Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Finansiraju Milovu kampanju, a oštetili državu za pola miliona * Ne kopaj po grobovima zbog partijskog interesa * Isplatio 4.000 eura svojim studentima * Direktor na čelu sindikata * SAD neće prihvatiti vojni scenario u Siriji * EU neće pokleknuti pred SAD * I djecu će im napraviti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-10-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dritan Abazović:
– Obećavam DPS-u, da ne brinu, možda će biti i neka ćelija koja se otvara na dugme.

Vic Dana :)

Opalio Hasu auto... i leži on sad u bolnici, ono došla djeca u posjetu... Narod k`o narod, kako dolazi neko donese voća, neko soka, neko keksa... Jedu djeca zamazala se sva kad čuješ Hasu sav srećan:
- Samo jed`te djeco... nek ste vi meni zdravi i živi... biće opet svega...
baciće se babo pod auto čim ozdravi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni SA PREDIZBORNOG SKUPA GRAĐANSKOG POKRETA URA U KOTORU PORUČENO
DPS ima klanove, URA ima planove Kotor je preživio osvajače, ratove i zemljotrese, ali još četiri godine DPS-a ne može da izdrži, istakao je Aleksandar Mistović
Dan - novi portal
KO­TOR – Ul­ti­ma je URA da se sa­ču­va Ko­tor. URA ima pla­no­ve, za raz­li­ku od DPS-a ko­ji ima kla­no­ve, po­ru­če­no je sa prediz­borne kon­ven­ci­je Gra­đan­skog po­kre­ta URA Ko­tor. No­si­lac li­ste Ul­ti­ma je URA – Sa­ču­vaj­mo Ko­tor, Lji­lja­na Po­po­vić Mo­škov ka­za­la je da ako na vla­sti ima­te spo­sob­ne ka­dro­ve ima­te sve, mo­že se iz ni­če­ga stvo­ri­ti sve i pi­ta­la ka­kvu vlast Ko­tor ima?
– Ima vlast ko­ja je sa­ma stvo­ri­la ma­fi­ja­ške kla­no­ve od ko­jih sa­da na­vod­no ona ho­će da nas bra­ni. Ima taj­ku­ne ko­ji dr­ža­vi du­gu­ju ogrom­ne su­me za po­re­ze. Ima­mo vlast ko­ja ni­šta ne ra­di da za­u­sta­vi oči­gled­nu de­va­sta­ci­ju ko­tor­ske oba­le i ko­ja je do­zvo­li­la da ne po­sto­ji ni je­dan grad­ski ho­tel. Ima­mo vlast ko­ja je do­zvo­li­la da iz­gu­bi­mo sta­tus gra­da i ko­ja se ne­ra­ci­o­nal­no od­no­si pre­ma na­šem nov­cu. Sra­mot­no je da dva ki­lo­me­tra od gra­da lju­di ne­ma­ju vo­du, i umje­sto da no­vac ula­žu u vo­do­vod, pu­te­ve, no­va rad­na mje­sta, odr­ža­va­nje ono­ga što već ima­mo, oni no­vac ula­žu u su­lu­de pro­jek­te – ka­za­la je Po­po­vić Mo­škov i is­ta­kla da je Ko­tor grad ko­ji ima gra­đa­ne ko­ji vi­de, ču­ju, ko­ji se ne bo­je, ko­ji ni­je­su sprem­nu „da se pro­da­ju i da uče­stvu­ju u nji­ho­vom pr­lja­vom ple­su”.
Pred­sjed­nik Gra­đan­skog po­kre­ta URA Žar­ko Rak­če­vić po­ru­čio je da je URA za slo­bo­dan Ko­tor i za slo­bod­nu Cr­nu Go­ru.
– Ko­to­ru su po­treb­ni no­vi ho­te­li sa če­ti­ri i pet zvje­zdi­ca. Lju­di iz DPS-a to ne zna­ju, a Ko­tor za­o­sta­je, da­nas se po­zna­je po ne­si­gur­no­sti, or­ga­ni­za­va­nom kri­mi­na­lu, de­va­sti­ra­nim pri­rod­nim lje­po­ta­ma. Na­ši pla­no­vi ni­je­su ne­re­al­ni, za­sno­va­ni su na re­al­noj eko­no­mi­ji, do­ma­ćin­skoj po­li­ti­ci. URA je da se Ko­tor vra­ti Ko­to­ra­ni­ma i da o Ko­to­ru po­no­vo od­lu­ču­ju oni ko­ji zna­ju što je naj­bo­lje za Ko­tor, a to su sa­mi Ko­to­ra­ni.  Si­gu­ran sam da ovaj put či­sta je­di­ni­ca ni­je ono lo­še kao u ško­li, ne­go je baš či­sta, ne­is­kva­re­na jer su to či­sti i ne­is­kva­re­ni lju­di ko­ji mo­gu Ko­to­ru da vra­te sta­ri sjaj, po­sli­je 26 go­di­na pro­pa­da­nja sam si­gu­ran da će ova eki­pa bi­ti naj­bo­lja za opo­ra­vak Ko­to­ra. Ovo su lju­di ko­ji su po­ka­za­li da zna­ju i da ča­sno ra­de svoj po­sao. Ko­to­ru tre­ba opo­ra­vak po­sli­je jed­ne iz­u­zet­no lo­še i neo­d­go­vor­ne vla­sti – is­ta­kao je Rakčević i po­ru­čio Kotoranima da je DPS pla­ni­rao da na nji­ho­vom di­je­lu ra­ja bu­de ucr­tan stan za one po­dob­ne.
– Ova vlast či­ni da se Ko­tor pre­po­zna­je u cr­nim hro­ni­ka­ma. Vri­je­me je da ona ću­tlji­va ve­ći­na sta­ne na cr­tu i ka­že da Ko­tor ni­je grad kri­mi­na­la­ca već ča­snih i po­šte­nih lju­di ko­ji će da ži­ve si­gur­no u svom gra­du od svog ra­da – za­klju­čio je Rak­če­vić.
Pot­pred­sjed­ni­ca URA Bo­že­na Je­lu­šić re­kla da DPS ho­će da Ko­tor ski­ne sa li­ste Une­sko kul­tur­ne ba­šti­ne da bi mo­gli da se raz­mah­nu i gra­de sta­no­ve.
– Ne tre­ba da Ko­tor da­te ku­mo­vi­ma, pri­ja­te­lji­ma. Ima­mo sna­ge, ho­će­mo i mo­že­mo. Ko­tor Ko­to­ra­ni­ma – po­ru­či­la je Je­lu­ši­će­va.
Pot­pred­sjed­nik URA Dri­tan Aba­zo­vić po­ru­čio je Ko­to­ra­ni­ma da im du­šu ni­ko ne mo­že uze­ti.
– URA na­kon iz­bo­ra ni na lo­ka­lu, ni na dr­žav­nom ni­vou ne­će ići sa DPS-om. Pred ovim lju­di­ma je oba­ve­za vi­še, ovo su pr­vi iz­bo­ri na ko­ji­ma URA na­stu­pa sa­mo­stal­no, ovo će bi­ti na­ša po­kre­tač­ka sna­ga – po­ru­čio je Aba­zo­vić.
Alek­san­dar Mi­sto­vić je re­kao da je URA da Ko­to­ra­ni uzmu stvar u svo­je ru­ke i da sa­ču­va­ju Ko­tor.
– Ko­tor je pre­ži­vio osva­ja­če, ra­to­ve i ze­mljo­tre­se, ali još če­ti­ri go­di­ne DPS-a ne mo­že da iz­dr­ži – za­klju­čio je on.B.M.


Sa­ču­va­ti Lu­ku Ko­tor

Član Op­štin­skog od­bo­ra URA Ne­boj­ša Še­va­lje­vić go­vo­rio je u ime onih ko­ji pam­te je­dan dru­ga­či­ji Ko­tor. Lu­ka Ko­tor se na­la­zi na me­ti ne­po­zna­tog stra­nog in­ve­sti­to­ra. Od­ri­če­mo se naj­pro­fi­ta­bil­ni­jeg pred­u­ze­ća da bi ne­kom stra­nom in­ve­sti­to­ru pu­ni­li dže­po­ve. URA će se ba­vi­ti de­cen­tra­li­za­ci­jom. Bo­ri­će­mo se da se ko­nač­no poč­ne ne­što ra­di­ti na re­for­mi lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve. Ka­da bu­de­mo lo­kal­na vlast ne­će se vi­še ma­ha­ti par­tij­skim knji­ži­ca­ma. Ako ne daj bo­že do­bi­ju još je­dan man­dat za­vr­ši­li bi sa za­po­če­tim uni­šte­njem Ko­to­ra – ka­zao je Še­va­lje­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"