Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni SMŠ „BEĆO BAŠIĆ“ U PLAVU JEDNA OD UČESNICA PILOT-PROJEKTA Korak ka preduzetništvu
Dan - novi portal
PLAV - Sred­nja mje­šo­vi­ta ško­la „Be­ćo Ba­šić” u Pla­vu jed­na je od če­ti­ri obra­zov­ne usta­no­ve u Cr­noj Go­ri ko­je uče­stvu­ju u pi­lot- pro­jek­tu „Im­ple­men­ta­ci­ja ključ­nih pred­u­zet­nič­kih kom­pe­ten­ci­ja, kroz op­šte­o­bra­zov­ne pred­me­te  u gim­na­zi­ji”. Pre­ma ri­je­či­ma pro­fe­so­ri­ce Hu­ri­je­te Pej­či­no­vić, ko­or­di­na­to­ra pro­jek­ta i čla­na rad­ne gru­pe, ovaj pro­je­kat, ko­ji se re­a­li­zu­je u osam ze­ma­lja, po­dr­žan je od SE­E­CEL-a (Re­gi­o­nal­nog cen­tra za raz­voj pred­u­zet­nič­kih kom­pe­ten­ci­ja za ze­mlje Ju­go­i­stoč­ne Evro­pe), a ze­mlje ko­je uče­stvu­ju u ovom pro­jek­tu, po­red Cr­ne Go­re su Bo­sna i Her­ce­go­vi­na, Al­ba­ni­ja, Hr­vat­ska, Ko­so­vo, Ma­ke­do­ni­ja, Sr­bi­ja i Tur­ska. 
-U okvi­ru ovog pro­jek­ta, a za­hva­lju­ju­ći fi­nan­sij­skoj po­dr­šci ko­ju nam je pru­žio i ko­ju nam pru­ža SE­E­CEL, re­a­li­zo­va­no je de­set ča­so­va na ko­ji­ma su im­ple­men­ti­ra­ne ključ­ne pred­u­zet­nič­ke kom­pe­ten­ci­je kroz op­šte­o­bra­zov­ne pred­me­te u gim­na­zi­ji. U ško­li je oform­ljen pred­u­zet­nič­ki tim ko­ji je po­ha­đao se­mi­na­re u ve­zi pred­u­zet­nič­kog uče­nja i im­ple­men­ti­rao ključ­ne kom­pe­ten­ci­je. U re­a­li­za­ci­ji uče­stvu­ju pro­fe­so­ri op­šte­o­bra­zov­nih pred­me­ta Ja­smi­na Sr­da­no­vić, Se­nad Ba­šić, Se­hi­ja Ra­don­čić, Mev­di­ja Mi­ljuš, Mir­sa­da Re­dže­pa­gić, Sa­nja Rmuš, Isat Pa­ča­riz, Asmi­na Ome­ra­gić i Ir­ma Ta­le­vić - na­ve­la je Pej­či­no­vi­će­va.
Ona je do­da­la da je za­jed­nič­ki na­pra­vljen ak­ci­o­ni plan kroz ko­ji su is­pla­ni­ra­ne i van­na­stav­ne ak­tiv­no­sti. Ona je is­ta­kla da su po­red ča­so­va u ško­li, or­ga­ni­zo­va­na i tri se­mi­na­ra od stra­ne Za­vo­da za škol­stvo, a da su u okvi­ru re­a­li­za­ci­je ča­sa iz isto­ri­je po­sje­ti­li i Ce­ti­nje i nje­go­ve kul­tur­no-isto­rij­ske spo­me­ni­ke.
-Po­sje­ti­li smo i sa­jam „Mla­dih pro­na­la­za­ča“ u Pod­go­ri­ci i re­a­li­zo­va­li hu­ma­ni­tar­nu ak­ci­ju ko­jom smo ob­u­hva­ti­li ne­ko­li­ko po­ro­di­ca u na­šoj op­šti­ni ko­je su sla­bi­jeg ma­te­ri­jal­nog sta­nja. Ta­ko­đe smo uče­ni­ci­ma tre­ćeg raz­re­da gim­na­zi­je pre­pu­sti­li i or­ga­ni­za­ci­ju pro­sla­ve Da­na ško­le, ka­ko bi ste­kli vje­šti­ne pla­ni­ra­nja i or­ga­ni­za­ci­je, ali i li­der­ske vje­šti­ne, i raz­vi­li od­re­đe­ne sta­vo­ve. U Cen­tru za kul­tu­ru u Pla­vu re­a­li­zo­va­na je i pred­sta­va „Na­rod­ni po­sla­nik“ ko­ju su pri­pre­mi­li uče­ni­ci pr­vog raz­re­da gim­na­zi­je za­jed­no s pro­fe­so­ri­com Ja­smi­nom Sr­da­no­vić. Na­kon re­a­li­zo­va­nih ak­tiv­no­sti u pi­lot- fa­zi, sli­je­di stu­dij­ska po­sje­ta na­še ško­le jed­noj od ško­la u re­gi­o­nu – po­ru­či­la je Pej­či­no­vi­će­va.N.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"