Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni U ROŽAJAMA OČEKUJU ZELENO SVJETLO OD EVROPSKE BANKE ZA OBNOVU I RAZVOJ Pripreme za toplanu
Dan - novi portal
RO­ŽA­JE-Uko­li­ko Evrop­ska ban­ka za ob­no­vu i raz­voj da ze­le­no svje­tlo za iz­grad­nju to­pla­ne u Ro­ža­ja­ma, pro­jek­ta vri­jed­nog oko 15 mi­li­o­na eura, u lo­kal­noj upra­vi oče­ku­ju da će po­lo­vi­nom na­red­ne go­di­ne ući u iz­ra­du glav­nog pro­jek­ta ener­ga­ne. Pre­ma ri­je­či­ma di­rek­to­ra Agen­ci­je za in­ve­sti­ci­je i ka­pi­tal­ne pro­jek­te Eše­fa Hu­si­ća, Evrop­skoj ban­ci za ob­no­vu i raz­voj su već pre­do­či­li eko­nom­sko-fi­nan­sij­ski i so­ci­jal­ni pa­ra­me­tri, a po­vrat­nu in­for­ma­ci­ju oče­ku­ju do kra­ja go­di­ne.
-Pred­nost ener­ga­ne je što će se pod­ruč­je na­še op­šti­ne oslo­bo­di­ti broj­nih pro­ble­ma. Re­a­li­za­ci­ja ovog pro­jek­ta uti­ca­la bi znat­no na ži­vot­nu sre­di­nu i na po­bolj­ša­nje kva­li­te­ta ži­vo­ta u ur­ba­nom di­je­lu gra­da. Po­seb­na pred­nost je to što bi bu­du­će po­stro­je­nje osim to­plot­ne ener­gi­je u zim­skom pe­ri­o­du to­kom lje­ta pro­iz­vo­di­lo elek­trič­nu ener­gi­ju. Sna­ga tog po­stro­je­nja, po pre­li­mi­nar­noj stu­di­ji, iz­no­si 7,5 me­ga­va­ta. Od to­ga se 2,5 me­ga­va­ta od­no­si na pro­iz­vod­nju elek­trič­ne ener­gi­je u vri­jed­no­sti od pre­ko dva mi­li­o­na eura na go­di­šnjem ni­vou – ka­že Hu­sić.
Pre­ma pre­li­mi­nar­noj stu­di­ji, to­plot­nom ener­gi­jom bi bi­la ob­u­hva­će­na pre­ko če­ti­ri kva­drat­na ki­lo­me­tra grad­ske po­vr­ši­ne. Hu­sić is­ti­če da će to­plo­vo­dom bi­ti ob­u­hva­će­no pod­ruč­je od pe­tlje na pu­tu pre­ma Pe­ći do ras­kr­ni­ce po­red „Vo­li­ja”, te od Bar­ma­ha­le do pod­ruč­ja gim­na­zi­je i OŠ „25. maj”. On na­vo­di da će za 60 kva­dra­ta stam­be­nog pro­sto­ra u objek­ti­ma za ko­lek­tiv­no sta­no­va­nje ci­je­na gri­ja­nja na go­di­šnjem ni­vou iz­no­si­ti oko 260 eura.
-Na­da­mo se da će­mo do­bi­ti po­zi­ti­van od­go­vor od Evrop­ske ban­ke za ob­no­vu i raz­voj. Pre­ma fi­nan­sij­skoj kon­struk­ci­ji, ta ban­ka će iz­dvo­ji­ti 30 od­sto kre­dit­nih sred­sta­va, dok će 30 pro­ce­na­ta bi­ti fi­nan­si­ra­no do­na­tor­skim sred­stvi­ma.Osta­tak od 40 pro­ce­na­ta vri­jed­no­sti pro­jek­ta bi­će oba­ve­za pri­vat­nog part­ne­ra – is­ti­če Hu­sić i do­da­je da je pro­je­kat ba­zi­ran na re­al­no ostvar­lji­vom ot­pa­du bi­o­ma­se u iz­no­su od osam hi­lja­da to­na na go­di­šnjem ni­vou.
-Obje­kat će se gra­di­ti na lo­ka­li­te­tu Gor­njeg Ibra, tač­ni­je na pro­sto­ru ne­ka­da­šnje ener­ga­ne – re­kao je Hu­sić.
V.Ra.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"