Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom U OŠ „DR DRAGIŠA IVANOVIĆ” PODIJELJENE LUČE
Najbolji učenici Sa njima je svijet lijep
Dan - novi portal
Pod slo­ga­nom „Svi­jet je li­jep ka­da sa­nja­mo”, ju­če je OŠ „Dr Dra­gi­ša Iva­no­vić” pro­sla­vi­la 14. ro­đen­dan. Uče­ni­ci su pred pu­nom sa­lom dru­ga­ra i ro­di­te­lja na­iz­mje­nič­no iz­vo­di­li tač­ke pro­gra­ma, a po­se­ban mo­me­nat je do­di­je­lji­va­nje di­plo­me „Lu­ča” ko­ju je za­vri­je­di­lo 20 od 211 uče­ni­ka de­ve­tog raz­re­da. Na če­lu ko­lo­ne naj­bo­ljih bio je Lu­ka Đe­kić, ko­ji se uspje­hom, van na­stav­nim ak­tiv­no­sti­ma i vas­pi­ta­njem iz­bo­rio za ti­tu­lu đa­ka ge­ne­ra­ci­je. Di­po­lo­mu „Lu­ča” su za­slu­že­no do­bi­li Jo­van Gar­če­vić, Velj­ko Ke­lja­no­vić, Mir­ka Mi­la­di­no­vić, Ana­sta­si­ja Bo­žo­vić, Ja­ro­slav Jer­šov, An­dri­ja Đer­ko­vić, Te­o­do­ra Vu­ja­čić, Da­ni­lo Jan­ko­vić, Ja­na Vu­ji­sić, Iva Vu­ji­sić, Anja Ra­ško­vić, Ste­fan Živ­ko­vić, La­zar Jo­kić, Mi­le­na Me­de­ni­ca, Ma­ti­ja Ča­bar­ka­pa, Jo­van Vu­ko­vić, An­đe­la Ob­ra­do­vić, Ana Ra­de­vić i An­dri­ja Ra­ko­če­vić.
Di­rek­tor ško­le Ni­ko Ra­i­če­vić ka­zao je da OŠ „Dr Dra­gi­ša Iva­no­vić” is­pra­ća tri­na­e­stu ge­ne­ra­ci­ju po­lu­ma­tu­ra­na­ta. Če­sti­tao je i po­lu­ma­tu­ran­ti­ma na za­vr­še­nom ško­lo­va­nju i po­ru­čio da će im vra­ta ško­le uvi­jek bi­ti otvo­re­na.
- Po­seb­nu za­hval­nost du­gu­je­mo uče­ni­ca­ma Ja­ni i Ivi Vu­ji­sić ko­je su ško­li da­le po­se­ban sjaj. Na­da­mo se da smo i mi u va­šim oči­ma bi­li isti- po­ru­čio je Ra­i­če­vić.
Po­no­sne što su za­slu­ži­le di­plo­mu „Lu­ča” Iva i Ja­na is­ti­ču da su ostva­ri­le svoj cilj, da bu­du me­đu naj­bo­lji­ma.
- Sva­ki dan smo za­jed­no uči­le, dok smo do­ma­će za­dat­ke ra­di­li odvo­je­no. Ni­je bi­lo pu­no od­ri­ca­nja, sve je sta­lo u de­vet go­di­na. Ste­kla sam ja­ko pu­no pri­ja­te­lja i bi­la u naj­bo­ljem odje­lje­nju ko­je sam mo­gla bi­ti i bi­lo mi je la­ko. Sa­mo sam re­dov­no uči­la, jer ko re­dov­no uči i ko ima am­bi­ci­ju mo­že sve da po­sti­ne. Shva­ti­la sam ra­no da mi je zna­nje po­treb­no ka­ko bih ti­me na­do­mje­sti­la fi­zič­ke pre­pre­ke ko­je imam i u to­me sam uspje­la. Za­to sam po­seb­no sreć­na - ka­za­la je Iva.
Za de­vet go­di­na pro­ve­de­nih u osnov­noj ško­li, Ja­na ka­že da ne mo­že iz­dvo­ji­ti šta joj je bi­lo naj­ljep­še.
- Sva­ki dan je bio li­jep, nov, dru­ga­či­ji na svoj na­čin. Ima­li smo oba­ve­ze ko­je smo re­dov­no za­vr­ša­va­le i ste­kli do­bre pri­ja­te­lje, upo­zna­li od­lič­ne na­stav­ni­ke. Ipak, naj­te­že mi je bi­lo kad sam se u še­stom raz­re­du po­vri­je­di­la pa sam dva mje­se­ca od­su­stvo­va­la sa ča­so­va. Bi­lo mi je te­ško da sve na­dok­na­dim ali sam uspje­la za­hva­lju­ju­ći div­nim lju­i­ma oko me­ne - ka­za­la je Ja­na.
Bu­du­ći gim­na­zi­ja­lac Lu­ka Đe­kić ne kri­je za­do­volj­stvo što je baš on pro­gla­šen za đa­ka ge­ne­ra­ci­je jer je, ka­ko na­vo­di u ge­ne­ra­ci­ji bi­lo pu­no od­lič­nih uče­ni­ka.
- Po­sti­gao sam da bu­dem đak ge­ne­ra­ci­je, da se dru­žim i da ne za­po­sta­vim ko­šar­ku ta­ko da mo­gu bi­ti sa­mo za­do­vo­ljan. Upi­sa­ću gim­na­zi­ju da bih svo­je zna­nje pro­ši­rio iz svih obla­sti - ka­zao je Đe­kić.
S.R.


Di­plo­me za naj­bo­lje

Me­đu na­gra­đe­ni­ma su i An­drea Ni­ko­lić, La­na Raj­ko­vić, Anja Jan­ko­vić i Uroš Vla­ho­vić za osvo­je­nu pr­vu, tre­ću i dva pri­zna­nja u ran­gu tre­će na­gra­de u pro­jek­tu Mla­di eko­re­por­te­ti, či­ji su men­to­ri na­stav­ni­ci Ma­ri­ja Bo­gi­će­vić, Ma­ri­ja Fe­tić i Jo­va­na Ča­vić. Ana Đu­kić, Du­šan Pe­tro­vić, De­ja­na Đa­pić i Lu­ka Đe­kić, sa na­stav­ni­kom Vi­do­jem Šće­pa­no­vi­ćem na­gra­đe­ni su za osvo­je­no pr­vo mje­sto na IV Li­kov­noj ko­lo­ni­ji, dok su Bo­jan Po­po­vić i Alek­san­ra Pa­vi­će­vić sa na­stav­ni­kom Fi­li­pom Adži­ćem osvo­ji­li dru­go i tre­će mje­sto na Op­štin­skom tak­mi­če­nju iz ru­ko­me­ta. Sa­nja Ra­de­vić i Velj­ko Ra­de­no­vić uz po­dr­šku na­stav­ni­ka Dra­ga­na Po­po­vi­ća na­gra­đe­ni su za osvo­je­na pr­va mje­sta na Op­štin­skom tak­mi­če­nju iz atle­ti­ke. Na­gra­du su za­slu­ži­li i uče­ni­ci ško­le ko­ji su osvo­ji­li tre­će mje­sto na tak­mi­če­nju iz pru­ža­nja pr­ve po­mo­ći, pod men­tor­stvom na­stav­ni­ce Jo­va­ne Ča­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"