Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Finansiraju Milovu kampanju, a oštetili državu za pola miliona * Ne kopaj po grobovima zbog partijskog interesa * Isplatio 4.000 eura svojim studentima * Direktor na čelu sindikata * SAD neće prihvatiti vojni scenario u Siriji * EU neće pokleknuti pred SAD * I djecu će im napraviti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-10-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dritan Abazović:
– Obećavam DPS-u, da ne brinu, možda će biti i neka ćelija koja se otvara na dugme.

Vic Dana :)

Opalio Hasu auto... i leži on sad u bolnici, ono došla djeca u posjetu... Narod k`o narod, kako dolazi neko donese voća, neko soka, neko keksa... Jedu djeca zamazala se sva kad čuješ Hasu sav srećan:
- Samo jed`te djeco... nek ste vi meni zdravi i živi... biće opet svega...
baciće se babo pod auto čim ozdravi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2016-10-07 HRVATSKA USKORO DOBIJA NOVU VLADU Most pristao na ponudu HDZ-a
Dan - novi portal
ZA­GREB – Na­ci­o­nal­no vi­je­će Mo­sta pri­sta­lo je ju­če na po­nu­du HDZ-a u sklo­pu pre­go­vo­ra oko sa­sta­vlja­nja hr­vat­ske vla­de, pa su ta­ko pre­go­vo­ri o for­mi­ra­nju vla­de za­vr­še­ni i oče­ku­je se da će Most usko­ro pre­da­ti svo­je pot­pi­se li­de­ru HDZ-a An­dre­ju Plen­ko­vi­ću, pre­no­se hr­vat­ski me­di­ji.
Za­jed­nič­ka iz­ja­va za me­di­je pred­vi­đe­na je za da­nas, a o tač­nom ter­mi­nu i mje­stu za­jed­nič­ke iz­ja­ve jav­nost će bi­ti pra­vo­vre­me­no oba­vi­je­šte­na, na­vo­di se u sa­op­šte­nju Mo­sta, pre­ni­je­li su me­di­ji u Hr­vat­skoj.
Most, koji predvodi Božo Petrov, pri­stao je na če­ti­ri mi­ni­star­stva, mje­sto pot­pred­sjed­ni­ka Vla­de i na ro­ti­ra­ju­ću po­zi­ci­ju še­fa Sa­bo­ra po mo­de­lu „2+2”.
Šef HDZ-a An­drej Plen­ko­vić iza­šao je iz cen­tra­le stran­ke u 17 sa­ti, na­kon če­ga je no­vi­na­ri­ma dao iz­ja­vu u ko­joj je još jed­nom po­no­vio da HDZ ima do­volj­no pot­pi­sa za sa­sta­vlja­nje Vla­de.
On je re­kao da sju­tra oče­ku­je pot­pi­se svih pred­stav­ni­ka ma­nji­na.
– Sta­vi­li smo na sto ono što sma­tra­mo da je re­al­no i pra­vič­no i oče­ku­je­mo po­vrat­nu in­for­ma­ci­ju. Kad se ja­ve, on­da će­mo se do­go­va­ra­ti. Ne­ma dra­me, sve je O.K. – re­kao je no­vi­na­ri­ma Plen­ko­vić.
Na pi­ta­nje da li je isti­na da je HDZ po­nu­dio Mo­stu če­ti­ri mi­ni­star­stva, mje­sto pot­pred­sjed­ni­ka Vla­de i ro­ti­ra­ju­ću po­zi­ci­ju pred­sjed­ni­ka Sa­bo­ra, Plen­ko­vić je ka­zao da je u pi­ta­nju ne­što ve­o­ma slič­no to­me.
On je is­ta­kao da ima do­volj­no pot­pi­sa po­dr­ške za man­da­ta­ra i da mu je pri­o­ri­tet da stvo­ri sta­bil­nu vla­du u part­ner­stvu s Mo­stom, uz po­dr­šku na­ci­o­nal­nih ma­nji­na, a svi osta­li su do­bro­do­šli.
– Ima­će­mo vi­še ne­go do­vo­ljan broj pot­pi­sa, to je sa­svim iz­vje­sno. No, moj je pri­o­ri­tet i stav Na­ci­o­nal­nog vi­je­ća HDZ-a da stva­ra­mo Vla­du u part­ner­stvu s Mo­stom i uz po­dr­šku na­ci­o­nal­nih ma­nji­na. Svi osta­li su do­bro­do­šli – ka­zao je Plen­ko­vić no­vi­na­ri­ma.
On sma­tra da su pot­pi­si ni­za sa­bor­skih za­stup­ni­ka i stra­na­ka sig­nal nji­ho­va do­brog osje­ća­nja da je Hr­vat­skoj u ovom tre­nut­ku po­treb­na sta­bil­na par­la­men­tar­na ve­ći­na i Vla­da.
– Ci­je­nim sve one ko­ji su u tom smi­slu sprem­ni da­ti po­dr­šku uoči od­la­ska na kon­sul­ta­ci­je kod pred­sjed­ni­ce re­pu­bli­ke – po­ru­čio je.
Na po­nov­ni upit ko­li­ko ima­ju pot­pi­sa, krat­ko je od­go­vo­rio: „do­volj­no, ima­mo ih i vi­še ne­go što tre­ba”. Plen­ko­vić ni­je kon­kret­no od­go­vo­rio na pi­ta­nje je­su li Mo­stu po­nu­di­li ro­ti­ra­ju­će mje­sto pred­sjed­ni­ka Sa­bo­ra. Re­kao je da će Mo­stu pre­pu­sti­ti da pred­log ko­ji je bio na sto­lu pr­vo raz­mo­tre u okvi­ru nji­ho­vog na­ci­o­nal­nog vi­je­ća.
Upi­tan je li HDZ spre­man, i po ci­je­nu pre­ki­da pre­go­vo­ra s Mo­stom, da ne od­u­sta­ne od mje­sta čel­ni­ka Sa­bo­ra, od­go­vo­rio je da uop­šte ne­ma ta­kve na­pe­to­sti. Sma­tra da u pre­go­vo­ri­ma s Mo­stom uop­šte ni­su u si­tu­a­ci­ji ko­ja bi bi­la ne­ka ten­zi­ja i ko­ja bi do­ve­la do ne­če­ga što ne bi bio do­go­vor.(RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"