Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
ANB prati 60 džihadista * Spriječiti Aca i A2A da opljačkaju EPCG * Za stanove prevario 200 Tuzlaka * Tužioci oprali biografije Šariću i Kaliću * Putin naredio povlačenje * Bez SPD-a nema stabilne vlade * Na putu bez kraja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JELENA MITROVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
U slučaju Marović imamo nevjerovatnu situaciju, jer postoji pravosnažna presuda, ali su osuđenici i dalje na slobodi, bez izgleda da se presuda efektuira.

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač:
- Koliko imaš godina?
- Sedam.
- Kada bude došao kondukter, reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno
Dolazi kondukter i pita ga:
- Koliko imaš godina?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.

Stoji dječak ispred zgrade i pokušava da pozvoni na interfon. Vidi ga policajac, pa ga upita:
– Oprosti dečko, mogu li nekako da ti pomognem?
– Plitisni tli!
Policajac pritisne:
– I šta sad?
– Bezimo!
- Kako si se osjećao na posljednjem času u školi - pita majka Pericu.
- Kao general - odgovori Perica - Stojim u stavu mirno i posmatram svoje jedinice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni LUKA BAR PREZENTOVANA U PRIVREDNOJ KOMORI SRBIJE Nastavak uspješne poslovne saradnje
Dan - novi portal
BAR – De­le­ga­ci­ja Lu­ke Bar, pred­vo­đe­na iz­vr­šnim di­rek­to­rom mr Za­ri­jom Fra­no­vi­ćem, odr­ža­la je Pri­vred­noj ko­mo­ri Sr­bi­je ve­o­ma uspje­šnu pre­zen­ta­ci­ju raz­voj­nih po­ten­ci­ja­la kom­pa­ni­je. U ti­mu za pri­pre­mu pre­zen­ta­ci­je, te kao pred­stav­ni­ci Lu­ke Bar bi­li su i prof. dr De­da Đe­lo­vić, mr Lju­bo Đu­ka­no­vić, Dra­gu­tin Ni­ko­vić, An­dro Dre­cun i Mi­li­ca Še­sto­vić.
Fra­no­vić se za­hva­lio na or­ga­ni­za­ci­ji pre­zen­ta­ci­je Pri­vred­noj ko­mo­ri Sr­bi­je, Pri­vred­noj ko­mo­ri Cr­ne Go­re, kao i Am­ba­sa­di Cr­ne Go­re u Sr­bi­ji i am­ba­sa­do­ru Bra­ni­sla­vu Mi­ću­no­vi­ću, ko­ji je ta­ko­đe pri­su­stvo­vao ovom zna­čaj­nom do­ga­đa­ju. Pred oko se­dam­de­set pri­sut­nih pri­vred­ni­ka, pred­stav­ni­ka naj­u­spje­šni­jih srp­skih kom­pa­ni­ja, Fra­no­vić je pred­sta­vio sve ka­pa­ci­te­te Lu­ke Bar i pla­no­ve za da­lji raz­voj i va­lo­ri­za­ci­ju svih ras­po­lo­ži­vih luč­kih re­sur­sa. On je go­vo­rio i fi­nan­sij­skim i na­tu­ral­nim po­ka­za­te­lji­ma po­slo­va­nja kom­pa­ni­je na či­jem je če­lu, a za ko­je, ka­ko je ka­zao, iako su tre­nut­no vr­lo po­zi­tiv­ni i za­do­vo­ljo­va­ju­ći, sma­tra da mo­gu bi­ti još bo­lji. To je ujed­no i cilj i plan me­nadž­men­ta Lu­ke Bar za na­red­nu po­slov­nu go­di­nu. Fra­no­vić je uka­zao i na zna­čaj po­zi­ci­o­ni­ra­nja Lu­ke Bar na ma­pi zna­čaj­nog svjet­skog pro­jek­ta – no­vog „Pu­ta svi­le” ko­ji je po­kre­nu­la Ki­na.
– Zbog to­ga, ali i zbog svih dru­gih pred­no­sti i po­ten­ci­ja­la ko­ji­ma Lu­ka Bar ras­po­la­že, Fra­no­vić sma­tra da će ona bi­ti glav­no tran­sport­no čvo­ri­šte ovog di­je­la Evro­pe. Za­to je po­zvao pri­vred­ni­ke iz Sr­bi­je da orI­jen­ti­šu svo­je po­slov­ne ak­tiv­no­sti i pla­no­ve ka Lu­ci Bar, kao i da raz­mi­šlja­ju o du­go­roč­nim ula­ga­nji­ma, jer je ona od­u­vi­jek bi­la „si­gur­na lu­ka” za nji­hov ka­pi­tal. U tom smi­slu, Fra­no­vić je pod­sje­tio na ve­o­ma uspje­šnu du­go­go­di­šnju sa­rad­nju Lu­ke Bar sa mno­gim kom­pa­ni­ja­ma iz Sr­bi­je: Fi­Ja­tom, Že­lje­za­rom Sme­de­re­vo, MSK Ki­kin­da i mno­gim dru­gim – na­vo­di se u sa­op­šte­nju pi-ar slu­žbe Lu­ke Bar.
Lu­ka Bar je kom­pa­ni­ja ko­ja je, na­kon op­se­žnih pri­pre­ma u pret­hod­na tri mje­se­ca, u pot­pu­no­sti sprem­na da sta­vi u funk­ci­ju sve svo­je ka­pa­ci­te­te.
– Pri­vred­ni­ci­ma iz Sr­bi­je ne nu­di­mo sa­mo po­volj­ne uslo­ve pre­to­va­ra i skla­di­šte­nja nji­ho­vih ro­ba i pro­iz­vo­da, već i mo­guć­nost in­ve­sti­ra­nja, grad­nje, ko­ri­šće­nja svih be­ne­fi­ta ko­je pru­ža Lu­ka Bar na kom­plet­nom luč­kom pod­ruč­ju, kao i na pod­ruč­ju slo­bod­ne zo­ne. To bi bio ve­o­ma in­te­re­san­tan i is­pla­tiv ula­zak srp­skih kom­pa­ni­ja u stra­te­ško part­ner­stvo sa ka­pi­ta­lom, gdje bi mo­gli da gra­de svo­je objek­te i skla­di­šta. Na ras­po­la­ga­nju su vam ter­mi­na­li spe­ci­ja­li­zo­va­ni za pre­to­var ru­da, bok­si­ta, ži­ta­ri­ca, lo­mlje­nog ka­me­na, teč­nih te­re­ta... – ka­zao je, iz­me­đu osta­log, Fra­no­vić.
Pri­sut­ni­ma se obra­tio i Ne­nad Đur­đe­vić, di­rek­tor Sek­to­ra za eko­nom­ske od­no­se sa ino­stran­stvom PKS, uka­zav­ši na ve­li­ki zna­čaj Lu­ke Bar, ne sa­mo za Sr­bi­ju, već i za re­gi­on u cje­li­ni.D.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"