Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

   
Podgoricom NA ZABJELU PROTESTOVALI RODITELJI ZBOG NEBEZBJEDNE ULICE VOJISLAVLJEVIĆA
Traže ogradu i trotoar kod pasarele
Dan - novi portal
Ro­di­te­lji đa­ka Osnov­ne ško­le „Ok­to­ih” na Za­bje­lu oku­pi­li su se ju­če kod pje­šač­kog mo­sta u Uli­ci Vo­jo­sla­vlje­vi­ća i za­tra­ži­li od nad­le­žnih da hit­no po­sta­ve ogra­du i iz­gra­de tro­to­ar kod pa­sa­re­le za­rad po­di­za­nja bez­bjed­no­sti sa­o­bra­ća­ja u tom di­je­lu gra­da. Na ovom mje­stu do­sad su, na­ža­lost, dva uče­ni­ka ove ško­le iz­gu­bi­la ži­vot.
Na pro­te­stu se oku­pi­lo pre­ko 50 lju­di ko­ji su pod­sje­ti­li da sa­o­bra­ćaj­ni­ca ne­ma ade­kvat­nu sig­na­li­za­ci­ju, ni­ti in­fra­struk­tu­ru ko­ja slu­ži pje­ša­ci­ma po­seb­no dje­ci ko­ja idu u ško­lu da se bez­bjed­no kre­ću. Ni­ko od njih ni­je mo­gao a da se ne za­pi­ta ko­li­ko još dje­ce tre­ba da stra­da, da bi grad i nad­le­žni or­ga­ni pred­u­ze­le hit­ne mje­re. Ka­ko ka­žu, is­tra­ja­će u svo­jim za­htje­vi­ma ka­ko bi se pro­blem ri­je­šio po hit­nom po­stup­ku, da ne bi vi­še stra­ho­va­li.
Pred­sjed­nik Sa­vje­ta ro­di­tlja OŠ „Ok­to­ih” Ja­dran­ka Si­mo­no­vić na­po­me­nu­la je da je da ovu uli­cu dnev­no pre­đe pre­ko 3.000 uče­ni­ka iz oba smje­ra.
-Po­sto­ji pa­sa­re­la, ali se ne ko­ri­sti za­to što po­sto­je al­ter­na­tiv­ni na­či­ni pre­la­za ko­ji su dje­ci mno­go lak­ši. Ta­ko­đe, ne po­sto­ji in­fra­struk­tu­ra do nje, od­no­sno tro­to­a­ri. Na­še skrom­no mi­šlje­nje je da je je­di­no re­še­nje pro­ble­ma ogra­da ko­ja bi dje­cu fi­zič­ki upu­ti­la na bez­bjed­ne pre­la­ze, a to su pa­sa­re­la i dva se­ma­fo­ra ko­ja su u funk­ci­ji. Či­ta­vom du­ži­nom sa­o­bra­ćaj­ni­ce bi tre­ba­lo da se one­mo­gu­ći dje­ci pre­laz – ka­že Si­mo­no­vić.
I Da­ni­je­la Kne­že­vić iz udru­že­nja „Ro­di­te­lji” ape­lo­va­la je na sve uče­sni­ke u sa­o­bra­ća­ju da se sa­vje­sno po­na­ša­ju pri­li­kom vo­žnje.
- Svi pri­la­zi ško­la­ma mo­ra­ju bi­ti bez­bjed­ni, a ka­da pro­la­zi­mo tim di­je­lom gra­da mo­ra­mo bi­ti du­plo opre­zni­ji ne­go ina­če. Svi smo svje­do­ci da se pa­sa­re­la ne ko­ri­sti iz raz­lo­ga što ni­je prak­tič­na, ni­je do­bro po­zi­ci­o­ni­ra­na u smi­slu ka­da se si­đe di­rekt­no ima­mo iz­laz na ce­stu. Ne po­sto­ji ogra­da, ne po­sto­ji vid­no obi­lje­žen znak pri­je pje­šač­kog pre­la­za – ka­že Kne­že­vić.
Po­dr­šku ro­di­te­lji­ma dao je di­rek­tor Al­fa cen­tra Alek­san­dar De­do­vić.
-Oči­gled­no da na ovom mje­stu go­di­na­ma po­sto­ji sa­o­bra­ćaj­ni pro­blem u vi­du sa­o­bra­ćaj­ne in­fra­struk­tu­re ko­ja ni­je u upo­tre­bi. Na­ža­lost, tra­gič­ni do­ga­đaj od pri­je ne­ko­li­ko da­na sve nas je pod­sje­tio da mo­ra­mo bi­ti za­jed­no u re­ša­va­nju ovih pro­ble­ma. Ako most ni­je u funk­ci­ji, on­da da se pro­gla­si ne­funk­ci­o­nal­nim ili da se uklo­ni ili da se na dru­gi na­čin ri­je­ši ver­ti­kal­na i ho­ri­zon­tal­na sa­o­bra­ćaj­na sig­na­li­za­ci­ja na ovom po­te­zu – ka­že De­do­vić.
Strah ro­di­te­lja Jo­va Or­lan­di­ća či­ja dje­ca po­ha­đa­ju OŠ „Ok­to­ih” je re­a­lan i kraj­nje oprav­dan. On je is­ta­kao da se po hit­no mo­ra­ju pred­u­ze­ti mje­re ko­je bi osi­gu­ra­le ovu opa­snu sa­o­bra­ćaj­ni­cu, te da ni­su do­volj­ni sa­mo se­ma­fo­ri.
-Strah me je da pu­stim dje­cu u ško­lu. Ko­li­ko god mo­gu utu­čem da pre­la­ze pre­ko pje­šač­kog mo­sta, jer je to naj­be­zbjed­ni­je – is­pri­čao je Or­lan­dić.
VI.R.


Osi­gu­ra­ti pri­laz ško­li

Ro­di­telj De­jan Star­če­vić ape­lo­vao je na nad­le­žne in­sti­tu­ci­je da se obez­bje­di opa­sna uli­ca i stvo­ri si­gu­ran pri­laz ško­li.
-Sku­pi­li smo se ov­de da uka­že­mo na pro­blem ko­ji je već du­go go­di­na pri­su­tan u ovom di­je­lu gra­da. Uli­ca je ja­ko fre­kvent­na i sva­ko­dnev­no dje­ca ovu­da pre­la­ze. Stal­no ih upo­zo­ra­va­mo da pa­ze ka­ko to ra­de, ali to ni­je do­volj­no. Mo­ra se ura­di­ti ne­što vi­še po tom pi­ta­nju –re­kao je Star­če­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"