Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni MARKO JOKETIĆ TRAŽI OD LOKALNE VLASTI DA DOSTOJNO OBILJEŽI STOGODIŠNJICU MOJKOVAČKE BITKE Dan opštine da bude 7. januara
Dan - novi portal
MOJ­KO­VAC- Iz Ini­ci­ja­tiv­nog od­bo­ra De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re sa­op­šte­no je da je pri­ča o ne­sta­ja­nju gra­da Moj­kov­ca du­gač­ka ko­li­ko i „dis­kri­mi­na­tor­ski re­žim na vla­sti”.
-Tu­žna je sli­ka ma­lo­broj­nih sta­nov­ni­ka ko­ji su pre­o­sta­li po­sle eko­nom­skog po­to­pa gra­da od stra­ne ko­rum­pi­ra­nog DPS re­ži­ma, ko­ji­ma pre­o­sta­je da igra­ju lu­tri­ju, kla­di­o­ni­cu i na­da­ju se sre­ći. Bes­per­spek­tiv­nost je re­al­no sta­nje ove osi­ro­ma­še­ne op­šti­ne. Dis­kri­mi­na­tor­ski od­nos cen­tral­ne vla­sti i nje­ne in­sta­li­ra­ne eks­po­zi­tu­re lo­kal­ne vla­sti u Moj­kov­cu ja­sno se vi­di u dis­kri­mi­na­ci­ji mla­dih ko­ji kon­ku­ri­šu na na­mje­šte­ne kon­kur­se, a ko­je u 21. vi­je­ku kon­tro­li­še DPS za sva­ko rad­no mje­sto ko­je se fi­nan­si­ra iz lo­kal­nog i re­pu­blič­kog bu­dže­ta- ka­zao je ma­gi­star isto­ri­je Mar­ko Jan­ke­tić.
Ka­ko je is­ta­kao, pa­no­ra­mu Moj­kov­ca ovih je­se­njih da­na kra­si no­va zgra­da Op­šti­ne, ko­ja je „naj­bla­že re­če­no čud­na gra­đe­vi­na ko­jom cen­tral­na vlast po­ka­zu­je ka­kva rad­na mje­sta i ka­kve uslo­ve ra­da ima­ju lo­jal­ni gla­sa­či re­ži­ma”.
-Od pred­iz­bor­nih obe­ća­nja DPS-a- in­du­strij­ske zo­ne gdje će ni­ći no­ve fa­bri­ke, no­vih rad­nih mje­sta, ski -cen­tra ostao je sa­mo dim­njak ne­ka­da­šnjeg gi­gan­ta drv­ne in­du­stri­je kao za­bo­ra­vlje­na ba­šti­na da su tu ne­kad ra­di­li lju­di. Fa­bri­ka je pro­da­ta u sta­ro gvo­žđe. Ima u Moj­kov­cu još za­bo­ra­vlje­nih ba­šti­na kao što su osta­ci sred­njo­vje­kov­nog, pre­sto­nog kra­ljev­skog gra­da Br­sko­va opje­va­nog u Dan­te­o­voj „Bo­žan­stve­noj ko­me­di­ji”. U su­sret ju­bi­le­ju sto go­di­na Moj­ko­vač­ke bit­ke, vlast se pri­pre­ma da okre­či spo­me­nik i obi­lje­ži ju­bi­lej. De­mo­kra­te Cr­ne Go­re upo­zo­ra­va­ju DPS da ovu ve­li­ku bit­ku po zna­ča­ju i nje­noj du­hov­noj vri­jed­no­sti ne sve­de na ne­ki be­zna­čaj­ni do­ga­đaj. De­mo­krat­ska Cr­na Go­ra za­la­že se za uki­da­nje sa­da­šnjeg for­ma­li­stič­ko-ad­mi­ni­stra­tiv­nog da­tu­ma Op­šti­ne ko­ji ne­ma ni­ka­kav smi­sao, ni sim­bo­li­ku i zah­ti­je­va­mo da se za Dan op­šti­ne usta­no­vi 7. ja­nu­ar kao dan sje­ća­nja na Moj­ko­vač­ku bit­ku. Upo­zo­ra­va­mo da sa­da­šnjost i bu­duć­nost mo­ra­mo gra­di­ti na isti­ni- is­ta­kao je Jan­ke­tić, ko­ji od od Skup­šti­ne op­šti­ne Moj­kov­ca zah­ti­je­va da skra­ti man­dat i ras­pi­še pri­je­vre­me­ne slo­bod­ne lo­kal­ne iz­bo­re, ko­ji bi se odr­ža­li za­jed­no s par­la­men­tar­nim.
-Na tim iz­bo­ri­ma si­gur­ni smo da će gra­đa­ni Moj­kov­ca gla­sa­ti za one ko­ji zna­ju da ra­de, a ne za one ko­ji sa­mo po­slu­šno gla­sa­ju i op­sta­ju za­hva­lju­ju­ći „si­gur­nom gla­su”- re­kao je Jan­ke­tić.J.Š.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"