Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
ANB prati 60 džihadista * Spriječiti Aca i A2A da opljačkaju EPCG * Za stanove prevario 200 Tuzlaka * Tužioci oprali biografije Šariću i Kaliću * Putin naredio povlačenje * Bez SPD-a nema stabilne vlade * Na putu bez kraja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JELENA MITROVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
U slučaju Marović imamo nevjerovatnu situaciju, jer postoji pravosnažna presuda, ali su osuđenici i dalje na slobodi, bez izgleda da se presuda efektuira.

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač:
- Koliko imaš godina?
- Sedam.
- Kada bude došao kondukter, reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno
Dolazi kondukter i pita ga:
- Koliko imaš godina?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.

Stoji dječak ispred zgrade i pokušava da pozvoni na interfon. Vidi ga policajac, pa ga upita:
– Oprosti dečko, mogu li nekako da ti pomognem?
– Plitisni tli!
Policajac pritisne:
– I šta sad?
– Bezimo!
- Kako si se osjećao na posljednjem času u školi - pita majka Pericu.
- Kao general - odgovori Perica - Stojim u stavu mirno i posmatram svoje jedinice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni PRIMJEDBE NA TEHNIČKI MEMORANDUM 8, OLIVERA DOKLESTIĆ ISTIČE Dokument pun pogrešnih podataka Doklestić navodi da je potrebna revizija dokumenta, pa će već narednih dana, sa kolegama iz Opštine, Agencije za izgradnju i razvoj grada i Vodovoda sagledati realne parametre i dostaviti prave podatke obrađivačima ove studije
Dan - novi portal
HER­CEG NO­VI – Na pred­sta­vlja­nju Teh­nič­kog me­mo­ran­du­ma 8, do­ku­men­ta ko­ji sa­dr­ži po­dat­ke bu­du­ćim ra­do­vi­ma i in­ve­sti­ci­o­nim mje­ra­ma za upra­vlja­nje ot­pad­nim vo­da­ma u ci­lju re­vi­zi­je Ma­ster pla­no­va Cr­ne Go­re i im­ple­men­ta­ci­je Di­rek­ti­ve EU za tret­man ot­pad­nih vo­da, pred­stav­ni­ci her­ceg­nov­skog Vo­do­vo­da su na­gla­si­li da je do­ku­ment pun ne­tač­nih po­da­ta­ka o Her­ceg No­vom i da ga je po­treb­no re­vi­di­ra­ti. Pre­zen­ta­ci­ji, odr­ža­noj u Mi­ni­star­stvu odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma, pri­su­stvo­va­li su pred­stav­ni­ci op­štin­skih vo­do­vod­nih pred­u­ze­ća, a Her­ceg No­vi su pred­stva­lja­li Oli­ve­ra Do­kle­stić, vr­ši­lac du­žno­sti di­rek­to­ra Vo­do­vo­da i ka­na­li­za­ci­ja, i Ne­nad Ko­nje­vić, uprav­nik po­stro­je­nja za pre­či­šća­va­nje ot­pad­nih vo­da.
Do­kle­stić je na­gla­si­la da do­ku­ment ne od­go­va­ra re­al­nom sta­nju u op­šti­ni Her­ceg No­vi, te da je po­treb­na nje­go­va re­vi­zi­ja. Ona is­ti­če da će na­red­nih da­na, sa ko­le­ga­ma iz Op­šti­ne, Agen­ci­je za iz­grad­nju i raz­voj gra­da i Vo­do­vo­da sa­gle­da­ti re­al­ne pa­ra­me­tre i do­sta­vi­ti pra­ve po­dat­ke ob­ra­đi­va­či­ma ove stu­di­je, ka­ko bi Her­ceg No­vi bio va­lo­ri­zo­van i pred­sta­vljen na pra­vi na­čin.
– Plan obi­lu­je ne­tač­nim či­nje­ni­ca­ma za na­šu op­šti­nu. Za­ni­mljiv je pri­stup za usit­nja­va­nje pro­stor­nih struk­tu­ra, pa je op­šti­na Hr­ceg No­vi po­di­je­lje­na na na­se­lja, ne čak ni na mje­sne za­jed­ni­ce. Ka­me­na­ri su, na pri­mjer, po­di­je­lje­ni na Jo­ši­cu i Đu­ri­će, dok u pla­no­ve za ka­na­li­sa­nje ot­pad­nih vo­da ula­zi Jo­ši­ca, a Đu­ri­ći ne. Po­da­ci su po­gre­šni i u do­me­nu tu­ri­stič­kih ka­pa­ci­te­ta. Iz­o­stao je raz­voj za Lu­šti­cu što je in­di­ka­tiv­no, ka­ko je do­šlo do to­ga, ne zna se ko je ob­ra­đi­va­ču do­sta­vljao po­dat­ke. Lu­šti­ca je u stu­di­ji do 2035. go­di­ne za­dr­ža­na na 300 sta­nov­ni­ka bez ozbilj­ni­jih tu­ri­stič­kih pla­no­va raz­vo­ja, a zna­mo ko­li­ko je ura­đe­no lo­kal­nih stu­di­ja lo­ka­ci­ja, plan­skih do­ku­me­na­ta za uva­lu Ve­slo, Por­to Ro­se, Mr­ko­ve, Nord star i dru­ge. Op­šti­na je za Lu­šti­cu već pri­pre­mi­la pro­jek­te za snab­di­je­va­nje vo­dom i ka­na­li­sa­nje ot­pad­nim vo­da­ma po du­go­roč­noj stu­di­ji, če­ga u pre­zen­to­va­nom do­ku­men­tu ne­ma – ka­že Do­kle­stić i do­da­je da su po sek­tor­skom pri­stu­pu na­i­šli i na pro­ble­me oko ta­ri­fi­ra­nja.
– U op­šti­ni Her­ceg No­vi sa­da­šnja ci­je­na vo­de je 0,86 eura i na gra­ni­ci je ren­ta­bil­no­sti, a stu­di­ja pred­vi­đa po­ve­ća­nje za sve­ga 0,72 – ob­ja­šnja­va Do­kle­stić i upo­zo­ra­va da bi iz­jed­na­ča­va­nje ci­je­na za sta­nov­ni­štvo i pri­vre­du pred­sta­vlja­lo iz­nos ko­ji bi bio na gra­ni­ci eko­no­mič­no­sti.
– Ono što ni­sam mo­gla da na sku­pu ne iz­ne­sem je te­ška eko­nom­ska si­tu­a­ci­ja u ko­jem se na­la­zi grad bez pri­vre­de, bez bro­do­gra­di­li­šta, bez tu­ri­stič­ke pri­vre­de sa ve­li­kim ho­te­li­ma, usmje­re­nim na grad­nju apart­man­skih na­se­lja, što mi­je­nja či­ta­vu si­tu­a­ci­ju u gra­du. To su pa­ra­me­tri so­ci­jal­ne pri­ro­de, ko­ji ap­so­lut­no tre­ba da uđu u du­go­roč­ni­ji plan raz­vo­ja na­šeg gra­da - obra­zlo­ži­la je Do­kle­sti­će­va.
K.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"