Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni IZABRANO NOVO RUKOVODSTVO MZ PRIJELOZI, NAJAVILI DA ĆE NASTAVITI DA POBOLJŠAVAJU USLOVE ŽIVOTA NA SELU
Članovi savjeta MZ Ne čekaju socijalu, već žive od rada S članovima savjeta radiću na dobrobit svih mještana. Imamo dobre uslove za život i složno moramo raditi da mladi ostanu na selu, da se momci žene i da se djeca rađaju– poručio je novoizabrani predsjednik Mikosav Nedović
Dan - novi portal
BI­JE­LO PO­LjE - Mi­ko­sav Ne­do­vić od ju­če je no­vi pred­sjed­nik Mje­sne za­jed­ni­ce Pri­je­lo­zi, dok će nje­gov za­mje­nik bi­ti Dra­ško Ne­do­vić. Ta­ko je od­lu­če­no na kon­sti­tu­tiv­noj sjed­ni­ci, ko­joj su po­red čla­no­va sa­vje­ta pri­su­stvo­va­li i Dže­mal Lju­ško­vić, pred­sjed­nik Skup­šti­ne op­šti­ne Bi­je­lo Po­lje i Mu­sta­fa Bek­ta­še­vić, ko­or­di­na­tor sa­rad­nje lo­kal­ne upra­ve s mje­snim za­jed­ni­ca­ma. U Sa­vjet Mje­sne za­jed­ni­ce su još iza­bra­ni Da­ni­lo, Ra­do­mir, Bu­di­mir, Ra­do­ji­ca i Dra­gić Ne­do­vić, kao i Bo­ris Mi­ha­i­lo­vić.
Na­kon iz­bo­ra or­ga­na upra­vlja­nja, Lju­ško­vić je uka­zao na po­tre­bu do­brog or­ga­ni­zo­va­nja na se­lu, ka­ko bi mje­šta­ni na pra­vi na­čin mo­gli da is­ka­žu sve svo­je po­tre­be i da se na osno­vu pri­o­ri­te­ta ko­je iza­be­ru kan­di­du­ju za do­bi­ja­nje sred­sta­va iz op­štin­skog bu­dže­ta.
-Pri­je­lo­zi su po­seb­no li­je­po se­lo, smje­šte­no pod­no ob­ro­na­ka Bje­la­si­ce, gdje ži­ve vri­jed­ni do­ma­ći­ni. Ima ov­dje do­sta po­ljo­pri­vred­nih pro­iz­vo­đa­ča, kao i sto­ča­ra, ali i onih ko­ji se ba­ve ra­znim dru­gim po­slo­vi­ma. Za­to će lo­kal­na upra­va pru­ži­ti svu po­treb­nu po­moć u gra­ni­ca­ma svo­jih mo­guć­no­sti – na­gla­sio je Lju­ško­vić.
No­vo­i­za­bra­ni pred­sjed­nik MZ uka­zao je na neo­p­hod­nost po­bolj­ša­nja put­ne in­fra­struk­tu­re.
-Pri­je sve­ga tre­ba spo­ji­ti dva pu­ta kroz se­lo, ko­ji vo­de od Br­za­ve, a ne­dav­no su as­fal­ti­ra­ni. Osta­lo je dva ki­lo­me­tra ma­ka­dam­skog pu­ta ko­je tre­ba spo­ji­ti. To na­mje­ra­va­mo da ura­di­mo u na­red­nom pe­ri­o­du, s ob­zi­rom na to da smo tu di­o­ni­cu već na­su­li i do­bro pri­pre­mi­li – ka­že Ne­do­vić, ko­ji je dvi­je i po de­ce­ni­je ra­dio u Švaj­car­skoj gdje je ste­kao pen­zi­ju, a on­da se vra­tio u za­vi­čaj.
On do­da­je da tre­ba ure­di­ti i se­dam-osam ki­lo­me­ta­ra ma­ka­dam­skog pu­ta ko­ji od se­la vo­di pre­ma Bje­la­si­ci i ta­mo­šnjim ka­tu­ni­ma To­ri­ne i Lo­kve, ali i do­ve­sti vo­du na to pod­ruč­je, ka­ko bi sto­ča­ri ima­li bo­lje uslo­ve kad lje­ti iz­dig­nu sa sto­kom.
-S čla­no­vi­ma sa­vje­ta ra­di­ću na do­bro­bit svih mje­šta­na. Ima­mo do­bre uslo­ve za ži­vot i slo­žno mo­ra­mo ra­di­ti da mla­di osta­nu na se­lu, da se mom­ci že­ne i da se dje­ca ra­đa­ju– po­ru­ču­je Mi­ko­sav Ne­do­vić.
Pri­je­lo­zi su raz­u­đe­no se­lo s ne­ko­li­ko za­se­la­ka kao što su Me­da­še­vi­ne, Bri­jeg, Dio, Du­ljan, Za­kom, Gla­va­ce, De­spo­to­va gla­va, Sa­vi­ći, Ni­ni­ći.... Na ovom pod­ruč­ju ži­vi oko 200 do­ma­ćin­sta­va.Sa­da već biv­ši pred­sjed­nik ove mje­sne za­jed­ni­ce Ra­do­ji­ca Ne­do­vić re­kao je da je u pret­hod­nom pe­ri­o­du pu­no ura­đe­no na po­bolj­ša­nju ži­vo­ta mje­šta­na ovog kra­ja, ali da tre­ba još vi­še da se ra­di, po­seb­no kad je u pi­ta­nju put­na in­fra­struk­tu­ra. Đu­le Ne­do­vić, ko­ji je iza­bran u sa­vjet MZ, a je­dan je od naj­sta­ri­jih mje­šta­na ovog kra­ja, ka­zao je da mje­šta­ni ra­de i ne če­ka­ju da im po­mog­ne ne­ko sa stra­ne.
-Mi vri­jed­no ra­di­mo na ima­nji­ma, dr­ži­mo do­sta sto­ke, i po­no­sni smo što sko­ro ni­ko ne pri­ma so­ci­jal­nu po­moć već svi ži­vi­mo od svog ra­da, ka­zao je Đu­le Ne­do­vić.M.N.


Ne­go­du­ju zbog Ru­ji­šta

Ću­le je uka­zao i na pro­ble­me ko­je mje­šta­ni ovog i okol­nih se­la ima­ju zbog be­ran­ske de­po­ni­je u se­lu Ru­ji­šta. Ka­že da se to ni­je smje­lo do­zvo­li­ti, jer će zdra­vlje mje­šta­na bi­ti do­ve­de­no u pi­ta­nje.
-Za­ra­zi­će nas, uni­šti­će nam zdra­vlje, vo­de i ri­je­ku Lim, ka­zao je Đu­le Ne­do­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"