Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
SNP i Demos napustili parlament * Mandiću danas presuda * Neće da robija zbog kuma * Migo dao stan i Vukinoj ženi * Kinezi pjevali „Bjelasicom pasla stada” * Stradao medvjed * SNP i Demos napustili parlament
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 22-10-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Dolazi Mujo u kino i kupi jednu kartu za film. Poslije dvije minute, dolazi i kupuje još jednu, i tako nekoliko puta. Prodavač ga pita:
- Pa što će vam toliko karata za isti film?
- Znam ja da je dovoljna jedna, ali onaj na vratima mi svaku podere.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni DIVLJA DEPONIJA NA OBALI GRAČANICE, MJEŠTANI OGORČENI Gomile smeća na kućnom pragu Smeće se gomila, a osim šuta – pijeska, kamena i zemlje, na deponiji se mogu naći stari kreveti, stolice, fotelje, polomljeni vodokotlići, uginule životinje... Mještani tvrde da im dodatni problem predstavljaju i čopori pasa lutalica
Dan - novi portal
NIK­ŠIĆ - Še­zde­se­tak do­ma­ćin­sta­va či­ji se do­mo­vi na­la­ze u di­je­lu na­se­lja Kli­če­vo, u ne­po­sred­noj bli­zi­ni Pla­vog mo­sta, već go­di­na­ma se su­o­ča­va­ju s broj­nim pro­ble­mi­ma zbog di­vljih de­po­ni­ja na oba­li ri­je­ke Gra­ča­ni­ce. Sme­će se go­mi­la, a osim šu­ta – pi­je­ska, ka­me­na i ze­mlje, na de­po­ni­ji se mo­gu na­ći sta­ri kre­ve­ti, sto­li­ce, fo­te­lje, po­lo­mlje­ni vo­do­ko­tli­ći, ugi­nu­le ži­vo­ti­nje... Na­se­lju pri­je­ti za­ra­za, ali nad­le­žni za to ne ha­ju.Mje­šta­ni tvr­de da im do­dat­ni pro­blem pred­sta­vlja­ju i čo­po­ri pa­sa lu­ta­li­ca ko­ji su oku­pi­ra­li na­se­lje, jer na de­po­ni­ji tra­že ostat­ke hra­ne i ži­vo­tinj­skih le­še­va.
Dan­ka Ra­do­vić, či­ja ku­ća se na­la­zi na sa­moj oba­li Gra­ča­ni­ce, ka­že da zbog smra­da ko­ji do­pi­re s de­po­ni­je ne smi­ju otvo­ri­ti pro­zo­re i vra­ta, a da im psi lu­ta­li­ce mi­ra ne da­ju.
-Dje­cu pra­ti­mo do ško­le, jer stra­hu­je­mo da ih ne na­pad­nu čo­po­ri pa­sa. Osim šu­ta, na de­po­ni­ji se od­la­že ve­li­ka ko­li­či­na sta­rog na­mje­šta­ja, do­tra­ja­lih i po­lo­mlje­nih sa­ni­tar­nih ure­đa­ja, cr­ko­ti­na, ali i ži­vo­tinj­skog ot­pa­da i iz­nu­tri­ca od pi­li­ća, ova­ca... Si­tu­a­ci­ja je kul­mi­ni­ra­la, pa mo­že­mo sa­mo za­mi­sli­ti ka­ko će bi­ti u no­vem­bru kad poč­ne svi­njo­kolj i kad ov­dje de­po­nu­ju dro­bo­ve ko­je psi raz­no­se po na­šim dvo­ri­šti­ma- ka­že Ra­do­vi­će­va.
Ona pod­sje­ća da je lo­kal­na vlast obe­ća­la da će po­sta­vi­ti ka­me­re ka­ko bi sni­mi­li ko od­la­že ot­pad na oba­la­ma Gra­ča­ni­ce, ali da od to­ga oči­gled­no ne­ma ni­šta.
Bu­di­mir Ze­ko­vić ta­ko­đe uka­zu­je na pro­blem ve­li­kog bro­ja pa­sa lu­ta­li­ca ko­ji se oku­plja­ju na de­po­ni­ji.
-Pri­nu­đen sam da kra­ve kon­stant­no ču­vam od pa­sa lu­ta­li­ca. Što se ot­pa­da ti­če, to je po­seb­na pri­ča, sta­ra ko­li­ko i sa­mo na­se­lje, a nad­le­žne in­spek­ci­je, upr­kos obe­ća­nji­ma, ni­kad nas ni­je­su ob­i­šle i uvje­ri­le se u či­nje­nič­no sta­nje. Jed­no je iz­vje­sno, od ne­pri­jat­nog mi­ri­sa ne mo­že­mo da ži­vi­mo, a psi lu­ta­li­ce nam za­gor­ča­va­ju ži­vot- ka­že Ze­ko­vić.
Ra­do­ji­ca Ne­ne­zić is­ti­če da nad­le­žne slu­žbe tre­ba da oči­ste de­po­ni­ju, kao što su to či­ni­le ne­bro­je­no pu­ta.
-Na­kon to­ga neo­p­hod­no je na Pla­vom mo­stu po­sta­vi­ti ka­me­re ko­je bi sni­mi­le gra­đa­ne ko­ji do­pre­ma­ju ot­pad. Kad bi one ko­ji sme­će do­pre­ma­ju pred na­še kuć­ne pra­go­ve uda­ri­li po dže­pu, vi­še im ni­kad ne bi pa­lo na pa­met da ta­ko ne­što ura­de, is­ti­če Ne­ne­zić.
Mil­ka Pa­vi­će­vić is­ti­če da što hit­ni­je tre­ba za­bra­ni­ti od­la­ga­nje sme­ća kod Pla­vog mo­sta.
-Či­ni mi se da taj pro­blem tra­je ot­kad ži­vim ov­dje, pu­nih 50 go­di­na. Ra­ni­je su se mje­šta­ni or­ga­ni­zo­va­li, či­sti­li i ukla­nja­li ot­pad, a da­nas je sta­nje pot­pu­no dru­ga­či­je. Si­tu­a­ci­ja se do­dat­no za­kom­pli­ko­va­la u po­sled­njih go­di­nu da­na zbog sve ve­ćeg bro­ja pa­sa lu­ta­li­ca. Uve­če ne smi­je­mo iza­ći iz ku­će. Ne­ka du­še­bri­žni­ci i za­štit­ni­ci ži­vo­ti­nja do­đu da sa mnom či­ste pa­sji iz­met po dvo­ri­štu- ogor­če­na je Pa­vi­će­vić.
L.N.


Sme­će do­no­se i iz kom­ši­lu­ka

Mi­li­ca To­ma­no­vić u Kli­če­vu ži­vi dva­na­est go­di­na.
-I iz kom­ši­lu­ka ov­dje do­no­se i ba­ca­ju sme­će. Sve dok se mi ko­ji ži­vi­mo ov­dje ta­ko bu­de­mo od­no­si­li pre­ma oko­li­ni ne­će nas po­što­va­ti ni osta­li, ka­že To­ma­no­vi­će­va.Ona do­da­je i da je ne­dav­no ne­ko za­pa­lio si­je­no od­lo­že­no na de­po­ni­ji, pa su se gu­ši­li od di­ma i smra­da, ali su ape­li i po­zi­vi nad­le­žnim slu­žba­ma bi­li uza­lud­ni. Ko­mu­nal­na po­li­ci­ja, ka­že ona, ni­je re­a­go­va­la.


Ne­moć­ni pred ne­kul­tu­rom

Na­čel­nik Ko­mu­nal­ne po­li­ci­je Zdrav­ko Vla­ho­vić ka­že da su eki­pe sva­ko­dnev­no na te­re­nu, te da da ni­je bi­lo pri­tu­žbi gra­đa­na zbog od­la­ga­nja sme­ća na lo­kak­ci­ji kod Pla­vog mo­sta.
-Di­vlje de­po­ni­je su evi­den­tan pro­blem u Nik­ši­ću. Ko­mu­nal­ci či­ste ko­li­ko mo­gu, ali na po­je­di­nim lo­ka­ci­ja­ma od­mah osva­nu ve­li­ke ko­li­či­ne ot­pa­da, i ta si­tu­a­ci­ja se po­na­vlja. Pro­sto smo ne­moć­ni i ne znam šta da ra­di­mo i na ko­ji na­čin da dje­lu­je­mo na gra­đa­ne. Je­di­no kad bi ko­mu­nal­ni po­li­caj­ci iz­i­gra­va­li stra­ža­re mo­gli bi­smo sa­ču­va­ti po­je­di­ne lo­ka­ci­je u gra­du od pre­ko­mjer­nog od­la­ga­nja ot­pa­da, ka­že Vla­ho­vić.
On po­ja­šnja­va da je jed­na ka­me­ra ugra­đe­na kod stoč­nog pa­za­ri­šta, a dru­ga kod ram­pe Rud­ni­ka bok­si­ta, ta­ko­đe na ri­je­ci Gra­ča­ni­ci, te da na tim lo­ka­ci­ja­ma sa­da za­i­sta i ne­ma ot­pa­da.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"