Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Vradžbine su kad Brnabićku postaviš za premijera * Promjene počinju smjenama direktora * EU da se izjasni o regularnosti izbora * Kalić oslobođen zbog grešaka tužilaštva * Makron preuzima tron od Merkel * EU ostaje kratkih rukava * Ako zovu iz banke, umro sam
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILOŠ KONATAR, FUNKCIONER POKRETA URA :
Mora se otkloniti svaka sumnja u umiješanost IRF-a u izborne zloupotrebe DPS-a i njegovih političkih satelita.

Vic Dana :)

Dva grobara, posle napornog dana, sjede uz pivo. Kaže jedan drugom:
– Uf, danas smo sahranjivali jednog od 150 kila, izmori nas...
Drugi odgovara:
– Ma nije to ništa, mi danas sahranjivali nečiju taštu, narod je toliko aplaudirao da smo je tri puta vadili na bis!

Juče mi bila familija iz Beča, donijeli neki keks od euro i po, dvije čokolade i 200 grama kafe a pojeli i popili moju penziju i pola ženine plate!

Dolazi Perica iz škole i pita ga otac:
-Sine, kako si prošao u školi?
-Tata ti si fudbaler, pa ćeš me razumjeti. Produžio sam ugovor sa prvim razredom na godinu dana.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2018-01-08 BIVŠA KREČANA U SPUŽU U NOVOM RUHU Za modernizaciju pogona tri miliona
Dan - novi portal
DA­NI­LOV­GRAD – Ne­ka­da­šnja kre­ča­na u Spu­žu, ko­ja se ra­ni­je pre­po­zna­va­la po če­stim štraj­ko­vi­ma i bi­la svje­do­čan­stvo pro­pa­le pri­vre­de u Da­ni­lov­gra­du, po­čet­kom 2017. go­di­ne je pro­mi­je­ni­la vla­sni­ka i da­nas je u no­vom ru­hu. Ot­ka­ko je ovaj po­gon pre­u­ze­la „Mon­dal in­du­stri­ja“ iz Tur­ske mno­go to­ga je kre­nu­lo na­bo­lje, a no­vi vla­sni­ci po­ka­za­li su se i kao do­na­to­ri, pa su ne­dav­no po­mo­gli odr­ža­va­nje sport­ske i tu­ri­stič­ke ma­ni­fe­sta­ci­je u Spu­žu. Ar­ne­la Bu­čan Gor­soj, iz­vr­šni di­rek­tor, na­gla­ša­va da je do­sad u ovaj obje­kat ulo­že­no oko dva mi­li­o­na eura, ali da se oče­ku­je još mi­li­on in­ve­sti­ci­ja u mo­der­ni­za­ci­ju po­go­na. To je neo­p­hod­no, jer se po­sled­njih de­ce­ni­ja ma­lo ula­ga­lo u ob­no­vu.
–Tre­nut­no se iz­gra­đu­je po­stro­je­nje za pro­iz­vod­nju blo­ko­va, ploč­ni­ka i be­ton­ske ga­lan­te­ri­je. Ka­da se to za­vr­ši, pro­iz­vod­nja tih gra­đe­vin­skih ma­te­ri­ja­la bi­će do­volj­na za do­ma­će tr­ži­šte, a bi­će i za iz­voz – na­vo­di Gor­soj.
Biv­ša kre­ča­na iza­zi­va­la je ve­li­ki re­volt mje­šta­na, jer je pra­ši­na iz fa­bri­ke po­ne­kad pre­kri­va­la oko­li­nu pa se usred lje­ta či­ni­lo kao da je pao sni­jeg. Pre­ma na­ja­va­ma no­vog vla­sni­ka, no­vi po­go­ni će bi­ti ura­đe­ni po stro­gim stan­dar­di­ma za­šti­te ži­vot­ne sre­di­ne.
– Ugra­đu­je­mo sa­vre­me­ne fil­te­re i za te na­mje­ne bi­će ulo­že­no oko 150.000 eura, što svje­do­či da po­kla­nja­mo pa­žnju eko­lo­gi­ji. Na­i­šli smo na po­volj­ne uslo­ve pri­li­kom ob­na­vlja­nja pro­iz­vod­nje, a za to je za­slu­žna efi­ka­sna ad­mi­ni­stra­ci­ja u ov­da­šnjoj lo­kal­noj upra­vi – po­ja­šnja­va Gor­soj i do­da­je da je u no­voj fa­bri­ci tre­nut­no za­po­sle­no 27 rad­ni­ka.
Ne­dav­no je no­vu fa­bri­ku po­sje­ti­la oppštin­ska de­le­ga­ci­ja na če­lu sa Bra­ni­sla­vom Đu­ra­no­vi­ćem, pred­sjed­ni­kom op­šti­ne. U sa­op­šte­nju iz ka­bi­ne­ta pred­sjed­ni­ka po­vo­dom tog obi­la­ska na­gla­še­no je da ih ra­du­je sva­ki po­slov­ni pro­je­kat ko­ji otva­ra no­va rad­na mje­sta, uz za­hval­nost no­vim vla­sni­ci­ma na zna­čaj­nim in­ve­sti­ci­ja­ma u nji­ho­vom gra­du. I.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"