Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Finansiraju Milovu kampanju, a oštetili državu za pola miliona * Ne kopaj po grobovima zbog partijskog interesa * Isplatio 4.000 eura svojim studentima * Direktor na čelu sindikata * SAD neće prihvatiti vojni scenario u Siriji * EU neće pokleknuti pred SAD * I djecu će im napraviti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-10-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dritan Abazović:
– Obećavam DPS-u, da ne brinu, možda će biti i neka ćelija koja se otvara na dugme.

Vic Dana :)

Opalio Hasu auto... i leži on sad u bolnici, ono došla djeca u posjetu... Narod k`o narod, kako dolazi neko donese voća, neko soka, neko keksa... Jedu djeca zamazala se sva kad čuješ Hasu sav srećan:
- Samo jed`te djeco... nek ste vi meni zdravi i živi... biće opet svega...
baciće se babo pod auto čim ozdravi.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Drustvo REAGOVANJE ZORICE SREDANOVIĆ NA IZJAVU ŽELJKA SAVOVIĆA Nijesam izvršilac ničijih naloga
Dan - novi portal
Sa­vjet­nik u Za­vo­du za za­po­šlja­va­nje Zo­ri­ca Sre­da­no­vić re­a­go­va­la je na tekst „Sa­vo­vić: Vu­ki­ca kre­a­tor svih zlo­u­po­tre­ba” , ob­ja­vlje­nog u „Da­nu” 8. ok­to­bra. Re­a­go­va­nje pre­no­si­mo u cje­lo­sti.
– Na­sta­vak pod­me­ta­nja, ma­ni­pu­li­sa­nja i mo­bin­ga, ovaj put od pro­du­že­ne ru­ke biv­šeg di­rek­to­ra Za­vo­da za za­po­šlja­va­nje Ra­da Mi­lo­še­vi­ća, u li­ku no­vog di­rek­to­ra Želj­ka Sa­vo­vi­ća po­ja­čan je, a ti­me je i po­če­lo – po­li­tič­kim rin­gi­špi­lom, či­ja se vr­te­ška pred iz­bo­re još br­že okre­će. Ni­je­sam pu­ki iz­vr­ši­lac ni­či­jih na­lo­ga, ka­ko to na­vo­di Sa­vo­vić u iz­ja­vi „Da­nu”, sa­mo sam pro­fe­si­o­nal­no ra­di­la svoj po­sao, že­le­ći da in­for­ma­ci­ja bu­de pot­pu­na i da se ču­je i dru­ga stra­na. Di­rek­tor ne vi­di se­be. Upra­vo je on taj ko­ji ra­di po na­lo­gu i in­struk­ci­ja­ma dru­gih. I nje­ga, kao i Mi­lo­še­vi­ća, po­li­ti­ka je do­ve­la na mje­sto čel­ni­ka Za­vo­da. Di­rek­tor Sa­vo­vić, u ma­ni­ru Mi­lo­še­vi­ća, već mi je jav­no po­slao po­ru­ku. No­vi­na­ri­ma, a ne me­ni, sa­op­štio je da za­mje­ra što ne pri­zna­jem kri­vi­cu, uz ocje­nu da je Di­sci­plin­ska ko­mi­si­ja pred­lo­ži­la bla­gu ka­znu – za dva mje­se­ca, po 20 od­sto uma­nje­nje za­ra­de! Pred­log ko­mi­si­je ne ko­men­ta­ri­šem. Oči­gled­no je, ipak, da je uva­ži­la sta­vo­ve biv­šeg i ak­tu­el­nog di­rek­to­ra, a mo­je za­ne­ma­ri­la. Na di­sci­plin­skoj ras­pra­vi, 15. sep­tem­bra, Sa­vo­vić, iako ta­da bez rje­še­nja o ime­no­va­nju na mje­sto di­rek­to­ra, na­stu­pio je sa po­zi­ci­je mo­ći i sam uzeo ulo­gu pre­su­di­te­lja. Ko­mi­si­ji je ka­zao da je mi­slio ka­ko je ri­ječ o dru­gom di­sci­plin­skom po­stup­ku, ali mu to ni­je sme­ta­lo da do­no­si ocje­ne i kva­li­fi­ka­ti­ve, na­vod­no ne­pri­pre­mljen i ne­u­pu­ćen u moj di­sci­plin­ski slu­čaj!? Bez ob­zi­ra na pred­log Di­sci­plin­ske ko­mi­si­je i od­lu­ku di­rek­to­ra Sa­vo­vi­ća – ža­li­ću se nad­le­žnim in­sti­tu­ci­ja­ma. I da­lje tvr­dim da ni­je­sam na­ni­je­la ma­te­ri­jal­nu, ni­ti bi­lo ko­ju dru­gu šte­tu Za­vo­du. Po­stu­pa­ju­ći s do­brom na­mje­rom da iz Za­vo­da iza­đe pot­pu­na in­for­ma­ci­ja za jav­nost, sa­mo sam do kra­ja od­go­vor­no ra­di­la svoj po­sao. Na to ne oba­ve­zu­ju Sta­tut Za­vo­da i Etič­ki ko­deks dr­žav­nih slu­žbe­ni­ka i na­mje­šte­ni­ka. In­te­re­si ta­da di­rek­to­ra Mi­lo­še­vi­ća, kao i sa­da Sa­vo­vi­ća, bi­li su pot­pu­no dru­ga­či­ji, a o to­me ne­ka su­di jav­nost i in­sti­tu­ci­je si­ste­ma. Ni­ti je, ni­ti pri­hva­tam da je Za­vod za za­po­šlja­va­nje naj­o­zlo­gla­še­ni­ja in­sti­tu­ci­ja u dr­ža­vi, iako mu je, od­ne­dav­no ugled u jav­no­sti pri­lič­no uru­šen. Što se me­ne ti­če – ne­mam na­lo­go­dav­ce, ni­je­sam kri­vac, ni­ti pri­hva­tam ulo­gu žr­tve ili po­li­tič­kog ko­la­te­ra­la. A, go­spo­din Želj­ko Sa­vo­vić, sa po­zi­ci­je di­rek­to­ra Za­vo­da, u istom tek­stu „Da­na”, po­zi­va­ju­ći se na pro­fe­si­o­nal­nost, za­pra­vo, di­je­li eti­ke­te i ša­lje di­rekt­ne po­li­tič­ke po­ru­ke.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"