Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Finansiraju Milovu kampanju, a oštetili državu za pola miliona * Ne kopaj po grobovima zbog partijskog interesa * Isplatio 4.000 eura svojim studentima * Direktor na čelu sindikata * SAD neće prihvatiti vojni scenario u Siriji * EU neće pokleknuti pred SAD * I djecu će im napraviti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-10-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dritan Abazović:
– Obećavam DPS-u, da ne brinu, možda će biti i neka ćelija koja se otvara na dugme.

Vic Dana :)

Opalio Hasu auto... i leži on sad u bolnici, ono došla djeca u posjetu... Narod k`o narod, kako dolazi neko donese voća, neko soka, neko keksa... Jedu djeca zamazala se sva kad čuješ Hasu sav srećan:
- Samo jed`te djeco... nek ste vi meni zdravi i živi... biće opet svega...
baciće se babo pod auto čim ozdravi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2016-10-08 POČELO MEĐUSOBNO OPTUŽIVANJE ZBOG GUBITKA OPŠTINE NA NEDAVNIM IZBORIMA U RS Srebrenica razbuktala svađu unutar SDA Zastupnik SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH Sadik Ahmetović se, kako navodi portal Kliks, obrušio na visokopozicionirane članove SDA Dževada Mahmutovića i Edina Ramića
Dan - novi portal
SA­RA­JE­VO – Dok se če­ka­ju ko­nač­ni re­zul­ta­ti iz­bo­ra u Sre­bre­ni­ci unu­tar SDA Ba­ki­ra Izet­be­go­vi­ća po­če­lo me­đu­sob­no op­tu­ži­va­nje ko je od­go­vo­ran za gu­bi­tak te, ina­če, za Bo­šnja­ke ve­o­ma va­žne op­šti­ne u Re­pu­bli­ci Srp­skoj.
Za­stup­nik SDA u Par­la­men­tar­noj skup­šti­ni BiH Sa­dik Ah­me­to­vić se, ka­ko na­vo­di por­tal Kliks, ob­ru­šio na vi­so­ko­po­zi­ci­o­ni­ra­ne čla­no­ve SDA Dže­va­da Mah­mu­to­vi­ća i Edi­na Ra­mi­ća tim po­vo­dom.
Ah­me­to­vić je, na­i­me, u sa­ra­jev­skom Oslo­bo­đe­nju „ovaj dvo­jac” op­tu­žio za gu­bi­tak na­čel­nič­ke po­zi­ci­je u Sre­bre­ni­ci.
Autor­ski tekst je na­pi­san pri­je iz­bo­ra, a Ah­me­to­vić je za Kliks po­tvr­dio da sto­ji iza sve­ga što je ob­ja­vlje­no iako na­po­mi­nje da je tekst na­pi­san i re­dak­ci­ji Oslo­bo­đe­nja po­slat još 1. ok­to­bra, dan uoči lo­kal­nih iz­bo­ra.
– Bo­san­sko­her­ce­go­vač­ka jav­nost je vje­ro­vat­no u šo­ku, no po­raz je po­stao još pri­je dva mje­se­ca. Do­volj­no je bi­lo sa­mo po­gle­da­ti bro­je­ve iz bi­rač­kih spi­sko­va, pa iz­u­zet­no lo­šu or­ga­ni­za­ci­ju i ne­rad na te­re­nu, da svi shva­te ko­li­ko je si­tu­a­ci­ja alar­mant­na. Upr­kos to­me što je sta­nje sva­ki dan po­sta­ja­lo sve vi­še za­bri­nja­va­ju­će, čla­no­vi ru­ko­vod­stva SDA re­dov­no su do­bi­ja­li umi­ru­ju­će in­for­ma­ci­je da je sve pod kon­tro­lom, te zbog to­ga ni­je­su pred­u­zi­ma­li ni­šta da spre­če ne­mi­nov­nu ka­ta­stro­fu – pi­še u autor­skom tek­stu Ah­me­to­vić.
Kao glav­ne kriv­ce za ne­u­spjeh Ah­me­to­vić ozna­ča­va Dže­va­da Mah­mu­to­vi­ća, pred­sjed­ni­ka Re­gi­o­nal­nog od­bo­ra Sred­nje Pod­ri­nje i sa­vjet­ni­ka čla­na Pred­sjed­ni­štva Ba­ki­ra Izet­be­go­vi­ća i fe­de­ral­nog mi­ni­stra za iz­bje­gle i ra­se­lje­ne Edi­na Ra­mi­ća.
– Ni­je­dan od njih ni­je raz­go­va­rao sa Sre­bre­ni­ča­ni­ma. Ni­je­dan od njih ne po­zna­je si­tu­a­ci­ju na te­re­nu – pi­še Ah­me­to­vić op­tu­žu­ju­ći Ra­mi­ća i Mah­mu­to­vi­ća da pre­zi­ru Sre­bre­ni­cu i Sre­bre­ni­ča­ne.
Ah­me­to­vić na­vo­di da je ste­kao uti­sak da Mah­mu­to­vić i Ra­mić na­mjer­no ra­de na to­me da Sre­bre­ni­cu ne sa­mo iz­gu­be, već i da je po­ni­ze i na­po­mi­nje da ovo ni­je pr­vi put da SDA gu­bi u Pod­ri­nju zbog nji­ho­vih lič­nih su­je­ta.
– Ja sam u vi­še na­vra­ta raz­go­va­rao sa pred­sjed­ni­kom Izet­be­go­vi­ćem i ru­ko­vod­stvom stran­ke i upo­zo­ra­vao sam ih na pro­pu­ste. Po­štu­jem hi­je­rar­hi­ju unu­tar SDA. Ali, oči­gled­no je do­šlo vri­je­me da ne­ki čla­no­vi Pred­sjed­ni­štva SDA po­lo­že ra­ču­ne za svo­je gre­ške, kob­ne po či­ta­vu dr­ža­vu. Ne smi­je­mo za­bo­ra­vi­ti da gu­bi­tak Sre­bre­ni­ce ni­je gu­bi­tak sa­mo jed­ne op­štin­ske po­zi­ci­je i(li) jed­ne op­šti­ne. Ovo je gu­bi­tak či­ta­vog eni­te­ta, po­raz u bor­bi za sje­ća­nje i prav­du za žr­tve ge­no­ci­da, ko­rak pre­ma pot­pu­noj mar­gi­na­li­za­ci­ji Bo­šnja­ka u RS-u – sta­va je Ah­me­to­vić.
Dže­vad Mah­mu­to­vić za Kliks ka­že da ne že­li da ko­men­ta­ri­še ove na­vo­de ko­ji su is­pod sva­kog ni­voa te na­po­mi­nje da Sre­bre­ni­ca još uvi­jek ni­je iz­gu­blje­na.
S dru­ge stra­ne, mi­ni­star Edin Ra­mić na­ja­vlju­je da će „na ove glu­po­sti” od­go­vo­ri­ti pi­sa­nim pu­tem.
Ak­tu­el­ni na­čel­nik Sre­bre­ni­ce Ća­mil Du­ra­ko­vić ra­ni­je je na­ja­vio da će, ako iz­gu­bi iz­bo­re, jav­no pro­zva­ti sve one ko­je sma­tra od­go­vor­nim za gu­bi­tak ovog gra­da.
Pre­ma još uvi­jek pre­li­mi­na­rim re­zul­ta­ti­ma lo­kal­nih iz­bo­ra u BiH srp­ski kan­di­dat Mla­den Gru­ji­čić u zna­čaj­noj je pred­no­sti nad Du­ra­ko­vi­će, ko­ji, me­đu­tim, sma­tra da još ni­šta ni­je go­to­vo jer pred­sto­ji pre­bro­ja­va­nje gla­so­va di­ja­spo­re i onih ko­ji gla­sa­ju u odu­su­stvu.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"