Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Finansiraju Milovu kampanju, a oštetili državu za pola miliona * Ne kopaj po grobovima zbog partijskog interesa * Isplatio 4.000 eura svojim studentima * Direktor na čelu sindikata * SAD neće prihvatiti vojni scenario u Siriji * EU neće pokleknuti pred SAD * I djecu će im napraviti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-10-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dritan Abazović:
– Obećavam DPS-u, da ne brinu, možda će biti i neka ćelija koja se otvara na dugme.

Vic Dana :)

Opalio Hasu auto... i leži on sad u bolnici, ono došla djeca u posjetu... Narod k`o narod, kako dolazi neko donese voća, neko soka, neko keksa... Jedu djeca zamazala se sva kad čuješ Hasu sav srećan:
- Samo jed`te djeco... nek ste vi meni zdravi i živi... biće opet svega...
baciće se babo pod auto čim ozdravi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Ekonomija PREDSJEDNIK ODBORA DIREKTORA PLANTAŽA SPONZORISAO STUDENTSKU UNIJU SVOG UNIVERZITETA
Izvještaj „Plantaža” Isplatio 4.000 eura svojim studentima Kompanija Plantaže, u kojoj je predsjednik odbora direktora Veselin Vukotić, krajem prošle godine isplatila je 4.000 eura NVO Unija studentskih organizacija, Univerziteta „Donja Gorica”, gdje je Vukotić rektor
Dan - novi portal
Kom­pa­ni­ja 13. jul Plan­ta­že is­pla­ti­la je kra­jem pro­šle go­di­ne 4.000 eura NVO Uni­ja stu­dent­skih or­ga­ni­za­ci­ja, Uni­ver­zi­te­ta „Do­nja Go­ri­ca”. Pre­ma do­ku­men­tu su­mar­ni iz­vje­štaj za du­go­va­nja – po­tra­ži­va­nja, u ko­ji je „Dan” imao uvid, tran­sak­ci­ja je iz­vr­še­na 16. de­cem­bra pro­šle go­di­ne. U iz­vje­šta­ju je na­ve­de­no da se ra­di o nov­cu za mla­de, ko­ji je is­pla­ćen po od­lu­ci.
Pred­sjed­nik od­bo­ra di­rek­to­ra u kom­pa­ni­ji Plan­ta­že je Ve­se­lin Vu­ko­tić, ko­ji je i rek­tor na pri­vat­nom fa­kul­te­tu, Uni­ver­zi­te­tu „Do­nja Go­ri­ca”.
Kom­pa­ni­ja, u ko­joj je od 2008. go­di­ne iz­vr­šni di­rek­tor Ve­ri­ca Ma­raš, pro­šle go­di­ne sa 10.000 eura spon­zo­ri­sa­la je i Cr­no­gor­ski olim­pij­ski ko­mi­tet, či­ji je pred­sjed­nik Du­šan Si­mo­no­vić.
Pre­ma po­da­ci­ma iz re­vi­zor­skog iz­vje­šta­ja ko­ji je ob­ja­vljen na saj­tu Mon­te­ne­gro­ber­ze, kom­pa­ni­ja Plan­ta­že je pro­šle go­di­ne za do­na­ci­je, spon­zor­stva i hu­ma­ni­tar­nu po­moć is­pla­ti­la ukup­no 245,49 hi­lja­da eura, što je za čak 133 hi­lja­de vi­še u od­no­su na 2014. go­di­nu ka­da je po istom osno­vu kom­pa­ni­ja po­tro­ši­la 112,47 hi­lja­da eura.
Do­na­ci­je i spon­zor­stva, od­lu­kom bor­da di­rek­to­ra te kom­pa­ni­je, u ovoj go­di­ni su ogra­ni­če­ne na 150 hi­lja­da eura.
„Dan” je ra­ni­je ob­ja­vio da je za osam čla­no­va od­bo­ra di­rek­to­ra iz do­bi­ti Plan­ta­ža, u ve­ćin­skom dr­žav­nom vla­sni­štvu, za 2008, 2009. i 2010. go­di­nu, po za­vr­šnim ra­ču­ni­ma, ob­ra­ču­na­to ukup­no 911,799 hi­lja­da eura, od če­ga su im, po­čev od 2009. za­ključ­no sa 2012. go­di­nom, is­pla­će­ne pre­ko 703 hi­lja­de, dok je osta­lo ne­is­pla­će­no 208,7 hi­lja­da eura. Upra­vo je Vu­ko­tić na ime na­kna­da, od­no­sno bo­nu­sa ko­je su mu is­pla­ti­le Plan­ta­že za­ra­dio ukup­no 175 hi­lja­da eura, od ukup­no ob­ra­ču­na­te 175,3 hi­lja­de, što zna­či da mu ni­je is­pla­će­no sve­ga 300 eura.
Vu­ko­tić, ko­ji je po­znat kao tvo­rac neo­i­li­be­ral­nog kon­cep­ta u Cr­noj Go­ri, kao pred­sjed­nik od­bo­ra di­rek­to­ra Plan­ta­ža u toj kom­pa­ni­ji je pro­šle go­di­ne za­ra­dio ukup­no 6,11 hi­lja­da eura. Mje­seč­na na­kna­da za pred­sjed­ni­ka bor­da, pre­ma po­da­ci­ma ko­ji su ob­ja­vlje­ni na saj­tu Agen­ci­je za spre­če­va­nje ko­rup­ci­je, pro­šle go­di­ne iz­no­si­la je 509,59 eura. On je u svom imo­vin­skom kar­to­nu, iz­me­đu osta­log, pri­ja­vio da ima 78047 ak­ci­ja u Plan­ta­ža­ma, či­ja je tre­nut­na ci­je­na na Mon­te­ne­gr­go ber­zi 0,11 eura.
Vu­ko­tić je u jučerašnjem te­le­fon­skom raz­go­vo­ru kazao da ne zna i da bi morao da se prisjeti po kojoj su odluci „Plantaže” isplatile sredstva studentima UDG–a.
- Ne znam, morao bih da se prisjetim, pa me zovite sjutra ako može – rekao je Vukotić „Danu”.J.V.


U mi­nu­su 3,68 mi­li­o­na

Pre­ma po­da­ci­ma ko­ji su ob­ja­vlje­ni u kon­so­li­do­va­nom po­lu­go­di­šnjem iz­vje­šta­ju za ovu go­di­nu, Plan­ta­že su za­ključ­no sa kra­jem ju­na po­slo­va­le sa gu­bit­kom u iz­no­su od 3,68 mi­li­o­na eura. U istom pe­ri­o­du 2015. go­di­ne Plan­ta­že su ima­le mi­nus od 4,9 mi­li­o­na eura.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"