Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom LOKALNI FUNKCIONER PREDRAG ANĐUŠIĆ AGENCIJI ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE PRIJAVIO NAKNADU IZ JPU „ĐINA VRBICA”, DIREKTORICA TVRDI
Anđušić na sjednici Skupštine GO Golubovci Šef DPS-a ne radi u vrtiću iz kojeg prima platu
Dan - novi portal
-Šef klu­ba od­bor­ni­ka DPS-a u Skup­šti­ni Grad­ske op­šti­ne Go­lu­bov­ci Pre­drag An­đu­šić, Agen­ci­ji za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je pri­ja­vio je ne­ko­li­ko pri­ma­nja iz dr­žav­nih or­ga­na. U nje­go­vom imo­vin­skom kar­to­nu pi­še i da pri­ma osnov­nu pla­tu od 180 eura mje­seč­no u Jav­noj pred­škol­skoj usta­no­vi „Đi­na Vr­bi­ca”. Di­rek­tor ove usta­no­ve Na­ta­ša To­mo­vić-Go­lu­bo­vić ka­za­la je da Pre­drag An­đu­šić ni­je za­po­slen u JPU „Đi­na Vr­bi­ca”.
-Pre­drag An­đu­šić ni­je za­po­slen u JPU „Đi­na Vr­bi­ca” i ne pri­ma i ni­ka­da ni­je pri­mao pla­tu od ove usta­no­ve. Uko­li­ko je u iz­vje­šta­ju Agen­ci­ji za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je na­veo pri­ma­nja svo­je su­pru­ge ona je za­po­sle­na i oba­vlja po­slo­ve u ve­še­ra­ju – sa­op­šti­la je To­mo­vić-Go­lu­bo­vić.
Pre­drag An­đu­šić pri­ma i osnov­nu pla­tu od 420 eura mje­seč­no u Slu­žbi za­šti­te. Ko­man­dir Slu­žbe za­šti­te An­dri­ja Ča­đe­no­vić, i po­red obe­ća­nja da će od­go­vo­ri­ti ko­je rad­no mje­sto po­kri­va Pre­drag An­đu­šić, te da li za oba­vlja­nje tog po­sla ima ade­kvat­nu struč­nu spre­mu, to ni­je ura­dio. Ča­đe­no­vić se ni­je ja­vljao na te­le­fon.
U ka­te­go­ri­ji dru­gih pri­ma­nja ka­ko je to na­zna­če­no u kar­to­nu An­đu­ši­ća na­kna­du od 220 eura, od­no­sno 2.640 eura go­di­šnje, pri­ma kao član uprav­nog od­bo­ra Plo­do­va. Na saj­tu Plo­do­va pi­še da je An­đu­šić član uprav­nog od­bo­ra. To je po­tvr­dio i Želj­ko Mi­lić, član od­bo­ra di­rek­to­ra Plo­do­va.
-An­đu­šić je di­rekt­no ve­zan za po­li­ti­ku i on je vi­še ta­mo kao od­bor­nik DPS-a ne­go kao član od­bo­ra di­rek­to­ra. Do­la­zi re­dov­no na sjed­ni­ce i uglav­nom se svo­di pri­ča, re­ci­mo ako ja re­a­gu­jem na ne­ke stva­ri ko­je mi se ne do­pa­da­ju on to od­mah okre­ne na po­li­ti­ku. Ja sam tu da pred­sta­vljam Udru­že­nje po­ljo­pri­vred­ni­ka Ma­le­si­je i da bra­nim na­še ak­ci­je, a ne kao po­li­tič­ki pred­stav­nik. Tre­ba­lo bi da pred­sta­vlja in­te­re­se po­ljo­pri­vred­ni­ka iz Ze­te, ali se po­na­ša kao od­bor­nik. Kod njih ima dru­go pra­vi­lo, ko­je kod nas u Ma­le­­siji ne va­ži. Nas pet čla­no­va udru­že­nja ko­ji smo ga osno­va­li, po 12 mje­se­ci smo na du­žno­sti čla­na od­bo­ra di­rek­to­ra. Kod njih se to ne de­ša­va. Oni kad po­sta­ve jed­no­ga i dok god on to po­li­tič­ki do­bro ra­di ne mi­je­nja­ju ga po če­ti­ri, pet go­di­na – re­kao je Mi­lić.
Mi­lić sma­tra da je nji­ho­vo udru­že­nje po­ljo­pri­vred­ni­ka for­mi­ra­no pod pri­ti­skom DPS-a.
-Nje­ga je kao po­sta­vi­lo udru­že­nje, ko­je je ras­for­mi­ra­no jer ni­je bi­lo po­li­tič­ki slo­žno. Po­sli­je je na­pra­vlje­no Udru­že­nje Ze­te za ko­je je, od­go­vor­no tvr­dim for­mi­ra­no pod pri­ti­skom DPS-a, ta­ko da je tu An­đu­šić po­sta­vljen kao član po ne­koj di­rek­ti­vi, a ne kao ne­ki ve­li­ki pro­iz­vo­đač. U Ze­ti ima na sto­ti­ne ve­ćih pro­iz­vo­đa­ča od tog čo­vje­ka ko­ji, mi­slim ne bi tre­ba­lo da bu­de na to rad­no mje­sto – ka­zao je Mi­lić.
Kao od­bor­nik u Skup­šti­ni Grad­ske op­šti­ne Go­lu­bov­ci šef klu­ba od­bor­ni­ka DPS-a pri­ma 150 eura, što go­di­šnje iz­no­si 1.800 eura , a ima i „dru­gih pri­ma­nja” ko­ja iz­no­se 220 eura, od­no­sno 2.640 eura go­di­šnje.
A.D.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"