Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
ANB prati 60 džihadista * Spriječiti Aca i A2A da opljačkaju EPCG * Za stanove prevario 200 Tuzlaka * Tužioci oprali biografije Šariću i Kaliću * Putin naredio povlačenje * Bez SPD-a nema stabilne vlade * Na putu bez kraja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JELENA MITROVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
U slučaju Marović imamo nevjerovatnu situaciju, jer postoji pravosnažna presuda, ali su osuđenici i dalje na slobodi, bez izgleda da se presuda efektuira.

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač:
- Koliko imaš godina?
- Sedam.
- Kada bude došao kondukter, reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno
Dolazi kondukter i pita ga:
- Koliko imaš godina?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.

Stoji dječak ispred zgrade i pokušava da pozvoni na interfon. Vidi ga policajac, pa ga upita:
– Oprosti dečko, mogu li nekako da ti pomognem?
– Plitisni tli!
Policajac pritisne:
– I šta sad?
– Bezimo!
- Kako si se osjećao na posljednjem času u školi - pita majka Pericu.
- Kao general - odgovori Perica - Stojim u stavu mirno i posmatram svoje jedinice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni IZ DANILOVGRADSKOG ODBORA SNP-A KRITIKOVALI RAD LOKALNE UPRAVE
Radonjić Nameti rastu, plate stagniraju Danilovgradski odbor DPS-a stvorio je takvu atmosferu da je mladima postalo jasno da se više cijeni njihova partijska knjižica nego fakultetska diploma, a SNP će učiniti što može da se takva praksa ukine, kaže Marko Radonjić
Dan - novi portal
DA­NI­LOV­GRAD – Iz da­ni­lov­grad­skog od­bo­ra So­ci­ja­li­stič­ke na­rod­ne par­ti­je sa­o­šti­li su da je te­ško pri­hva­ti­ti sa­mo­hva­lu čel­ni­ka Op­štin­skog od­bo­ra De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta i lo­kal­ne upra­ve po­vo­dom ne­dav­nog obi­lja­ža­va­nja Da­na op­šti­ne, jer mno­go šta u Da­ni­lov­gra­du ne funk­ci­o­ni­še ka­ko tre­ba, a du­go­vi se go­mi­la­ju. Od­bor­nik SNP-a Mar­ko Ra­do­njić, u sa­o­o­šte­nju za jav­nost, na­vo­di da kre­di­ti od pet mi­li­o­na eura ogra­ni­ča­va­ju lo­kal­ni bu­džet, a vi­še obe­ća­nih pro­je­ka­ta zbog to­ga se du­go ne ostva­ru­ju.
– Ovo su kre­di­ti sa ve­li­kim grejs pe­ri­o­dom, ta­ko da će se mla­di su­o­či­ti sa pro­ble­mom nji­ho­vog vra­ća­nja, kroz sma­nje­nje pla­ta, kroz po­ve­ća­nje po­re­za, a onaj ko bu­de ta­da na vla­sti kroz funk­ci­o­ni­sa­nje lo­kal­ne upra­ve. Na­me­ti gra­đa­ni­ma ra­stu iz go­di­ne u go­di­nu, po­ro­dič­ni bu­dže­ti su op­ter­će­ni­ji, a ne­ma ra­sta pla­ta i pen­zi­ja. Lo­kal­na upra­va je ne­ra­dom do­zvo­li­la da u po­ljo­pri­vred­noj oazi, ka­kvi su Bje­lo­pa­vli­ći, uvo­znič­ki lo­bi­ji za­ra­đu­ju mi­li­o­ne uni­šta­va­ju­ći do­ma­će pro­iz­vo­đa­če, od­no­sno lju­de ko­je ži­ve od svog ra­da. Ti lju­di do­ve­de­ni su do pro­sjač­kog šta­pa – na­veo je Ra­do­njić i do­dao da je da­ni­lov­grad­ski od­bor DPS-a sto­vo­rio ta­kvu at­mos­fe­ru da je mla­di­ma po­sta­lo ja­sno da se vi­še ci­je­ni nji­ho­va par­tij­ska knji­ži­ca ne­go fa­kul­tet­ska di­plo­ma. Ra­do­njić tvr­di da će SNP uči­ni­ti što mo­že da se ta­kva prak­sa uki­ne i da mla­di mo­ra­ju sa­mi da kre­i­ra­ju svo­ju sud­bi­nu, a ne da o to­me glav­nu ri­ječ ima vla­da­ju­ća stran­ka.
– Na­dam se da će do­ći vri­je­me da se zbog po­sla ne­će vi­še ići u kan­ce­la­ri­je DPS-a ne­go kod po­slo­dav­ca – is­ti­če Ra­do­njić.
On do­da­je da je SNP u pret­hod­nom pe­ri­du bra­nio pra­va gra­đa­na od ne­za­ko­ni­te na­pla­te za od­voz ko­mu­na­log ot­pa­da do pla­ća­nja ne­struč­no ob­ra­ču­na­tog po­re­za na ze­mlji­šte. Oni su pred­la­ga­li i uki­da­nje po­re­za na ob­ra­di­vo po­ljo­pri­vred­no ze­mlji­šte.
– Na pred­log SNP-a đa­ci pr­va­ci u na­šoj op­šti­ni su do­bi­li bes­plat­ne udž­be­ni­ke. Ta­da te­ško pri­hva­će­na no­vi­na, na sre­ću je po­sta­la prak­sa. Lo­kal­na upra­va na to­me ne smi­je sta­ti već se u na­red­nom pe­ri­o­du mo­ra­ju na­ći sred­stva u bu­dže­tu za obez­bje­đi­va­nje bes­plat­nih udž­be­ni­ka za sve raz­re­de osnov­ne ško­le. To je prak­sa ko­ju SNP pri­mje­nju­je u op­šti­na­ma u ko­ji­ma vr­ši vlast, ali je do­kaz ka­ko se po­štu­je ustav­na nor­ma da je osnov­no obra­zo­va­nje bes­plat­no – na­bra­ja Ra­do­njić.
Iz da­ni­lov­grad­skog od­bo­ra SNP-a tvr­de da gra­đa­ni po­štu­ju nji­ho­ve pred­lo­ge, ta­ko da ta stran­ka sprem­no če­ka pred­sto­je­će lo­kal­ne iz­bo­re. Ra­do­njić oče­ku­je da će ži­te­lji svoj po­li­tič­ki iz­bor za­sni­va­ti na to­me ko je šta ura­dio za grad i da ne­će pro­su­đi­va­ti na osno­vu ša­re­nih la­ža pla­si­ra­nih sa dr­žav­nog ni­voa, ka­ko od stra­ne vla­sti, ta­ko i opo­zi­ci­je.
– Ne smi­je­mo do­zvo­li­ti DPS-u da se sa­mo pred iz­bo­re re­kon­stru­i­šu pu­te­vi a su­štin­ski sa­mo kr­pe ru­pe, ka­ko bi se na­ma­kao ko­ji glas vi­še. Ne smi­je­mo do­zvo­li­ti da nam uvi­jek uoči iz­bo­ra pla­si­ra­ju ne­ki no­vi pro­je­kat od ko­jeg ne bu­de ni­šta i ne smi­je­mo do­zvo­li­ti da gra­đa­ni ži­ve u uslo­vi­ma ne­do­stoj­nim 21. vi­je­ka – za­klju­ču­je Ra­do­njić. I.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"