Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
ANB prati 60 džihadista * Spriječiti Aca i A2A da opljačkaju EPCG * Za stanove prevario 200 Tuzlaka * Tužioci oprali biografije Šariću i Kaliću * Putin naredio povlačenje * Bez SPD-a nema stabilne vlade * Na putu bez kraja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JELENA MITROVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
U slučaju Marović imamo nevjerovatnu situaciju, jer postoji pravosnažna presuda, ali su osuđenici i dalje na slobodi, bez izgleda da se presuda efektuira.

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač:
- Koliko imaš godina?
- Sedam.
- Kada bude došao kondukter, reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno
Dolazi kondukter i pita ga:
- Koliko imaš godina?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.

Stoji dječak ispred zgrade i pokušava da pozvoni na interfon. Vidi ga policajac, pa ga upita:
– Oprosti dečko, mogu li nekako da ti pomognem?
– Plitisni tli!
Policajac pritisne:
– I šta sad?
– Bezimo!
- Kako si se osjećao na posljednjem času u školi - pita majka Pericu.
- Kao general - odgovori Perica - Stojim u stavu mirno i posmatram svoje jedinice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni UDRUŽENJE PARAPLEGIČARA REALIZOVALO PROJEKAT O INTEGRACIJI Radno angažovano sedam OSI
Dan - novi portal
CE­TI­NjE – Udru­že­nje pa­ra­ple­gi­ča­ra Cetinje odr­ža­lo je za­vr­šnu kon­fe­ren­ci­ju u okvi­ru pro­jek­ta „Za­po­šlja­va­njem do kva­li­tet­ne in­te­gra­ci­je oso­ba sa in­va­li­di­te­tom na tr­ži­štu ra­da” odo­bre­nog od Za­vo­da za za­po­šlja­va­nje Cr­ne Go­re u okvi­ru grant še­ma. Pro­je­kat je re­a­li­zo­va­lo Udru­že­nje pa­ra­ple­gi­ča­ra Ce­ti­nje, u part­ner­stvu sa ne­vla­di­nom or­ga­ni­za­ci­jom „Ak­tiv­na zo­na”, a ukup­na vri­jed­nost pro­jek­ta u ko­jem je bi­lo an­ga­žo­va­no se­dam oso­ba sa in­va­li­di­te­tom, iz­no­si­la je 35.615 eura.
Pred­sjed­nik Udru­že­nja pa­ra­ple­gi­ča­ra Ce­ti­nja De­jan Tmu­šić pod­sje­tio je da je u pr­vom di­je­lu pro­jek­ta svim po­la­zni­ci­ma do­di­je­ljen po lap­top na traj­no ko­ri­šće­nje kao teh­nič­ka po­dr­ška, što je, ka­ko je is­ta­kao, bi­la jed­na od sti­mu­la­tiv­nih mje­ra u ci­lju što kva­li­tet­ni­je im­ple­men­ta­ci­je pro­jek­ta.
– U sle­de­ćoj fa­zi pro­jek­ta an­ga­žo­van je struč­ni tim ko­ji je spro­veo obu­ku od pet mo­du­la i to: osnov­ne ko­mu­ni­ka­cij­ske vje­šti­ne, po­slov­na ko­mu­ni­ka­ci­ja, ad­mi­ni­stra­tiv­ni asi­stent, osno­ve knji­go­vod­stva, pro­gram obu­ke za web com­mu­nity i ra­di­o­ni­ce psi­ho­so­ci­jal­ne po­dr­ške ne­za­po­sle­nim oso­ba­ma sa tje­le­snim in­va­li­di­te­tom. Na­kon pro­vje­re zna­nja i uru­če­nja di­plo­ma o za­vr­še­nim mo­du­li­ma, sa svim po­la­zni­ci­ma pot­pi­san je Ugo­vor o ra­du, na pe­ri­od od šest mje­se­ci – ka­zao je Tmu­šić.
Rad u Udru­že­nju, ka­ko je do­dao, pod­ra­zu­mi­je­vao je jav­no za­stu­pa­nje i lo­bi­ra­nje po­li­ti­ka na­mi­je­nje­nim oso­ba­ma sa in­va­li­di­te­tom.
– Na sa­mom po­čet­ku ra­da  za­po­sle­ni su se upo­zna­li sa za­kon­skom re­gu­la­ti­vom na­mi­je­njom oso­ba­ma sa in­va­li­di­te­tom, kao i sa naj­zna­čaj­ni­jim me­đu­na­rod­nim i do­ma­ćim do­ku­men­ti­ma o pra­vi­ma li­ca sa in­va­li­di­te­tom. Naj­zna­čaj­ni dio rad­nog an­ga­žo­va­nja bi­lo je is­tra­ži­va­nje o za­po­šlja­va­nju OSI u pre­sto­ni­ci, Ini­ci­ja­ti­va za uvr­šta­va­nje Ak­ci­o­nog pla­na na pri­la­go­đa­va­nje OSI u bu­džet Pre­sto­ni­ce, pod­no­še­nje ini­ci­ja­ti­ve na pri­mje­ni stan­dar­da pri­stu­pač­no­sti za no­vo­i­zgra­đe­ne jav­ne objek­te na Ce­ti­nju, usva­ja­nje ini­ci­ja­ti­ve Udru­že­nja u Skup­šti­ni op­šti­ne za so­ci­jal­no sta­no­va­nje li­ci­ma sa in­va­li­di­te­tom, kao i ve­li­ki broj ostva­ri­va­nih pra­va u obla­sti so­ci­jal­ne i dje­či­je za­šti­te za li­ca sa in­va­li­di­te­tom – sa­op­štio je Tmu­šić.
Z.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"