Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Finansiraju Milovu kampanju, a oštetili državu za pola miliona * Ne kopaj po grobovima zbog partijskog interesa * Isplatio 4.000 eura svojim studentima * Direktor na čelu sindikata * SAD neće prihvatiti vojni scenario u Siriji * EU neće pokleknuti pred SAD * I djecu će im napraviti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-10-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dritan Abazović:
– Obećavam DPS-u, da ne brinu, možda će biti i neka ćelija koja se otvara na dugme.

Vic Dana :)

Opalio Hasu auto... i leži on sad u bolnici, ono došla djeca u posjetu... Narod k`o narod, kako dolazi neko donese voća, neko soka, neko keksa... Jedu djeca zamazala se sva kad čuješ Hasu sav srećan:
- Samo jed`te djeco... nek ste vi meni zdravi i živi... biće opet svega...
baciće se babo pod auto čim ozdravi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Balkan - datum: 2016-10-07 SUD U STRAZBURU OCIJENIO Glavaš zloupotrijebio pravo na tužbu
Dan - novi portal
ZA­GREB – Evrop­ski sud za ljud­ska pra­va od­ba­cio je u če­tvr­tak tu­žbu Bra­ni­mi­ra Gla­va­ša, uz obra­zlo­že­nje da je zlo­u­po­tri­je­bio svo­je pra­vo na tu­žbu, sa­op­šti­la je Kan­ce­la­ri­ja za­stup­ni­ka Hr­vat­ske pred tim su­dom, pre­ni­je­le su agen­ci­je.
Gla­vaš je po­kre­nuo po­stu­pak pred Evrop­skim su­dom za ljud­ska pra­va zbog pre­ko­mjer­ne du­ži­ne tra­ja­nja po­stup­ka pred hr­vat­skim Ustav­nim su­dom, po­zi­va­ju­ći se na Evrop­sku kon­ven­ci­ju o ljud­skim pra­vi­ma i osnov­nim slo­bo­da­ma.
– Tu­ži­telj je to­kom po­stup­ka pred Evrop­skim su­dom u ne­ko­li­ko na­vra­ta is­tu­pio u hr­vat­skim me­di­ji­ma. U tim is­tu­pi­ma je na­veo da je od­bio na­god­bu s Hr­vat­skom u po­stup­ku pred Evrop­skim su­dom, pri­tom jav­no ob­ja­viv­ši nov­ča­ni iz­nos ko­ji mu je Hr­vat­ska u tu svr­hu po­nu­di­la – na­vo­di se u sa­op­šte­nju.
Evrop­ski sud je oci­je­nio da je Gla­vaš ti­me zlo­u­po­tri­je­bio pra­vo na tu­žbu Evrop­skom su­du jer je po­vri­je­dio pra­vi­lo o po­vjer­lji­vo­sti po­stup­ka skla­pa­nja na­god­be.
– Tu­ži­telj je pret­hod­no bio upo­zo­ren na to da su de­ta­lji o po­stup­ku skla­pa­nja na­god­be po­vjer­lji­ve pri­ro­de – pi­še u sa­op­šte­nju.
Na­vo­de i da pro­tiv te od­lu­ke ni­je do­pu­šte­no ni­jed­no prav­no sred­stvo, te je ona ko­nač­na da­nom do­no­še­nja. Gla­va­šev po­stu­pak na Ustav­nom su­du, zbog ko­je­ga je na­knad­no pod­nio tu­žbu Evrop­skom su­du, tra­jao je vi­še od če­ti­ri go­di­ne – od sep­tem­bra 2010. do ja­nu­a­ra 2015. Nje­go­vi advo­ka­ti su u vi­še na­vra­ta is­ti­ca­li da se s od­lu­kom odu­go­vla­či­lo zbog po­li­tič­kih mo­ti­va. Ustav­ni sud je 12. ja­nu­ra 2015. uki­nuo pre­su­du Gla­va­šu u slu­ča­je­vi­ma „Ga­ra­ža” i „Se­lo­tejp”, u ko­ji­ma je bio pra­vo­sna­žno osu­đen na osam go­di­na za­tvo­ra zbog rat­nog zlo­či­na nad srp­skim ci­vi­li­ma u Osi­je­ku 1991, i od Vr­hov­nog su­da za­tra­žio da po­no­vi po­stu­pak ko­jim je po­tvr­di­lo osu­đu­ju­ću pre­su­du za­gre­bač­kog žu­pa­nij­skog su­da.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"