Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
ANB prati 60 džihadista * Spriječiti Aca i A2A da opljačkaju EPCG * Za stanove prevario 200 Tuzlaka * Tužioci oprali biografije Šariću i Kaliću * Putin naredio povlačenje * Bez SPD-a nema stabilne vlade * Na putu bez kraja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JELENA MITROVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
U slučaju Marović imamo nevjerovatnu situaciju, jer postoji pravosnažna presuda, ali su osuđenici i dalje na slobodi, bez izgleda da se presuda efektuira.

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač:
- Koliko imaš godina?
- Sedam.
- Kada bude došao kondukter, reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno
Dolazi kondukter i pita ga:
- Koliko imaš godina?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.

Stoji dječak ispred zgrade i pokušava da pozvoni na interfon. Vidi ga policajac, pa ga upita:
– Oprosti dečko, mogu li nekako da ti pomognem?
– Plitisni tli!
Policajac pritisne:
– I šta sad?
– Bezimo!
- Kako si se osjećao na posljednjem času u školi - pita majka Pericu.
- Kao general - odgovori Perica - Stojim u stavu mirno i posmatram svoje jedinice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet RUSKI PREDSJEDNIK IZNENADA U SIRIJI
Putin Putin naredio povlačenje Naređujem ministru odbrane, načelniku Generalštaba, da započne povlačenje ruske grupe u baze njihovog stalnog raspoređivanja, rekao je Putin
Dan - novi portal
Pred­sjed­nik Ru­si­je Vla­di­mir Pu­tin sle­tio je ju­če na aero­drom Hmej­mim u Si­ri­ji.
Na voj­nom aero­dro­mu Hmej­mim ru­skog pred­sjed­ni­ka do­če­kao je pred­sjed­nik Si­ri­je Ba­šar el Asad, mi­ni­star od­bra­ne Ru­si­je Ser­gej Šoj­gu i ko­man­dant ru­ske gru­pe u Si­ri­ji ge­ne­ral-pu­kov­nik Ser­gej Su­ro­vi­kin.
„Na­re­đu­jem mi­ni­stru od­bra­ne, na­čel­ni­ku Ge­ne­ral­šta­ba, da za­poč­ne po­vla­če­nje ru­ske gru­pe u ba­ze nji­ho­vog stal­nog ras­po­re­đi­va­nja“, re­kao je Pu­tin obra­ća­ju­ći se voj­sci.
Pred­sjed­nik je na­gla­sio da su ru­ske oru­ža­ne sna­ge za­jed­no sa si­rij­skom voj­skom po­ra­zi­le naj­e­fi­ka­sni­ju gru­pu me­đu­na­rod­nih te­ro­ri­sta u Si­ri­ji.
„Za dvi­je go­di­ne Oru­ža­ne sna­ge Ru­si­je su za­jed­no sa si­rij­skom voj­skom po­bi­je­di­le naj­e­fi­ka­sni­ju gru­pu me­đu­na­rod­nih te­ro­ri­sta. S tim u ve­zi do­ni­je­ta je od­lu­ka: zna­ča­jan dio ru­skog voj­nog kon­tin­gen­ta u Si­ri­ji vra­ća se ku­ći, u Ru­si­ju“, iz­ja­vio je vr­hov­ni ko­man­dant.
„Sa po­bje­dom se vra­ća­te u rod­ne kra­je­ve, svo­jim naj­ro­đe­ni­ji­ma, ro­di­te­lji­ma, že­na­ma, dje­ci, pri­ja­te­lji­ma. Otadž­bi­na vas če­ka, pri­ja­te­lji. Sre­ćan put. Za­hva­lju­jem vam na va­šoj slu­žbi“, re­kao je Pu­tin raz­go­va­ra­ju­ći sa voj­skom u ru­skoj ba­zi u si­rij­skoj La­ta­ki­ji.
„Ako te­ro­ri­sti po­no­vo po­dig­nu gla­vu, na­ni­je­će­mo im na­pa­de ka­kve do sa­da ni­su vi­dje­li“, is­ta­kao je Pu­tin.
„Ni­ka­da ne­će­mo za­bo­ra­vi­ti žr­tve i gu­bit­ke ko­je smo pre­tr­pje­li i ov­dje u Si­ri­ji i kod nas u Ru­si­ji u bor­bi pro­tiv te­ro­ri­zma“, is­ta­kao je Pu­tin.
„Ali to nas ne­će na­ve­sti da sta­ne­mo i da se po­vu­če­mo. To uop­šte ni­je u pri­ro­di na­šeg na­ro­da. Na­pro­tiv, ovo će nam da­ti do­dat­nu sna­gu da is­ko­ri­je­ni­mo ap­so­lut­no zlo ko­je pred­sta­vlja me­đu­na­rod­ni te­ro­ri­zam bez ob­zi­ra is­pod ka­kve ma­ske se krio“, do­dao je Pu­tin.
Ru­ska voj­ska sjaj­no je iz­vr­ši­la svoj za­da­tak u Si­ri­ji, re­kao je ru­ski pred­sjed­nik.
Ru­ski pred­sjed­nik na­gla­sio je da je Si­ri­ja sa­ču­va­na kao su­ve­re­na i ne­za­vi­sna dr­ža­va. On je do­dao da su stvo­re­ni uslo­vi za po­li­tič­ko rje­še­nje pod po­kro­vi­telj­stvom Uje­di­nje­nih na­ci­ja u Si­ri­ji, a iz­bje­gli­ce se vra­ća­ju u svo­je do­mo­ve.
„Za­da­tak bor­be pro­tiv na­o­ru­ža­nih te­ro­ri­sta ov­dje u Si­ri­ji, za­da­tak ko­ji je mo­rao da se ri­je­ši uz ve­li­ku po­moć Oru­ža­nih sna­ga, pot­pu­no je ri­je­šen i ri­je­šen je sjaj­no. Če­sti­tam vam“, re­kao je Pu­tin.
Pre­ma nje­go­vim ri­je­či­ma, ru­ske oru­ža­ne sna­ge i pred­u­ze­ća od­bram­be­ne in­du­stri­je po­ka­za­le su ra­stu­ću moć ru­ske voj­ske i mor­na­ri­ce, kao i vi­so­ku bor­be­nu efi­ka­snost je­di­ni­ca i for­ma­ci­ja.
On je iz­ja­vio da će u Si­ri­ji traj­no funk­ci­o­ni­sa­ti dvi­je ru­ske voj­ne ba­ze – u Tar­tu­su i Hmej­mi­mu.
„For­mi­ra­ne su i bi­će u upo­tre­bi dvi­je stal­ne ba­ze: u Tar­tu­su i ov­dje u Hmej­mi­mu“, re­kao je Pu­tin obra­ća­ju­ći se ru­skim voj­ni­ci­ma.
U mar­tu 2016. go­di­ne Pu­tin je do­nio od­lu­ku o po­vla­če­nju ve­ćeg di­je­la ru­ske va­zdu­ho­plov­ne gru­pe u ve­zi sa uspje­šnom re­a­li­za­ci­jom za­da­ta­ka. Pri­tom, Ru­si­ja ni­je od­u­sta­la od svo­je oba­ve­ze snab­di­je­va­nja oruž­jem i voj­nom opre­mom si­rij­skoj vla­di i ob­u­ča­va­nje voj­nih struč­nja­ka. Va­zdu­šna ba­za Hmej­mim i lo­gi­stič­ki cen­tar mor­na­ri­ce u Tar­tu­su još uvijek funk­ci­o­ni­šu. Osim to­ga, u Si­ri­ji ra­di i Ru­ski cen­tar za po­mi­re­nje.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"