Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
ANB prati 60 džihadista * Spriječiti Aca i A2A da opljačkaju EPCG * Za stanove prevario 200 Tuzlaka * Tužioci oprali biografije Šariću i Kaliću * Putin naredio povlačenje * Bez SPD-a nema stabilne vlade * Na putu bez kraja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JELENA MITROVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
U slučaju Marović imamo nevjerovatnu situaciju, jer postoji pravosnažna presuda, ali su osuđenici i dalje na slobodi, bez izgleda da se presuda efektuira.

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač:
- Koliko imaš godina?
- Sedam.
- Kada bude došao kondukter, reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno
Dolazi kondukter i pita ga:
- Koliko imaš godina?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.

Stoji dječak ispred zgrade i pokušava da pozvoni na interfon. Vidi ga policajac, pa ga upita:
– Oprosti dečko, mogu li nekako da ti pomognem?
– Plitisni tli!
Policajac pritisne:
– I šta sad?
– Bezimo!
- Kako si se osjećao na posljednjem času u školi - pita majka Pericu.
- Kao general - odgovori Perica - Stojim u stavu mirno i posmatram svoje jedinice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni NA SJEDNICI ODBORA ZA IZBOR I IMENOVANJE ŠEĆER BAJROVIĆ BIO UZDRŽAN PRI IZBORU DIREKTORA „GRIJANJA“
Sa sjednice Odbora za izbor i imenovanja Ozbiljno uzdrmana vladajuća većina Bajrović je osamnaesti odbornik i tas na vagi u korist vladajuće većine, a hoće li on napustiti tu većinu ostaje da se vidi na sjednici lokalnog parlamenta zakazanoj za 27. decembar
Dan - novi portal
PLjE­VLjA – Lo­kal­no pred­u­ze­će „Gri­ja­nje“ ni na­kon ju­če­ra­šnje sjed­ni­ce Od­bo­ra za iz­bor i ime­no­va­nje ni­je do­bi­lo no­vog iz­vr­šnog di­rek­to­ra. Biv­ši od­bor­nik So­cjal­de­mo­kra­ta Še­ćer Baj­ro­vić bio je uz­dr­žan pri­li­kom gla­sa­nja, dok su od­bor­ni­ci opo­zi­ci­je Du­šan Jo­vić, iz re­do­va SNP-a, i Ni­ko­la Rov­ča­nin, iz De­mo­kra­ta, bi­li pro­tiv. Za iz­bor Ra­mi­za Kur­be­go­vi­ća gla­sa­la je od­bor­ni­ca Bo­šnjač­ke stran­ke Ke­na­na Stru­jić i od­bor­nik DPS-a Da­ni­jel Živ­ko­vić.
Biv­ši od­bor­nik So­cjal­de­mo­kra­ta Še­ćer Baj­ro­vić, ko­ji je pri­je par mje­se­ci na­pu­stio ovu par­ti­ju, ju­če ni­je dao ob­ja­šnje­nje zbog če­ga ni­je gla­sao za Kur­be­go­vi­ća. Po­ku­ša­li smo u vi­še na­vra­ta da na­kon sjed­ni­ce kon­tak­ti­ra­mo Baj­ro­vi­ća, ali se on ni­je ja­vljao. Na taj na­čin osta­li smo us­kra­će­ni i za in­for­ma­ci­ju oko nje­go­vog da­ljeg dje­lo­va­nja u lo­kal­nom par­la­men­tu, od­no­sno da li je on de­fi­ni­tiv­no na­pu­stio vla­da­ju­ću ko­a­li­ci­ju u Plje­vlji­ma. Baj­ro­vić je osam­na­e­sti od­bor­nik i tas na va­gi u ko­rist vla­da­ju­će ve­ći­ne. Ho­će li Baj­ro­vić na­pu­sti­ti ve­ći­nu osta­je da se vi­di na sjed­ni­ci lo­kal­nog par­la­men­ta za­ka­za­noj za 27. de­cem­bar.
Pod­sje­ća­mo, Uprav­ni od­bor „Gri­ja­nja“ na sjed­ni­ci odr­ža­noj 18. no­vem­bra do­nio od­lu­ku da Ra­miz Kur­be­go­vić bu­de iza­bran za iz­vr­šnog di­rek­to­ra prEd­u­ze­ća, na­kon što je pret­hod­no spro­ve­den jav­ni kon­kurs. Da­lja pro­ce­du­ra je na­la­ga­la da Od­bor za iz­bor i ime­no­va­nje ta­kav pred­log utvr­di i pro­sli­je­di lo­kal­nom par­la­men­tu na usva­ja­nje.To­kom sjed­ni­ce Od­bo­ra za iz­bor i ime­no­va­nja pred­log je obra­zlo­žio pred­sjed­nik od­bo­ra Da­ni­jel Živ­ko­vić, a od­bor­ni­ci Rov­ča­nin i Jo­vić su od­mah na­go­vI­je­sti­li da će bi­ti pro­tiv. Za ri­ječ po ovom pi­ta­nju ni­je se ja­vljao od­bor­nik Še­ćer Baj­ro­vić, ko­ji je svoj stav, tek na­kon što je pred­log sta­vljen na gla­sa­nje, po­ka­zao osta­ju­ći uz­dr­žan.
Na taj na­čin pred­log da Kur­be­go­vić bu­de di­rek­tor „Gri­ja­nja“ ni­je pro­šao i ne­će se o nje­mu gla­sa­ti na sjed­ni­ci lo­kal­nog par­la­men­ta.
Vri­je­di pod­sje­ti­ti da je ovo dru­gi put da kan­di­dat za di­rek­to­ra Gri­ja­nja „pa­da“ na sjed­ni­ci Od­bo­ra za iz­bor i ime­no­va­nje. Pr­vi put za kan­di­da­ta ni­je gla­sa­la od­bor­ni­ca Ke­na­na Stru­jić, već je ista osta­la uz­dr­ža­na. Ta­da­šnji kan­di­dat ni­je pro­šao, a Uprav­ni od­bor „Gri­ja­nja“ ras­pi­sao je no­vi kon­kurs ba ko­jem je iza­bran Ra­miz Kur­be­go­vić.
– Či­nje­ni­ca da ak­tu­el­na vlast du­že vri­je­me ni­je u sta­nju da iza­be­re Iz­vr­šnog di­rek­to­ra u DOO „Gri­ja­nje”, od­no­sno da pred­lo­zi ovog pred­u­ze­ća već dru­gi put ne do­bi­ja­ju po­treb­nu ve­ći­nu na ma­tič­nom od­bo­ru, go­vo­ri o pot­pu­nom ra­su­lu u ko­jem se na­la­zi vla­da­ju­ća ko­a­li­ci­ja. To uka­zu­je pri­je sve­ga na neo­d­go­vor­nost lo­kal­ne vla­sti pre­ma gra­đa­ni­ma i rad­ni­ci­ma ove jav­ne slu­žbe ko­ji mje­se­ci­ma ni­su pri­mi­li za­ra­de, a grej­na se­zo­na je u to­ku. Još od for­mi­ra­nja lo­kal­ne vla­sti po­sto­je pro­ble­mi sa nje­nim kon­sti­tu­i­sa­njem. I da­nas vi­tal­ne funk­ci­je lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve se na­la­ze u v.d. sta­nju. Na sre­ću, za ne­ko­li­ko mje­se­ci ova vlast od­la­zi u isto­ri­ju, a osta­će upam­će­na po ne­vi­đe­noj ne­spo­sob­no­sti i ku­ka­vič­lu­ku, ka­zao je na­kon sjed­ni­ce Od­bo­ra za iz­bor i ime­no­va­nja, od­bor­nik De­mo­kra­ta Ni­ko­la Rov­ča­nin. B.Je.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"