­ku, pred­sjed­ni­ku OO SDP-a, po­ru­či­la da su fi­nan­sij­ski iz­vje­šta­ji pred­u­ze­ća tran­spa­rent­ni, la­ko pro­vjer­lji­vi i svi­ma do­stup­ni.
– Fi­nan­sij­ske iz­vje­šta­je ured­no ša­lje­mo Mi­ni­star­stvu fi­nan­si­ja, Vo­da­ko­mu i osta­lim re­sor­nim or­ga­ni­ma. Iz­vje­šta­ji se ša­lju na mje­seč­nom, kvar­tal­nom i go­di­šnjem ni­vou. Svi po­da­ci su tran­spa­rent­ni, sa­mim tim i la­ko pro­vjer­lji­vi i sva­kom do­stup­ni – po­ru­či­la je Đa­ko­vi­će­va.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"