Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni SO BERANE DALA ZELENO SVJETLO ZA KREDIT OD 5.200.000 EURA
Sa sjednice Milioni za dugove DPS-a Bivša lokalna vlast je ostavila ogromne dugove. Godinama zaposlenima nijesu uplaćivali doprinose. Radnicima su ostali dužni sedam zarada. Tu si i dugovi prema dobavljačima, kazao je Boris Bućković
Dan - novi portal
BE­RA­NE - U na­stav­ku sjed­ni­ce lo­kal­nog par­la­men­ta od­bor­ni­ci ko­a­li­ci­je „Zdra­vo Be­ra­ne” da­li su ze­le­no svje­tlo pred­lo­gu od­lu­ke o no­vom kre­dit­nom za­du­že­nju Op­šti­ne Be­ra­ne uz dr­žav­nu ga­ran­ci­ju, dok su pred­stav­ni­ci DPS-a osta­li uz­dr­ža­ni. Op­šti­na Be­ra­ne za­du­ži­će se kod So­si­je­te že­ne­ral ban­ke Mon­te­ne­gro ad Pod­go­ri­ca uzi­ma­njem du­go­roč­nog kre­di­ta u iz­no­su do 5.200.000 eura. U uvod­nom iz­la­ga­nju se­kre­tar za fi­nan­si­je Sve­to Ako­vić na­po­me­nuo je da će kre­dit­na sred­stva bi­ti upo­tri­je­blje­na za re­fi­nan­si­ra­nje po­sto­je­će kre­dit­ne oba­ve­ze ko Hi­po al­pe adria ban­ke ad Pod­go­ri­ca, za is­pla­tu ne­iz­mi­re­nih oba­ve­za pre­ma za­po­sle­ni­ma i do­ba­vlja­či­ma i za obez­bje­đi­va­nje sred­sta­va za is­pla­tu ot­prem­ni­na rad­ni­ci­ma ko­ji se opre­di­je­le za spo­ra­zum­ni ras­kid rad­nog od­no­sa.
-Na­čin tro­še­nja kre­dit­nih sred­sta­va mo­ra bi­ti u skla­du sa sa­na­ci­o­nim pla­nom za pre­va­zi­la­že­nje fi­nan­sij­skih te­ško­ća ko­ji će pri­pre­mi­ti Op­šti­na Be­ra­ne, a ko­ji će bi­ti odo­bren od Mi­ni­star­stva fi­nan­si­ja. Rok ot­pla­te kre­di­ta je osam go­di­na i to bez grejs pe­ri­o­da, s tim što ka­mat­na sto­pa iz­no­si 3,75 od­sto plus 3M Euri­bor, mak­si­mal­no do 4,5 od­sto – ka­zao je Ako­vić.
Od­bor­ni­ci ko­a­li­ci­je „Zdra­vo Be­ra­ne” is­ta­kli su da su se ove go­di­ne ste­kli uslo­vi za po­volj­ni­je za­du­ži­va­nje op­šti­na kod po­slov­nih ba­na­ka. Na­ve­li su da je Op­šti­na Be­ra­ne u da­tom slu­ča­ju oci­je­ni­la naj­bo­ljom po­nu­du ko­ju je do­sta­vi­la So­si­je­te že­ne­ral Mon­te­ne­gro ban­ka.
-Op­šti­na Be­ra­ne je sred­stva za spro­vo­đe­nje sa­na­ci­o­nog pla­na tra­ži­la kod svih ko­mer­ci­jal­nih ba­na­ka ko­je po­slu­ju na te­ri­to­ri­ji Cr­ne Go­re. Sa­gla­sno to­me su po­sla­ti do­pi­si za odr­ža­va­nje sa­stan­ka svim po­slov­nim ba­na­ka na ovu te­mu. Na­kon oba­vlje­nih raz­go­vo­ra i pri­spje­lih po­nu­da, Op­šti­na Be­ra­ne je oci­je­ni­la naj­po­volj­ni­jom po­nu­du So­si­je­te že­ne­ral ban­ke Mo­on­te­ne­gro ad Pod­go­ri­ca. Na ovaj na­čin se sti­ču uslo­vi za fi­nan­sij­sku kon­so­li­da­ci­ju Op­šti­ne Be­ra­ne ko­ja je za vri­je­me vla­da­vi­ne DPS-a ba­če­na na ko­lje­na– na­veo je Bo­ris Buć­ko­vić, od­bor­nik ko­a­li­ci­je „Zdra­vo Be­ra­ne”.
On je re­kao da je ko­a­li­ci­ja DPS-SDP osta­vi­la ogrom­ne du­go­ve i da je po­di­za­nje ovog kre­di­ta bi­lo pri­je­ka po­tre­ba.
-Biv­ša lo­kal­na vlast je osta­vi­la ogrom­ne du­go­ve. Go­di­na­ma za­po­sle­ni­ma ni­je­su upla­ći­va­li do­pri­no­se. Rad­ni­ci­ma su osta­li du­žni se­dam za­ra­da. Tu si i du­go­vi pre­ma do­ba­vlja­či­ma. Sve to mo­ra­mo da iz­mi­ru­je­mo. Zbog to­ga je po­di­za­nje i ovog kre­di­ta pod po­volj­nim uslo­vi­ma bi­lo pri­je­ko po­treb­no, jer je­di­no na ova­kav na­čin mo­že­mo da iza­đe­mo iz du­žnič­kog rop­stva u ko­je nas je gur­nuo DPS – na­veo je Buć­ko­vić.
D.J.


DPS: Za­du­žu­ju se zbog par­tij­skog za­po­šlja­vanja

Od­bor­ni­ci DPS-a su is­ta­kli da je nji­ho­va par­ti­ja osta­vi­la mno­štvo re­a­li­zo­va­nih pro­je­ka­ta i da je do no­vog kre­dit­nog za­du­že­nja u do­broj mje­ri do­šlo i zbog otva­ra­nja no­vih rad­nih mje­sta u lo­kal­noj upra­vi.
-Dok su bi­li opo­zi­ci­ja, pred­stav­ni­ci sa­da­šnje lo­kal­ne vla­sti kri­ti­ko­va­li su nas zbog par­tij­skog za­po­šlja­va­nja. Me­đu­tim, oni su za ovih go­di­nu i po svo­je vla­da­vi­ne bes­po­treb­no upo­sli­li ve­li broj lju­di, po­ka­zu­ju­ći da je par­tij­sko za­po­šlja­va­nje svoj­stve­no ko­a­li­ci­ji „Zdra­vo Be­ra­ne”.Iz tih raz­lo­ga no­va vlast u Be­ra­na­ma je po­če­la da po­di­že kre­di­te i da gra­đa­ni­ma uvo­di ogrom­ne na­me­te, po­ka­zu­ju­ći ta­ko svo­ju ne­moć – na­gla­sio je od­bor­nik DPS-a Bran­ko Fe­mić.
Slič­ne kon­sta­ta­ci­je iz­nio je i nje­gov par­tij­ski ko­le­ga Mi­lo­nja Ve­ljić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"