Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom - datum: 2016-05-30 ODBORNICI OPOZICIJE PISALI SEKRETARU SKUPŠTINE GLAVNOG GRADA
Traže raspravu o statutu
Dan - novi portal
Čla­no­vi ko­mi­si­je za iz­ra­du iz­mje­na i do­pu­na sta­tu­ta Glav­nog gra­da za­tra­ži­li su od Ve­se­li­na Vuk­če­vi­ća, pred­sjed­ni­ka Skup­šti­ne Glav­nog gra­da, da naj­ka­sni­je u ro­ku od pet da­na za­ka­že tre­ću sjed­ni­cu. Od­bor­ni­ci i čla­no­vi ko­mi­si­je Bran­ka Be­šo­vić, Dra­gan Iva­no­vić, Lu­ka Rak­če­vić i Vla­di­mir Vu­jo­vić upu­ti­li su Vuk­če­vi­ću 26. ma­ja do­pis u ko­jem ga pod­sje­ća­ju šta je ko­mi­si­ja do sa­da ura­di­la.
-Sku­šti­na Glav­nog gra­da je na sjed­ni­ci 11. mar­ta do­ni­je­la od­lu­ku o obra­zo­va­nju ko­mi­si­je za iz­ra­du iz­mje­na i do­pu­na sta­tu­ta Glav­nog gra­da u sa­sta­vu Ve­se­lin Vuk­če­vić, pred­sjed­nik, i čla­no­vi Đor­đe Su­hih, Al­ma Lju­lja­naj, Spa­so Po­po­vić, Ma­ri­ja Đu­rič­ko­vić-Goj­čaj, Bran­ka Be­šo­vić, Vla­di­mir Vu­jo­vić, Dra­gan Iva­no­vić, Lu­ka Rak­če­vić i Zo­ran Mar­ko­vić. Za­da­tak ko­mi­si­je je da pri­pre­me iz­mje­ne i do­pu­ne sta­tu­ta Glav­nog gra­da. Kao što je po­zna­to, Skup­šti­na Cr­ne Go­re je na sjed­ni­ci 28. de­cem­bra 2015. go­di­ne, do­ni­je­la je Za­kon o iz­mje­na­ma i do­pu­na­ma Za­ko­na o Glav­nom gra­du. U čla­nu 55 d Za­ko­na stav pr­vi utvr­đe­no je da će se „sta­tut i op­šta ak­ta Glav­nog gra­da uskla­di­ti sa od­red­ba­ma ovog za­ko­na u ro­ku od 90 da­na od da­na stu­pa­nja na sna­gu ovog za­ko­na”. Za­kon je ob­ja­vljen u Slu­žbe­nom li­stu Cr­ne Go­re 14. ja­nu­a­ra, a stu­pio je na sna­gu osmog da­na od da­na ob­ja­vlji­va­nja u Slu­žbe­nom li­stu - pi­še u do­pi­su ko­ji su od­bor­ni­ci upu­ti­li Ve­se­li­nu Vuk­če­vi­ću.
U do­pi­su je na­zna­če­no da je ko­mi­si­ja pr­vu sjed­ni­cu odr­ža­la 18. mar­ta te da je ta­da do­go­vo­re­na me­to­do­lo­gi­ja ra­da.
-Pred­sjed­nik ko­mi­si­je Ve­se­lin Vuk­če­vić je is­ta­kao da je od­red­bom čla­na 55 d Za­ko­na o Glav­nom gra­du pro­pi­sa­no da se sta­tut mo­ra uskla­di­ti sa za­ko­nom u ro­ku od 90 da­na od da­na stu­pa­nju na sna­gu ovo­ga za­ko­na. Dru­ga sjed­ni­ca ko­mi­si­je odr­ža­na je 25. apri­la i na ovoj sjed­ni­ci raz­ri­je­še­ne su od­re­đe­ne prav­ne i prav­no-teh­nič­ke ne­ja­sno­će i na­kon to­ga utvr­đe­ne kon­kret­ne pri­mjed­be na po­nu­đe­ni tekst iz­mje­na i do­pu­na sta­tu­ta, ko­je je ura­di­la skup­štin­ska slu­žba. Iz­me­đu osta­log za­klju­če­no je da se na va­že­ći tekst sta­tu­ta, uvr­ste iz­mje­ne i do­pu­ne i da se taj tekst bol­du­je, te da se ura­đe­ni ma­te­ri­jal do­sta­vi čla­no­vi­ma ko­mi­si­je u ro­ku od tri da­na ili naj­ka­sni­je pr­vi dan po­sli­je pr­vo­maj­skih pra­zni­ka. Po­la­ze­ći od či­nje­ni­ce da je utvr­đe­ni rok od 90 da­na po­o­dav­no pro­šao, a da vi ni­ste po­stu­pi­li po za­ključ­ku sa sjed­ni­ce od 25. apri­la ni na­kon 30 da­nas, oče­ku­je­mo da u naj­kra­ćem ro­ku re­a­li­zu­je­te za­ključ­ke ko­mi­si­je i naj­ka­sni­je da u ro­ku od pet da­na za­ka­že­te tre­ću sjed­ni­cu ko­mi­si­je za iz­ra­du iz­mje­na i do­pu­na sta­tu­ta Glav­nog gra­da - pi­še u do­pi­su od­bor­ni­ka.
N.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"