Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Finansiraju Milovu kampanju, a oštetili državu za pola miliona * Ne kopaj po grobovima zbog partijskog interesa * Isplatio 4.000 eura svojim studentima * Direktor na čelu sindikata * SAD neće prihvatiti vojni scenario u Siriji * EU neće pokleknuti pred SAD * I djecu će im napraviti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-10-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dritan Abazović:
– Obećavam DPS-u, da ne brinu, možda će biti i neka ćelija koja se otvara na dugme.

Vic Dana :)

Opalio Hasu auto... i leži on sad u bolnici, ono došla djeca u posjetu... Narod k`o narod, kako dolazi neko donese voća, neko soka, neko keksa... Jedu djeca zamazala se sva kad čuješ Hasu sav srećan:
- Samo jed`te djeco... nek ste vi meni zdravi i živi... biće opet svega...
baciće se babo pod auto čim ozdravi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2016-10-09 PREDSJEDNIK REPUBLIKE SRPSKE MILORAD DODIK OČEKUJE Grujičić će Srebrenicu integrisati u Srpsku
Dan - novi portal
NO­VI SAD – Pred­sjed­nik Re­pu­bli­ke Srp­ske Mi­lo­rad Do­dik re­kao je da oče­ku­je da će uvjer­lji­va po­bje­da za­jed­nič­kog kan­di­da­ta srp­skih stra­na­ka u Sre­bre­ni­ci Mla­de­na Gru­ji­či­ća biti usko­ro ve­ri­fi­ko­va­na jer su iz­bo­ri bi­li fer i po­šte­ni, po­ru­čiv­ši da će srp­ski kan­di­dat Sre­bre­ni­cu pot­pu­no in­te­gri­sa­ti u Re­pu­bli­ku Srp­sku.
Do­dik je za Pr­vi pro­gram ra­di­ja RTV re­kao da je Gru­ji­čić osvo­jio ne­u­po­re­di­vo vi­še gla­so­va od Ća­mi­la Du­ra­ko­vi­ća, do­sa­da­šnjeg na­čel­ni­ka te op­šti­ne, i po­ru­čio da srp­ski kan­di­dat ne­će pra­vi­ti raz­li­ku iz­me­đu gra­đa­na Sre­bre­ni­ce, kao što je to či­nio Du­ra­ko­vić.
Go­vo­re­ći o po­zi­vu Tu­ži­la­štva Bo­sne i Her­ce­go­vi­ne za sa­slu­ša­nje po­vo­dom or­ga­ni­zo­va­nja re­fe­ren­du­ma o Da­nu Re­pu­bli­ke Srp­ske, Do­dik je re­kao da će da­ti iz­ja­vu Tu­ži­la­štvu, iako nje­gov le­gi­ti­mi­tet ne pri­zna­je, ali za sa­da, ka­ko ka­že, ne­ma po­da­ta­ka ka­da će bi­ti sa­slu­šan.
Pred­sjed­nik Re­pu­bli­ke Srp­ske po­na­vlja da ne­će ići u Sa­ra­je­vo jer je uobi­ča­je­na prak­sa da sa­slu­ša­nje mo­že da se oba­vi i na dru­gom mje­stu, a ne is­klju­či­vo u Sa­ra­je­vu gdje je sje­di­šte Tu­ži­la­štva.
„Ne znam za­što bi me­ne odva­ja­li, osim či­nje­ni­ce da že­le da po­ni­ze ili da na ne­ki dru­gi na­čin po­li­tič­ki is­ko­ri­ste taj mo­me­nat”, sma­tra Do­dik i do­da­je da je Tu­ži­la­štvo ne­le­gal­no i da ne po­sto­ji u Usta­vu, a da je for­mi­ra­no kao „me­đu­na­rod­na kre­a­ci­ja ka­ko bi ka­žnja­va­lo pri­je sve­ga Sr­be”.
Ko­men­ta­ri­šu­ći pri­jet­nje me­đu­na­rod­ne za­jed­ni­ce zbog odr­ža­nog re­fe­ren­du­ma u Re­pu­bli­ci Srp­skoj, Do­dik ka­že da oni po­ku­ša­va­ju da in­stru­i­šu in­sti­tu­ci­je ko­je iona­ko ni­su ustav­ne.
„Ustav­ni sud BiH ima tri stran­ca ko­ji je tre­ba­lo da pri­je 15 go­di­na na­pu­ste tu du­žnost, ali se oni i da­lje odr­ža­va­ju. Sa nji­ho­va tri gla­sa i dva gla­sa Bo­šnja­ka oni ima­ju ve­ći­nu u Ustav­nom su­du i do­no­se od­lu­ke ko­je su po pra­vi­lu pro­tiv Re­pu­bli­ke Srp­ske”, tvr­di Do­dik, do­da­ju­ći da ima­ju si­tu­a­ci­ju da po­štu­ju ne­prav­du ili da se to­me su­prot­sta­ve.
„Mi smo re­kli da to ne­će­mo da po­štu­je­mo kao ta­kvo i tra­ži­mo da se ta­kva prak­sa pro­mi­je­ni što je bi­lo do­volj­no da ne­ko ta­mo u Sa­ra­je­vu u sa­rad­nji sa me­đu­na­rod­nim fak­to­rom za­klju­či da zbog jed­nog re­fe­ren­du­ma ko­ji je spro­ve­den u RS tre­ba ne­ko kri­vič­no da od­go­va­ra”, ka­že Do­dik.
On na­gla­ša­va da kao pred­sjed­nik mo­ra i ho­će da bu­de na stra­ni ve­ćin­skog di­je­la mi­šlje­nja svog na­ro­da ko­ji je po­ka­zao spo­sob­nost da na de­mo­krat­ski na­čin, mi­ran i do­sto­jan­stven, iza­đe i gla­sa.
„Sve osta­lo je in­že­nje­ring ko­jim se po­ku­ša­va ne­ko di­sci­pli­no­va­ti, a sa mnom to ide te­ško”, po­ru­ču­je pred­sjed­nik Re­pu­bli­ke Srp­ske.
(Tan­jug)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"