Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Finansiraju Milovu kampanju, a oštetili državu za pola miliona * Ne kopaj po grobovima zbog partijskog interesa * Isplatio 4.000 eura svojim studentima * Direktor na čelu sindikata * SAD neće prihvatiti vojni scenario u Siriji * EU neće pokleknuti pred SAD * I djecu će im napraviti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-10-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dritan Abazović:
– Obećavam DPS-u, da ne brinu, možda će biti i neka ćelija koja se otvara na dugme.

Vic Dana :)

Opalio Hasu auto... i leži on sad u bolnici, ono došla djeca u posjetu... Narod k`o narod, kako dolazi neko donese voća, neko soka, neko keksa... Jedu djeca zamazala se sva kad čuješ Hasu sav srećan:
- Samo jed`te djeco... nek ste vi meni zdravi i živi... biće opet svega...
baciće se babo pod auto čim ozdravi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo - datum: 2016-10-09 DIREKTORICA UMHCG MARINA VUJAČIĆ SAOPŠTILA Bez posla 1.640 osoba sa invaliditetom
Dan - novi portal
Iz­vr­šna di­rek­to­ri­ca Udru­že­nja mla­dih sa hen­di­ke­pom (UMHCG) Ma­ri­na Vu­ja­čić sa­op­šti­la je da je u Cr­noj Go­ri tre­nut­no ne­za­po­sle­no 1.640 oso­ba sa in­va­li­di­te­tom (OSI) upr­kos či­nje­ni­ci je u Fond za pro­fe­si­o­nal­nu re­ha­bi­li­ta­ci­ju i za­po­šlja­va­nje li­ca sa in­va­li­di­te­tom do sa­da upla­ćen pre­ko 51 mi­li­on eura. U taj fond od po­čet­ka go­di­ne upla­će­no je 6.117.244 eura.
Vu­ja­či­će­va is­ti­če da ni na­kon vi­še od se­dam go­di­na od osni­va­nja tog fon­da, u ko­ji se upla­ću­ju po­seb­ni do­pri­no­si po­slo­da­va­ca ko­ji ne za­po­šlja­va­ju oso­be sa in­va­li­di­te­tom, ne po­sto­ji sko­ro ni­ka­kva tran­spa­rent­nost utro­ška tih sred­sta­va. Mi­ni­star­stvo fi­nan­si­ja, ka­ko je uka­za­la, čak ni u iz­bor­noj go­di­ni, ka­da je po­tre­ba za tran­spa­ren­to­šću oprav­da­ni­ja, a raz­lo­zi za pret­po­stav­ke ne­na­mjen­skog tro­še­nja nov­ca ili zlo­u­po­tre­ba ve­će, ne do­sta­vlja in­for­ma­ci­je o na­či­ni­ma na ko­je pre­u­smje­ra­va sred­stva iz tog fon­da.
– Do­dat­no za­bri­nja­va či­nje­ni­ca da Mi­ni­star­stvo ra­da i so­ci­jal­nog sta­ra­nja, iako je ušlo u iz­mje­ne i do­pu­ne Za­ko­na o pro­fe­si­o­nal­noj re­ha­bi­li­ta­ci­ji i za­po­šlja­va­nju li­ca sa in­va­li­di­te­tom, bez bi­lo ka­kvih va­lja­nih ar­gu­me­na­ta od­bi­ja da iz­mi­je­ni va­že­će nor­me ko­ji­ma bi se taj fond osno­vao kao po­seb­no prav­no li­ce. Rad­na gru­pa mi­ni­star­stva, u či­jem su sa­sta­vu i če­ti­ri pred­stav­ni­ka NVO, ne pri­hva­ta pred­lo­ge di­rekt­no za­in­te­re­so­va­nih, a ujed­no i ošte­će­nih sve ove go­di­ne – ka­za­la je Vu­ja­či­će­va.
Do­da­la je da su pred­stav­ni­ci te rad­ne gru­pe sa­op­šti­li da je pr­vo po­treb­no ura­di­ti ana­li­zu efe­ka­ta iz­dva­ja­nja Fon­da, pa uko­li­ko ona po­ka­že da je to naj­a­de­kvat­ni­ji mo­del, to će bi­ti uči­nje­no 2018.
– To bi zna­či­lo da će se u na­red­ne dvi­je go­di­ne iz­gu­bi­ti još naj­ma­nje 15 mi­li­o­na eura –is­ta­kla je Vu­ja­či­će­va.
M.S.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"