Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom ČLAN SAVJETA AGENCIJE ZA ZAŠTITU LIČNIH PODATAKA RADENKO LACMANOVIĆ SAOPŠTIO DA NIJE TRAŽENO ODOBRENJE ZA KAMERU U SKUPŠTINSKOJ SALI
Jedna od kamera u skupštinskoj sali Glavni grad nezakonito snima odbornike
Dan - novi portal
Glav­ni grad ni­je tra­žio odo­bre­nje Agen­ci­je za za­šti­tu lič­nih po­da­ta­ka za po­sta­vlja­nje vi­deo nad­zo­ra u skup­štin­skoj sa­li no­ve zgra­de grad­skog par­la­men­ta. Preko tih ka­me­ra, po­sta­vlje­nih mimo Za­kona o za­šti­ti po­da­ta­ka o lično­sti, obezbijeđeno je praćenje sjednice novinarima kojima je inače, zabranjen pristup sali.
Ra­den­ko Lac­ma­no­vić, član sa­vje­ta Agen­ci­je, po­tvr­dio je da je Glav­ni grad pre­kr­šio Za­kon o za­šti­ti po­da­ta­ka o lič­no­sti, na­kon što je Bran­ka Be­šo­vić, od­bor­nik De­mo­sa, na sjed­ni­ci grad­skog par­la­men­ta 16. ma­ja uka­za­la na to da Glav­ni grad za po­sta­vlja­nje ka­me­ra ni­je tra­žio odo­bre­nje Agen­ci­je.
-Iako Agen­ci­ja ni­je iz­vr­ši­la nad­zor i utvr­di­la či­nje­nič­no sta­nje ono što se mo­že re­ći shod­no Za­ko­nu o za­šti­ti po­da­ta­ka o lič­no­sti, je­ste da je po­sta­vlja­nje vi­deo nad­zo­ra stro­go pre­ci­zi­ra­no i pod­ra­zu­mi­je­va is­pu­nje­nje od­re­đe­nih uslo­va. Je­dan od naj­bit­ni­jih uslo­va za us­po­sta­vlja­nje vi­deo nad­zo­ra je­ste da se za­tra­ži sa­gla­snost od Agen­ci­je i da se eve­nu­tal­no ta zbir­ka lič­nih po­da­ta­ka ko­ja no­si na­ziv vi­deo-nad­zor pri­ja­vi Agen­ci­ji na pro­pi­sa­nom obra­scu. Oči­gled­no da to Glav­ni grad ni­je ura­dio ili je is­pu­stio da to ura­di, i zbog to­ga se mo­že kon­sta­to­va­ti da ka­me­re ko­je sni­ma­ju od­bor­ni­ke ni­je­su po­sta­vi­li na za­ko­nom pro­pi­sa­ni na­čin. Ta­ko­đe, po­sto­ji još jed­na mo­guć­nost a to je da su ka­me­re po­sta­vlje­ne da bi sni­ma­le sjed­ni­ce ko­je su jav­ne. Bi­lo ka­ko bi­lo, Glav­ni grad je u oba­ve­zi da za po­sta­vlja­nje ka­me­ra za­tra­ži sa­gla­snost Agen­ci­je, da pri­ja­vi tu zbir­ku po­da­ta­ka na pro­pi­sa­nom obra­scu i da ih na­kon to­ga pu­sti u funk­ci­ju. Ako je Glav­ni grad pu­stio ka­me­re u funk­ci­ju mo­že se kon­sta­to­va­ti da ih ni­je pu­stio u skla­du sa za­ko­nom - sa­op­štio je Lac­ma­no­vić.
Lac­ma­no­vić na­vo­di da će pred­stav­ni­ci Agen­ci­je za za­šti­tu lič­nih po­da­ta­ka naj­vje­ro­vat­ni­je obi­ći skup­štin­sku sa­lu no­ve zgra­de grad­skog par­la­men­ta ka­ko bi utvr­di­li ko­je su ka­me­re po­sta­vlje­ne.
Član sa­vje­ta Agen­ci­je za za­šti­tu lič­nih po­da­ta­ka na­vo­di da Za­kon o za­šti­ti po­da­ta­ka o lič­no­sti pro­pi­su­je i ka­zne za nje­go­vo kr­še­nje.
Pred­sjed­nik grad­skog par­la­men­ta Đor­đe Su­hih sa­op­štio je da se Skup­šti­na Glav­nog gra­da ni­je obra­ća­la Agen­ci­ji za za­šti­tu lič­nih po­da­ta­ka jer ni­je­su zna­li da je to po­treb­no. Su­hih je na­veo i da ne zna da li se ne­ko dru­gi iz Glav­nog gra­da obra­ćao i tra­žio odo­bre­nje od Agen­ci­je.
- Ni­je­smo upu­će­ni u teh­nič­ke ka­rak­te­ri­sti­ke sa­le ali smo do­bi­li in­for­ma­ci­ju da su ka­me­re tu po­sta­vlje­ne za pra­će­nje ra­da sjed­ni­ce grad­skog par­la­men­ta, pri­je sve­ga pred­stav­ni­ci­ma me­di­ja jer je kon­cep­ci­ja ta­kva da su pred­stav­ni­ci me­di­ja u dru­goj pro­sto­ri­ji i da su sa do­ga­đa­ji­ma u sa­li po­ve­za­ni pre­ko ekra­na. Ta­ko­đe, stva­ra­ju se teh­nič­ki uslo­vi za pre­u­zi­ma­nje di­je­la sjed­ni­ce, a jed­nog da­na pra­vi se pri­pre­ma za po­ten­ci­jal­ni pre­nos sjed­ni­ce grad­skog par­la­men­ta - re­kao je Su­hih. N.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"