Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Hronika TREĆI SVJEDOK SARADNIK U AFERI „AMD BUDVA” ODGOVORNOST ZA MALVERZACIJE PRILIKOM PRODAJE ZEMLJIŠTA IZNAD JAZA PREBACIO NA MILOŠA MAROVIĆA
Marko Vujović ispred suda Neće da robija zbog kuma Marko Vujović tužiocu je rekao da je u spornim poslovima učestvovao samo fiktivno, a status svjedoka saradnika prihvatio je jer neće da robija zbog poslovanja svog kuma Miloša Marovića
Dan - novi portal
Bu­dva­nin Mar­ko Vu­jo­vić, no­vi svje­dok sa­rad­nik u po­stup­ku is­tra­ge mal­ver­za­ci­ja pri­li­kom pro­da­je ze­mlji­šta iz­nad Ja­za, od­go­vor­nost za ne­za­ko­ni­te po­slo­ve ko­je je oba­vljao za šta ga je tu­ži­la­štvo i te­re­ti­lo pre­ba­cio je na svo­ga ku­ma Mi­lo­ša Ma­ro­vi­ća, si­na pred­sjed­ni­ka po­li­tič­kog sa­vje­ta DPS-a Sve­to­za­ra Ma­ro­vi­ća. Pri­li­kom ju­če­ra­šnjeg vi­še­ča­sov­nog sa­slu­ša­nja pred spe­ci­jal­nim tu­ži­o­cem Li­di­jom Vuk­če­vić, Vu­jo­vić je iz­nio svo­ja sa­zna­nja u ve­zi sa pro­da­jom spor­nog ze­mlji­šta, po­vr­ši­ne 26.000 me­ta­ra kva­drat­nih. Ka­ko „Dan” sa­zna­je od iz­vo­ra iz tu­ži­la­štva, svje­dok sa­rad­nik je tu­ži­o­cu re­kao da je on u po­slo­vi­ma koji su pred­met is­tra­ge uče­stvo­vao sa­mo fik­tiv­no. Vu­jo­vić je od­lu­čio da iz­ne­se isti­nu u ovom po­stup­ku i pri­hva­ti pred­log tu­ži­la­štva da bu­de svje­dok sa­rad­nik, prav­da­ju­ći se da ne­će da ro­bi­ja zbog ku­ma, od­no­sno zbog ne­za­ko­ni­tih po­slo­va ko­je je Ma­ro­vić oba­vljao.
Vu­jo­vić se po­tra­ži­vao od 14. ok­to­bra, ka­da je usli­je­dio dru­gi ta­las hap­še­nja zbog spor­ne pro­da­je ze­mlji­šta iz­nad Ja­za. Ta­da su li­si­ce na ru­ke sta­vlje­ne Ste­vi­ci Dra­go­vi­ću, biv­šem di­rek­to­ru bu­dvan­skog Za­vo­da za iz­grad­nju. Ka­ko su Ma­ro­vić i Vu­jo­vić bi­li ne­do­stup­ni, iz­da­ti su na­lo­zi za nji­hovo hap­še­nje. Ma­ro­vić je pre­ko bra­ni­o­ca oba­vi­je­stio tu­ži­la­štvo da se na­la­zi na li­je­če­nju u jed­noj be­o­grad­skoj kli­ni­ci i da će do­ći ka­da bu­de zdrav­stve­no spo­so­ban. Nje­gov kum se ja­vio tu­ži­la­štvu ka­da su za­po­če­li pre­go­vo­ri da bu­de svje­dok sa­rad­nik.
– Vi­ši sud u Pod­go­ri­ci pri­hva­tio je pred­log Spe­ci­jal­nog dr­žav­nog tu­ži­la­štva da se M.V. do­di­je­li sta­tus svje­do­ka sa­rad­ni­ka u po­stup­ku ko­ji Spe­ci­jal­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo vo­di pro­tiv okri­vlje­nog L.R. i dru­gih zbog kri­vič­nih dje­la zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja i zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja pu­tem po­ma­ga­nja, ko­ja su iz­vr­še­na na or­ga­ni­zo­van na­čin. Osum­nji­če­ni za zlo­u­po­tre­bu slu­žbe­nog po­lo­ža­ja pu­tem po­ma­ga­nja, M.V., ko­ji ni­je bio do­stu­pan nad­le­žnim or­ga­ni­ma, ja­vio se sam tu­ži­la­štvu 19.10.2015. go­di­ne. M.V. je jed­no od tri li­ca za či­je je li­ša­va­nje slo­bo­de Spe­ci­jal­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo iz­da­lo na­log 14.10.2015. go­di­ne. Tom pri­li­kom slo­bo­de je li­šen S.D., za kog se osno­va­no sum­nja da je iz­vr­šio kri­vič­no dje­lo zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja pu­tem pod­stre­ka­va­nja. Dva li­ca, za či­je je li­ša­va­nje slo­bo­de ta­ko­đe iz­dat na­log, ni­su bi­la do­stup­na. Osim M.V., ko­ji se sam ja­vio tu­ži­la­štvu, ni­je bio do­stu­pan ni M.M., za kog se osno­va­no sum­nja da je iz­vr­šio kri­vič­no dje­lo zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja pu­tem pod­stre­ka­va­nja. On je oprav­dao svo­je od­su­stvo i Spe­ci­jal­no dr­žav­no tu­ži­la­štvo ured­no oba­vi­je­stio o raz­lo­zi­ma zbog ko­jih je ne­do­stu­pan – sa­op­šte­no je iz tu­ži­la­štva.
Osim na Ma­ro­vi­ća, Vu­jo­vić je ju­če pred tu­ži­o­cem dio od­go­vor­no­sti za ne­za­ko­ni­te po­slo­ve u spor­nim po­slo­vi­ma pre­ba­cio i na Dra­go­vi­ća.
Pri­je Vu­jo­vi­ća, sta­tus svje­do­ka sa­rad­ni­ka u ovom pred­me­tu do­bi­li su biv­ši gra­do­na­čel­nik Bu­dve Raj­ko Ku­lja­ča i ne­ka­da­šnji di­rek­tor AMD Bu­dva Igor Trn­ski.
Oni su u svo­jim is­ka­zi­ma tvr­di­li da je iza či­ta­vog po­sla sta­jao Mi­loš Ma­ro­vić, a sve je od­ra­đe­no pre­ko nje­go­vog ku­ma Mar­ka Vu­jo­vi­ća. Trn­ski je is­pri­čao tu­ži­o­cu da ga je Mi­loš Ma­ro­vić pod­stre­ka­vao da od Op­šti­ne ku­pi plac u in­du­strij­skoj zo­ni Ja­za, ka­ko bi nje­go­va kom­pa­ni­ja na toj lo­ka­ci­ji, iz­me­đu osta­log, mo­gla da gra­di sa­lon na­mje­šta­ja, ali od to­ga ni­šta ni­je bi­lo. Ta­ko­đe, Ku­lja­ča i Trn­ski su tu­ži­o­cu ka­za­li da je či­tav po­sao oko tran­sfor­ma­ci­je Auto-mo­to dru­štva Bu­dva od­ra­đen po na­lo­gu Mi­lo­ša Ma­ro­vi­ća, ko­ji ni­je že­lio da se nje­go­vo ime po­mi­nje u tim tran­sak­ci­ja­ma, pa je sve ra­đe­no pre­ko nje­go­vog ku­ma Mar­ka Vu­jo­vi­ća. 
M.V.P.


Is­tra­ga pro­tiv Ra­đe­no­vi­ća

Pri­je ak­ci­je hap­še­nja Dra­go­vi­ća i iz­da­va­nja na­lo­ga za li­še­nje slo­bo­de Vu­jo­vi­ća i Ma­ro­vi­ća, zbog sum­nje da je pri­li­kom pro­da­je ze­mlji­šta iz­nad Ja­za zlo­u­po­tri­je­bio slu­žbe­ni po­lo­žaj, uhap­šen je i biv­ši pred­sjed­nik op­šti­ne Bu­dva La­zar Ra­đe­no­vić. Osim nje­ga, u tom pred­me­tu su osum­nji­če­ni i vla­snik bu­dvan­ske fir­me Me­ga­pro­met Mi­o­drag Mi­tro­vić, biv­ša di­rek­tor­ka bu­dvan­skog ka­ta­stra Mir­ja­na Ma­ro­vić i pro­cje­ni­te­lji Mar­ko Ra­du­no­vić, Mil­ka La­za­re­vić i Lju­bi­ša Ba­će­vić. Ra­ni­jim sud­skim od­lu­ka­ma, Ra­đe­no­vi­ću, Mi­tro­vi­ću, Ma­ro­vi­će­voj, Ra­du­no­vi­ću, La­za­re­vi­ću i Ba­će­vi­ću od­re­đen je pri­tvor do 30 da­na.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"