Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
ANB prati 60 džihadista * Spriječiti Aca i A2A da opljačkaju EPCG * Za stanove prevario 200 Tuzlaka * Tužioci oprali biografije Šariću i Kaliću * Putin naredio povlačenje * Bez SPD-a nema stabilne vlade * Na putu bez kraja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JELENA MITROVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
U slučaju Marović imamo nevjerovatnu situaciju, jer postoji pravosnažna presuda, ali su osuđenici i dalje na slobodi, bez izgleda da se presuda efektuira.

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač:
- Koliko imaš godina?
- Sedam.
- Kada bude došao kondukter, reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno
Dolazi kondukter i pita ga:
- Koliko imaš godina?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.

Stoji dječak ispred zgrade i pokušava da pozvoni na interfon. Vidi ga policajac, pa ga upita:
– Oprosti dečko, mogu li nekako da ti pomognem?
– Plitisni tli!
Policajac pritisne:
– I šta sad?
– Bezimo!
- Kako si se osjećao na posljednjem času u školi - pita majka Pericu.
- Kao general - odgovori Perica - Stojim u stavu mirno i posmatram svoje jedinice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni MJEŠTANI POTKOMOVSKIH SELA UKAZALI DA JE PRILIKOM RADOVA NA VODOVODU OZBILJNO OŠTEĆEN PUT PREMA KUTIMA Šahte suzile kolovoz
Dan - novi portal
AN­DRI­JE­VI­CA – Mje­šta­ni pot­ko­mov­skih se­la oci­je­ni­li su ju­če da je usled re­kon­struk­ci­je grad­skog vo­do­vo­da put ko­ji od An­dri­je­vi­ce vo­di pre­ma Ku­ti­ma neo­prav­da­no do­ži­vio ve­li­ka ošte­će­nja. Na­gla­si­li su da su iz­vo­đa­či ra­do­va pri­li­kom iz­grad­nje šah­ti i po­sta­vlja­nja ci­je­vi su­zi­li ko­lo­vo­znu tra­ku i ošte­ti­li as­falt­nu pod­lo­gu. Ka­za­li su da to mje­se­ci­ma pri­či­nja­va ozbilj­ne pro­ble­me pje­ša­ci­ma i vo­za­či­ma ko­ji u ve­li­kom bro­ju sva­ko­dnev­no kr­sta­re u prav­cu Ko­nju­ha i Ku­ti.
– Oči­gled­no je da je pri­li­kom za­mje­ne ci­je­vi vi­še ra­ču­na tre­ba­lo da se po­sve­ti oču­va­nju pu­ta ko­ji vo­di ka pot­ko­mov­skim se­li­ma. Put je u di­je­lu Bo­jo­vi­ća to­li­ko ošte­ćen i su­žen da pred­sta­vlja pra­vu opa­snost za sve uče­sni­ke u sa­o­bra­ća­ju. Po­red pu­ta su na vi­še mje­sta iz­gra­đe­ne šah­te ko­je su do­brim di­je­lom za­u­ze­le ko­lo­vo­znu tra­ku. Te šah­te su znat­no vi­so­či­je od ni­voa ko­lo­vo­za, ta­ko da je pra­va sre­ća to što do sa­da ne­ko ni­je stra­dao na ovim mje­sti­ma. Iz­vo­đač ra­do­va je osta­vio i ve­li­ke na­sla­ge ze­mlje na ko­lo­vo­zu, ko­je mje­se­ci­ma ni­ko ne po­ku­ša­va da uklo­ni. Sve to uka­zu­je da se re­kon­struk­ci­ja vo­do­vo­da vr­ši na šte­tu po­sto­je­ćeg pu­ta – na­ve­li su mje­šta­ni pot­ko­mov­skih se­la.
Po­sta­vi­li su pi­ta­nje da li su pro­jek­tan­ti kri­vi zbog na­ve­de­nih pro­pu­sta ili iz­vo­đa­či ra­do­va.
Mje­šta­ni su po­zva­li nad­le­žne u lo­kal­noj upra­vi da for­mi­ra­ju po­seb­nu ko­mi­si­ju sa ci­ljem da se utvr­di či­nje­nič­no sta­nje na po­me­nu­tim di­o­ni­ca­ma i do­ne­se mje­ra za vra­ća­nje pu­te­va u pre­đa­šnje sta­nje.
– Vi­še je ne­go za­ču­đu­ju­će što nad­le­žni u lo­kal­noj upra­vi još uvi­jek ni­je­su pred­u­ze­li ni­šta da za­u­sta­ve ja­va­šluk od stra­ne iz­vo­đa­ča ra­do­va. Za­to in­si­sti­ra­mo da se, ra­di pre­va­zi­la­že­nja po­sto­je­ćeg sta­nja, for­mi­ra ko­mi­si­ja ko­ja će utvr­di­ti či­nje­nič­no sta­nje i na­tje­ra­ti iz­vo­đa­ča ra­do­va da pu­te­ve vra­ti u nor­mal­no sta­nje i ot­klo­ni od­re­đe­ne pro­pu­ste. Tim pri­je jer ni­ko ne­ma pra­vo da se ova­ko kraj­nje neo­d­go­vor­no od­no­si pre­ma po­vje­re­nim po­slo­vi­ma i ma­te­ri­jal­nim do­bri­ma svih gra­đa­na – za­klju­či­li su mje­šta­ni.
D.J.


Pro­pu­sti ne do­ti­ču lo­kal­nu upra­vu

Iz lo­kal­ne upra­ve ni­ko ni­je znao da ka­že ko je od­go­vo­ran za uči­nje­ne pro­pu­ste.
- Ni­je nam po­zna­to za­što su šah­te u di­je­lu ko­lo­vo­za osta­vlje­ne ta­ko vi­so­ko. Dio tih pu­te­va je pot­pu­no re­kon­stru­i­san i pre­vu­čen no­vim as­fal­tom. Re­kon­struk­ci­ja grad­skog vo­do­vo­da je ve­o­ma zna­ča­jan po­sao za sta­nov­ni­ke op­šti­ne An­dri­je­vi­ca. Na­kon re­a­li­za­ci­je ovog pro­jek­ta An­dri­je­vi­ca i okol­na se­la će ima­ti kva­li­tet­no i ured­no vo­do­snad­bi­je­va­nje. Za­to mje­šta­ni, zbog spe­ci­fič­no­sti po­slo­va, mo­ra­ju da ima­ju od­re­đe­nu do­zu ra­zu­mi­je­va­nja- sa­op­šti­li su iz loklne upra­ve.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"