Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Finansiraju Milovu kampanju, a oštetili državu za pola miliona * Ne kopaj po grobovima zbog partijskog interesa * Isplatio 4.000 eura svojim studentima * Direktor na čelu sindikata * SAD neće prihvatiti vojni scenario u Siriji * EU neće pokleknuti pred SAD * I djecu će im napraviti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-10-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dritan Abazović:
– Obećavam DPS-u, da ne brinu, možda će biti i neka ćelija koja se otvara na dugme.

Vic Dana :)

Opalio Hasu auto... i leži on sad u bolnici, ono došla djeca u posjetu... Narod k`o narod, kako dolazi neko donese voća, neko soka, neko keksa... Jedu djeca zamazala se sva kad čuješ Hasu sav srećan:
- Samo jed`te djeco... nek ste vi meni zdravi i živi... biće opet svega...
baciće se babo pod auto čim ozdravi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet RUSKI MINISTAR INOSTRANIH POSLOVA SERGEJ LAVROV IZJAVIO
SAD neće prihvatiti vojni scenario u Siriji
Dan - novi portal
VLA­DI­VO­STOK – Mo­skva je uvjerena da ame­rič­ki predsjednik Ba­rak Oba­ma i dr­žav­ni se­kre­tar Džon Ke­ri ne­će pri­hva­ti­ti voj­ni sce­na­rio u Si­ri­ji, iz­ja­vio je ju­če ru­ski mi­ni­star ino­stra­nih po­slo­va Ser­gej La­vrov.
– Uvjeren sam da ame­rič­ki dr­žav­ni se­kre­tar Džon Ke­ri, sa ko­jim smo raz­go­va­ra­li o ovoj si­tu­a­ci­ji, ne to­le­ri­še voj­ni pri­stup – re­kao je La­vrov u in­te­r­vjuu za ru­ski Ka­nal Je­dan.
Ru­ski mi­ni­star je do­dao da „i pred­sjed­nik Ba­rak Oba­ma, ko­ji je to vi­še pu­ta re­kao pred­sjed­ni­ku Vla­di­mi­ru Pu­ti­nu, čvr­sto sto­ji iza po­li­tič­kog rje­ša­va­nja kri­ze u Si­ri­ji”, re­kao je on, pre­no­si TAS .
– Mo­skva se na­da da će ame­rič­ka po­dr­ška va­zdu­šnim na­pa­di­ma u Si­ri­ji da se smi­ri – re­kao je mi­ni­star.
TAS pre­no­si da je La­vrov u TV go­sto­va­nju re­kao da je „do­šao do in­for­ma­ci­ja iz taj­nih iz­vo­ra, ko­ji su pri­lič­no po­u­zda­ni, da je mo­guć­nost ‘te­pih bom­bar­do­va­nja’ si­rij­skih voj­nih aero­dro­me ini­ci­rao Va­šing­ton”.
– Pre­ma istom iz­vo­ru, ču­jem da Bi­je­la ku­ća raz­ma­tra i dru­ge op­ci­je, a Mo­skva ima na­či­na da za­šti­ti svo­je re­sur­se u Si­ri­ji. Utje­šno je što, pre­ma istom taj­nom iz­vo­ru, či­tav niz ame­rič­kih funk­ci­o­ne­ra shva­ta da bi sva­ki na­pad na objek­te si­rij­ske voj­ske pred­sta­vljao no­tor­no kr­še­nje me­đu­na­rod­nog pra­va – re­kao je La­vrov.
Šef ru­ske di­plo­ma­ti­je je do­dao da se na­da će se „usi­ja­ne gla­ve smi­ri­ti i da će, na kra­ju kra­je­va, ozbilj­no raz­mo­tri­ti to pi­ta­nje”.
Mi­ni­star se osvr­nuo i na saj­ber kri­mi­nal za ko­ji je re­kao da je „Mo­skva vi­še pu­ta po­zva­la Va­šing­ton da sa­ra­đu­ju u bor­bi pro­tiv saj­ber kri­mi­na­la”.
– Raz­lo­zi Va­šing­to­na da ne sa­ra­đu­je sa na­ma po tom pi­ta­nju u 995 slu­ča­je­va se od­no­se na dr­ža­vlja­ne Ru­si­je ko­ji su u ino­stran­stvu osum­nji­če­ni za saj­ber kri­mi­nal. Za­to sam po­zvao se­kre­a­ta­ra Ke­ri­ja na kon­sul­ta­ci­je jer mi ni­je­smo za­in­te­re­so­va­ni za od­bra­nu tih dr­ža­vlja­na. Oni mo­gu da na­u­de i Ru­skoj Fe­de­ra­ci­ji i bi­lo ko­joj dru­goj dr­ža­vi – uka­zao je mi­ni­star i do­dao da ni­ka­da ni­je do­bio od­go­vor od Va­šing­to­na na to pi­ta­nje.
(Tan­jug)


Ame­rič­ka agre­si­ja ugro­ža­va bez­bjed­nost Ru­si­je

Ru­ski mi­ni­star spolj­nih po­slo­va Ser­gej La­vrov re­kao je da SAD pred­u­zi­ma agre­siv­ne ko­ra­ke ko­ji ugro­ža­va­ju ru­sku na­ci­o­nal­nu bez­bjednost, pre­no­si agen­ci­ja RIA.
– Svjedoci smo fun­da­men­tal­ne promjene po pi­ta­nju agre­siv­ne ru­so­fo­bi­je ko­ja je sa­da cen­tar ame­rič­ke po­li­ti­ke pre­ma Ru­si­ji – re­kao je Ser­gej La­vrov.
Ka­ko pre­no­si Roj­ters, La­vrov je do­dao da „ni­je u pi­ta­nju sa­mo re­to­rič­ka ru­so­fo­bi­ja već i agre­siv­ni ko­ra­ci ko­ji ugro­ža­va­ju na­še na­ci­o­nal­ne in­te­re­se i pri­je­te na­ci­o­nal­noj bez­bjed­no­sti”.(RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"